[2017]樹 大 弊 病 一 覽

768 回覆
553 Like 16 Dislike
解決晒上面班飛機撚先

第一 有人話我話學生水平差唔多
我就無咁講過既, 我係話課程難度相約
我同意,你地EnF課程難度係同其他u差唔多,我睇過你地教材,我同意。

咁師資呢?

第二 好啦 講到SYU同其他u難度相約 想駁我
但就用外國u既課程同香港大學課程比較

第三 又有另一班人呢 睇一句就覺得讀SYU既人自覺ou> all u
我就想問 你地邊到見到有人咁講呢?
又關ou事?

講到底 其實係自己將自己睇成係自己讀個U
但每個人都係唔同, 所以我講多次, 你打飛機都要有資格架, 讀排名高既u 同你 個人既能力無直接關係

所以亦講明左點解要有honors

因為每間u都有班人唔讀書 有班人好叻讀書 有班人上莊打交

明未呀 飛機撚

你都係無正面回應咁多項批評

算啦唔好覆佢,一陣洗版搞到其他人追唔到post

第一點,師資係人都知
第二點,啲人覺得SYU=OU

唔好侮辱OU
我做CD rom算,講極都唔係同一點上爭論真係好辛苦

不過無所謂啦
你睇下成個POST個個都係度圍爐屌7 SYU
你明唔明 仲有咩好傾你覺得

睇多幾次個標題先啦 講弊病唔屌柒唔通讚咩
係要入黎掉架
支持樓主 上年係睇咗post先知成間中學咁on9 政策又弱智

自介下先SYU final yr
dean's list ×6 times
Hksar scholarship awardee x2 times
Hsbc scholarship x1 time
first hons計過就必有
MT offer 已取。 不服來辯。
上網都可能搵到我

人地都無話過樹仁學生廢
你係都要衝出嚟認叻
又唔係回應緊人地講緊嘅
睇得出你邏輯都唔方好
攞dean list都係咁嘅質素
真係自卑到自大
好多謝巴打你,上年dse完就係睇左你呢個post之後reject左輔心offer走去讀asso,今年已經入到大學,雖然唔係咩勁U,但總算叫8大裡面。

快D將今年同上年的post send比2017DSE的朋友睇
好多謝巴打你,上年dse完就係睇左你呢個post之後reject左輔心offer走去讀asso,今年已經入到大學,雖然唔係咩勁U,但總算叫8大裡面。

快D將今年同上年的post send比2017DSE的朋友睇

叻仔

走啦 飛機撚

樹大仔酸撚到
有8大入會唔會簡樹大呀
請大家善用起底功能
支持樓主 上年係睇咗post先知成間中學咁on9 政策又弱智

自介下先SYU final yr
dean's list ×6 times
Hksar scholarship awardee x2 times
Hsbc scholarship x1 time
first hons計過就必有
MT offer 已取。 不服來辯。
上網都可能搵到我

人地都無話過樹仁學生廢
你係都要衝出嚟認叻
又唔係回應緊人地講緊嘅
睇得出你邏輯都唔方好
攞dean list都係咁嘅質素
真係自卑到自大

條友重新睇一次,樹大弊病=/=學生問題
垃圾樹仁

客觀嘅
之前地鐵CLP intern
綜合曬我識嘅人
Group in at least city poly
其他一個都無

好正常
不要再說了

利申啱啱樹大grad
呢間野真係得垃圾先會讀
樹巴又見你
其實ou唔會再廢d咩?
依類學店拖低大學生價值同質素都算啦
仲要行出黎打飛機樹中係好「大學」,行埋一二邊靜靜讀咪無人理你

再者,依家樓主討論學校唔係討論學生,睇清楚內文先啦愛樹力

又係唔敢quote全格 唔敢承認拉curve問題既承其他u飛機撚

本身膠都廢事畀,拉curve同absolute grading 對出first hon難度咩直接關係,課程難度同競爭對手依啲又唔講嘅?

我講緊無拉curve 成績無得以 (比較上好)黎成為拎高分既理由
相反有得拉curve 分數就有保障 (可能你知道你身邊d人好廢);或者好危 (因為你身邊d人好勁)
Ou入面敵人得一個 就係自己

我講緊無拉curve 成績無得以 (比較上好)黎成為拎高分既理由
相反有得拉curve 分數就有保障 (可能你知道你身邊d人好廢);或者好危 (因為你身邊d人好勁)
SYU入面敵人得一個 就係自己
[/quote]

好搞笑喎你
咁無得以 比較上好 就知有無料?
個professor都可以出到份份卷1加1咁簡單
咁都可以人人拎A啦
相反拉curve就算每個professor就算出唔同卷
你係勁過人就會拎到好grade
而每個學生入到邊一間大學邊一科先前已經用公開試分咗能力高低
再睇埋你拉curve個grade就大概知你喺咁多人入面算係有料定無料
個grade係比一個未睇過份卷嘅人睇架
人地唔知你份卷淺定難
緊係 同其他學生拉curve 會客觀過 考到呢個分就有A 啦
你話全港學生做同一份卷就話可以set一個分數睇下邊個有料姐
所以敵人唔係得你一個 係仲有份卷
反而 拉curve對比嘅對象 係 你supposingly個grade拎嚟比較嘅對象
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞