[2017]樹 大 弊 病 一 覽

768 回覆
553 Like 16 Dislike
個位巴打都曲得幾高質下

仲有咁多人上釣個下先頂癮

Pound of my school冇幾耐喳喎
其實有乜好嘈 間U係柒到唔敢睇 好多形形色色嘅問題
咁開個集中Post 打篇勸世文 年年更新資訊 叫DSE生諗清楚先入
咁樣做有咩問題?

睇見上面班撚頭 出面FB樹大撚 係到咁大反應 我只係睇到自卑心作祟

明明人地都講明唔係比你地呢班撚頭睇
你地係都要碌入黎睇
仲要係到口upup 係都要講到樹大點勁點勁 學生呢樣掂個樣掂

為樹大平反?
咁都唔係係到嘈啦 弊病一覽 你同我講樹大有幾好 Off曬Topic啦 但次次知Post佔最撚多嘅就係你地呢班人引起嘅辯論罵戰 完全偏離曬討論

你地係要平反嘅 起碼都講D客觀例子 而唔係個D主觀到極嘅「我覺得」/個別例子

最好另開一個集中Post 宣傳樹大點樣勁過8大 而唔係係到嘈

同埋都應題對題少少啦哥仔
人地就以設施制度行政軟硬件配套咁切入剖析「樹大」

你地就講咩樹大比得上8大 乜春D「樹大畢業生」其實好好 職場上表現好好

叫做稍為應題嘅 針對個評Hon制度(?
又唔知嗡乜鳩拉Curve唔拉Curve 睇到頭都大埋

好心你地班樹大撚
認清事實
樹大就係香港最差嘅個堆U
唔好詭辯
一睇排名就知

駁吾刀
個位巴打都曲得幾高質下

仲有咁多人上釣個下先頂癮

Pound of my school冇幾耐喳喎

我諗佢唔打依段可能真係無人睇得出
成班仲懵下懵下

但係趕走哂d有心追post的人
咁開個集中Post 打篇勸世文 年年更新資訊 叫DSE生諗清楚先入
咁樣做有咩問題?

睇見上面班撚頭 出面FB樹大撚 係到咁大反應 我只係睇到自卑心作祟

你地係都要碌入黎睇
仲要係到口upup 係都要講到樹大點勁點勁 學生呢樣掂個樣掂

為樹大平反?
咁都唔係係到嘈啦 弊病一覽 你同我講樹大有幾好 Off曬Topic啦 但次次知Post佔最撚多嘅就係你地呢班人引起嘅辯論罵戰 完全偏離曬討論

你地係要平反嘅 起碼都講D客觀例子 而唔係個D主觀到極嘅「我覺得」/個別例子

最好另開一個集中Post 宣傳樹大點樣勁過8大 而唔係係到嘈

你地就講咩樹大比得上8大 乜春D「樹大畢業生」其實好好 職場上表現好好

好心你地班樹大撚
認清事實
唔好詭辯
一睇排名就知

放大紅字就代表好有道理?
公道自在人心

嗯 你知我知大家都知
係有啲人呢 硬係都要講到樹中超越八大姐

唔知你又係唔係個種人呢?

巴打我冇心質疑你
但你個排名係2010年喎
宜家樹大的排名應該更低
cv寧願寫中六畢業4年工作經驗
都唔想有樹仁個名出現
咁樣做有咩問題?

你地係都要碌入黎睇

為樹大平反?

好心你地班樹大撚
認清事實
唔好詭辯
一睇排名就知

公道自在人心

嗯 你知我知大家都知

巴打我冇心質疑你
但你個排名係2010年喎
宜家樹大的排名應該更低

冇計啦 人地樹中勁到超出國際 入國際排名已經低估左佢 係對樹中嘅極大屈辱
樹人 岩唔岩聽?

btw 我真係搵唔到2010年打後樹中入到嘅國際公認大學排名啦

點解你咁可悲
要靠QS打飛機過日子?
講嚟聽下你讀咩U

你問佢讀乜U 咪仲難睇
因為好難搵到間仲雞過樹大既U

一陣人地答三大你話人靠U名打飛機
IVE就話大學生都唔係 (但實際上係咪高級過樹大就 )
其實講多無謂,我想分享下我係SYU讀書既感受。

係SYU讀書呢三年俾咗好多回憶我
大學五件事讀書、上莊、住hall、part-time、拍拖 我都做齊
SYU既老師真係好好 同學亦都好好學
我敢肯定無論係師資定學生質素 SYU既商科都絕對不比三大差
Pound of my school!樹人 共勉之!

原來係假腸
咁樣做有咩問題?

你地係都要碌入黎睇

為樹大平反?

好心你地班樹大撚
認清事實
唔好詭辯
一睇排名就知

公道自在人心

嗯 你知我知大家都知

屌,你張圖假架,我上年check, 樹仁世界排名千幾

嗯 你知我知大家都知

屌,你張圖假架,我上年check, 樹仁世界排名千幾

我check係2000幾喎
仲低過OU

嗱,你地副校都咁講野呀
唔好話係本人逼DSE生唔讀
DSE生知道哂你地D野之後
唔鍾意真係可以唔讀架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞