asso學生等於垃圾?

594 回覆
788 Like 463 Dislike
喂,你不如講埋小學,幼稚園呀

唔差在講埋u呀

唔差在講埋u呀

年少時期嘅野講黎做咩啫
Interview果陣

老細: 點解冇first hon,你能力差?

你: 老細,咁唔反映我既能力差,都係個考核制度問題,都唔全面既,都係科ama啦,拉低我成績,我專長係commu,但係又無呢個course讀

老細: 咁姐係能力低啦

你: 你都食古不化既

老細: 睇黎你commu都唔掂,而且有first hon既人個commu絕對比你好

唔差在講埋u呀

年少時期嘅野講黎做咩啫

係bo 我錯 sorry
召喚樓主
屌,你話dse係一個評核唔公平
咁non ju成績=門檻,咪又係靠interview
咁interview能力差唔代表我其他差?你non ju in衰左咁同prof講呀
asso唔係問題 唔撚承認自己失敗嘅asso仔咪有問題囉
你放榜前係咪預左自己dse失敗,講定dse係唔公平一條formula去考全部人?
梗係衰左先講啦
唔通你best5 30仲會話dse唔公平咩
做asso仔就認,仲講on9野只會更加無料
利申:2015dse asso仔,已入hku,我承認我dse係衰左,但係我問題 唔會走去怪個制度

無唔承認自己失敗,而係呢要大部分人以你讀過asso而定義你係垃圾,係走後門入大學
咁interview能力差唔代表我其他差?你non ju in衰左咁同prof講呀
你放榜前係咪預左自己dse失敗,講定dse係唔公平一條formula去考全部人?
梗係衰左先講啦
利申:2015dse asso仔,已入hku,我承認我dse係衰左,但係我問題 唔會走去怪個制度

無唔承認自己失敗,而係呢要大部分人以你讀過asso而定義你係垃圾,係走後門入大學

一睇就知你玻璃心
Interview果陣

老細: 點解冇first hon,你能力差?

你: 老細,咁唔反映我既能力差,都係個考核制度問題,都唔全面既,都係科ama啦,拉低我成績,我專長係commu,但係又無呢個course讀

老細: 咁姐係能力低啦

你: 你都食古不化既

老細: 睇黎你commu都唔掂,而且有first hon既人個commu絕對比你好

唔好亂咁估人點反應啦
我只係屌啲人話asso入大學既人能有比dse入大學既低
梗係衰左先講啦

你覺得入得u既人

會唔會讀唔掂asso?

咁低能嘅dse都考唔好

如果係HKAL呢
梗係衰左先講啦

一睇就知你玻璃心

呢位心理學家、dse成功者,何以見得?
梗係衰左先講啦

你覺得入得u既人

會唔會讀唔掂asso?

講真 有機會差過asso
科major既能力又唔係係dse度反映
DSE係收生制度

Non-Ju又係收生制度

唔明有咩走唔走後門~

UG本身就有位留俾Non Ju

除左asso仲包埋GCE A-level或者IB~

拎自己個DSE成績黎打飛機個D可能未出過黎做野

俾你J夠4年~ 之後就慢慢唔會有人理你邊間畢業~

唔好咁小學雞成日係度開po 叫春~ 好好地進修~

大把無讀書既中學雞搵得多過大學生~

利申AL+asso+degree+master都讀過既老鬼
後門入咪後門入 你理鳩人地講咩
你入到U gpa keep住高都無人夠膽話你啦
跟手讀埋個master 出黎做野月入十萬
到時後 根本無人記得你係咪讀過asso
你回頭一望 你開哩個post真係戇撚柒鳩
Btw non ju真係幾黑暗
聽過d prof點簡人覺得好兒戲

仲有好多同學之間既鬥爭
Btw non ju真係幾黑暗
聽過d prof點簡人覺得好兒戲

仲有好多同學之間既鬥爭

仲啲gpa好化學
你奶多兩奶個老師 個gpa就會直線咁升
唔好講咁多,開嚟見我
後門入咪後門入 你理鳩人地講咩
你入到U gpa keep住高都無人夠膽話你啦
跟手讀埋個master 出黎做野月入十萬
到時後 根本無人記得你係咪讀過asso
你回頭一望 你開哩個post真係戇撚柒鳩

感謝會員 係咪要屌 提供笑話
咁如果讀asso接唔返上三大
係咪可以屌佢地垃圾
咁低能嘅dse都考唔好

你都識話低能,所以呢個考試係有效分辨學生能力?

dse低能在太淺
根本hea讀都輕鬆25分以上
而班asshole仔竟然可以連廿分都攞唔到
所以先至會話asshole仔=弱智
仲係度講咩學生能力
讀ASSO都唔方勁得去邊啦
廢就要比人笑 唔想比人笑咪努力入大學囉
入到去邊個得閒笑你
係得D入得ASSO但又冇自知之名既人先會好似樓主咁

以前AL年代成日聽到有個論調:
公開試成績差少少/炒左語文科, 入唔到3大/心儀既科
寧願讀asshole拎個好gpa, 入番U

心諗:又打飛機

asshole仔不嬲都鍾意揾籍口嚟掩飾自己辣殺嘅事實
用一條rule去評核
就已經係最公平既方法
點解要因為你條垃圾去改遊戲玩法?

另外,點解讀u既一定係玩
讀assohole既一定係讀書?

dse咪就係考驗緊一個人嘅讀書能力,智力同努力囉囉
如果有個人過唔到呢關 咁條友都分日月係辣殺嚟 仲學乜9人讀大學
更何況dse係全港學生一齊鬥
而asshole就係一個比成堆辣殺圍爐嘅地方
dse成績點睇都比asshole成績有參考價值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞