asso學生等於垃圾?

594 回覆
788 Like 463 Dislike
唔明嘈咩野,開post果個戇鳩鳩,追住話asso=垃圾既又係戇鳩鳩

樓豬係on99
連asshole仔=辣殺呢種事實都要問
但原來有咁多asshole仔咁無自知之明
所以要喺度點醒佢哋
一個人開兩個account互片真係

你係咪asshole仔
唔明嘈咩野,開post果個戇鳩鳩,追住話asso=垃圾既又係戇鳩鳩

一睇就知你係asshole 傻系

一睇就知你係asshole 傻系

我覺得asso唔asso呢個問題太低層次 問問題ge人 辯駁ge人都太低層次 就好似學業代表左一切(香港教育制度讓大家的目光狹窄?) 標籤難免會有 點樣對待先反映人ge素質
我最估唔到 會有人咁捍衞degree ge優越感 我以為讀degree ge人胸襟會闊D 成熟D 多一份知識分子 未來領袖ge厚度 有點失望
我認為asso degree都係一個經歷 會影響你的人生 但最影響人生ge好似係呢D價值觀 asso degree都活係陰影 asso怕俾人踩 degree怕俾人超 咁樣ge狀況 唔見得有咩好

btw我係一個得把口ge懶人

利申: Asso 升UGC
我覺得asso唔asso呢個問題太低層次 問問題ge人 辯駁ge人都太低層次 就好似學業代表左一切(香港教育制度讓大家的目光狹窄?) 標籤難免會有 點樣對待先反映人ge素質
我最估唔到 會有人咁捍衞degree ge優越感 我以為讀degree ge人胸襟會闊D 成熟D 多一份知識分子 未來領袖ge厚度 有點失望
我認為asso degree都係一個經歷 會影響你的人生 但最影響人生ge好似係呢D價值觀 asso degree都活係陰影 asso怕俾人踩 degree怕俾人超 咁樣ge狀況 唔見得有咩好

[quote]我覺得腥港人唔腥港人呢個問題太低層次 問問題ge人 辯駁ge人都太低層次 就好似居港權代表左一切(單程證讓大家的目光狹窄?) 標籤難免會有 點樣對待先反映人ge素質
我最估唔到 會有人咁捍衞香港人 ge優越感 我以為讀香港人 ge人胸襟會闊D 成熟D 多一份知識分子 未來領袖ge厚度 有點失望
我認為攞單程證都係一個經歷 會影響你的人生 但最影響人生ge好似係呢D價值觀 腥港人都活係陰影 腥港人怕俾人踩 香港人怕俾人超 咁樣ge狀況 唔見得有咩好

利申:純正大學生

將篇文嘅asso字眼改成腥港人 係完全perfect match到
所以話asso仔同腥港人根本就係同類人(靠走後門呃好處)
[quote]我覺得asso唔asso呢個問題太低層次 問問題ge人 辯駁ge人都太低層次 就好似學業代表左一切(香港教育制度讓大家的目光狹窄?) 標籤難免會有 點樣對待先反映人ge素質

我覺得腥港人唔腥港人呢個問題太低層次 問問題ge人 辯駁ge人都太低層次 就好似居港權代表左一切(單程證讓大家的目光狹窄?) 標籤難免會有 點樣對待先反映人ge素質
我最估唔到 會有人咁捍衞香港人 ge優越感 我以為香港人 ge人胸襟會闊D 成熟D 多一份知識分子 未來領袖ge厚度 有點失望
我認為攞單程證都係一個經歷 會影響你的人生 但最影響人生ge好似係呢D價值觀 腥港人都活係陰影 腥港人怕俾人踩 香港人怕俾人超 咁樣ge狀況 唔見得有咩好

利申:靠150單程證呃居港權

將篇文嘅asso字眼改成腥港人 係完全perfect match到
所以話asso仔同腥港人根本就係同類人(靠走後門呃好處)
樓豬講得好啱

“話人垃圾之前唔該睇下自己能力有幾高”
所以所有經公開試行正門入u嘅人
一開始就已經證明咗能力更勝班走後門嘅asso仔

講起扼殺他人嘅努力
原本就無乜人嘈你地asso走後門
係班asso仔走完後門 又要優越感又要威
仲要講到行正門入u就唔會努讀書咁
先開始越來越多人正視asso走後門嘅情況
而你地做緊嘅咪就係想扼殺行正門入u嘅嘅努力囉
反正都乞食事撚但啦

asso 升ugc 乞食科?, 胸襟都唔係對住你呢d 傻系闊啦

利申: 純正紅磚三寶
asso 好似入唔到
弱智考DSE都入到八大啦
做咩要入asso

利申:垃圾埃大仔
DSE入ugc係勁,係幾叻既。
多年努力既成果,咁係抵你入既。

但入得同一間u就係自己人,4年大學生涯好快過,與其每日浪費時間,係論壇上搞小圈子,引罵戰,倒不如做好自己。你地都識講香港大學生質素低,但自己20幾歲成年人就仲係度做埋d小學雞野,你自己話點啦

最後一句:dse 入u又好,asso入u又好,你唔係讀神科,出到黎都係袋份奀人工,然後每個月繼續俾大財團壓榨,有咩好拗話邊個低唔低賤。
做咩要入asso

咪影衰i大啦垃圾
樓豬講得好啱

講起扼殺他人嘅努力

ching見解獨到
一針刺中asshole仔死穴
不過喺連登講真話要小心比後門狗咬
樓豬講得好啱

講起扼殺他人嘅努力

ching見解獨到

asso都叫走後門... 都要你asso讀得好先入得返U架 DSE直入同ASSO入 係兩條唔同既路啫 但最終咪又係要靠自己先可以入返U
樓豬講得好啱

講起扼殺他人嘅努力

ching見解獨到

asso都叫走後門... 都要你asso讀得好先入得返U架 DSE直入同ASSO入 係兩條唔同既路啫 但最終咪又係要靠自己先可以入返U

咁點解唔直入u 要讀asso?
都唔知有咩好嘈 將來邊個搵錢多d 咪邊個威d 囉,理得你係咪asso 仔

點睇保險倫敦金

asso 升ugc 乞食科?, 胸襟都唔係對住你呢d 傻系闊啦

asso 好似入唔到

其實三寶爆煲論係咪由嗰堆葡萄asshole仔開始吹奏

asso 好似入唔到

好似係 但其實ot pt 真係full full 地, rd 應該好景多兩年

asso 好似入唔到

好似係 但其實ot pt 真係full full 地, rd 應該好景多兩年

ha full啫
還有private/ngo
做咩要入asso

ching sick ball
睇評分就知個大多數都係阿蘇仔

連登最多就係5p asshole仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞