asso學生等於垃圾?

594 回覆
788 Like 463 Dislike
眼見好多連登仔話asso仔係垃圾,經non-ju係走後門入大學。點解jupas入大學既人就唔係垃圾?佢地既能力就勁好多?

乜你覺得dse既考試制度可以全面既評估到學生能力?識背書,識考試就係有能力既人?

asso仔果兩年時間唔係白費,亦都唔係好似jupas入大學既人咁日日係到玩係到fing, 吸收到既知識都會多啲

non-ju唔同jupas, 唔係淨係單單睇學術成績,成績只係代表左個門檻,睇下考唔考慮你。
同時都要interview, 而interview表現係好影響大學收唔收你
non ju明顯評核既角度全面啲

一個人既努力係唔應該俾人抹殺,唔該話人垃圾之前睇下你地能力有幾高
咁低能嘅dse都考唔好
咁低能嘅dse都考唔好

你都識話低能,所以呢個考試係有效分辨學生能力?
咁低能嘅dse都考唔好

咁不如唔撚洗考公開試 改制個個升asso先考入u
仲係度講咩學生能力
讀ASSO都唔方勁得去邊啦
廢就要比人笑 唔想比人笑咪努力入大學囉
入到去邊個得閒笑你
係得D入得ASSO但又冇自知之名既人先會好似樓主咁
上連登勿認真
Btw non ju真係幾黑暗
聽過d prof點簡人覺得好兒戲
咁低能嘅dse都考唔好

但係你都改變唔到asso仔係公開考試失敗者呢個事實
而我真係唔見dse入大學既人能力高幾多?

大把人non-ju入到大學 carry曬啲人
用一條rule去評核
就已經係最公平既方法
點解要因為你條垃圾去改遊戲玩法?

另外,點解讀u既一定係玩
讀assohole既一定係讀書?
用一條rule去評核
就已經係最公平既方法

收皮啦屌

有咩高見 你呢個駁都唔譜駁既垃圾
用一條rule去評核
就已經係最公平既方法

依家講佢唔夠全面 係條rule衰左既人未見得能力廢、冇價值、係垃圾
咁低能嘅dse都考唔好

但係你都改變唔到asso仔係公開考試失敗者呢個事實

咁又點?
屌,你話dse係一個評核唔公平
咁non ju成績=門檻,咪又係靠interview
咁interview能力差唔代表我其他差?你non ju in衰左咁同prof講呀
asso唔係問題 唔撚承認自己失敗嘅asso仔咪有問題囉
你放榜前係咪預左自己dse失敗,講定dse係唔公平一條formula去考全部人?
梗係衰左先講啦
唔通你best5 30仲會話dse唔公平咩
做asso仔就認,仲講on9野只會更加無料
利申:2015dse asso仔,已入hku,我承認我dse係衰左,但係我問題 唔會走去怪個制度
你覺得asso唔係垃圾的,記住將來揾工,係咁強調自己asso果兩年幾努力,幾高分
你自己知自己事啦,你屌完人唔代表你唔係asso出身
你永遠都係讀過asso的
屌,你話dse係一個評核唔公平
咁non ju成績=門檻,咪又係靠interview
咁interview能力差唔代表我其他差?你non ju in衰左咁同prof講呀
asso唔係問題 唔撚承認自己失敗嘅asso仔咪有問題囉
你放榜前係咪預左自己dse失敗,講定dse係唔公平一條formula去考全部人?
梗係衰左先講啦
唔通你best5 30仲會話dse唔公平咩
做asso仔就認,仲講on9野只會更加無料
利申:2015dse asso仔,已入hku,我承認我dse係衰左,但係我問題 唔會走去怪個制度

唔知巴打你咩科 但正常都睇GPA>interview
GPA都有反映到學生讀書能力
屌既就係屌dse評估唔夠學生能力
如果dse考法、教法冇問題 我會承認fail果班係敗類、係垃圾
但依家係dse鳩嘛
我地都考過dse 你真心覺得dse、制度冇問題?
係既話我諗你都係填鴨式教育受害者

Btw 我真心膠唔明in果陣同prof講反映唔到自己能力有咩問題
你覺得asso唔係垃圾的,記住將來揾工,係咁強調自己asso果兩年幾努力,幾高分
你自己知自己事啦,你屌完人唔代表你唔係asso出身
你永遠都係讀過asso的

Asso係垃圾
點解呀
因為asso仔本身就係垃圾

連登仔 大學生 dse成功人士
講真句讀u嘅又點會明asso係做啲咩
況且仲有啲無讀書嘅係度笑人讀asso
做好自己未得 有咩好澄清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞