[2017]樹 大 弊 病 一 覽

768 回覆
553 Like 16 Dislike
有冇見過IVE仔比人嘈? 因為IVE仔有自知之名

這個真
樹仁first hon >>> HKU CU UST first hon
此POST已完
我間唔時都會睇下呢個post,
其實我唔會睇唔起讀書稍遜既人,
讀樹仁我都唔反對,各人有各constraints同values

只不過人地話你地唔好 (其實都唔exactly 講你),
你就要拉埋其他u講人地都唔好,
你根本都唔係辯護緊,
只係拉埋人地死等自己個d唔好咁差,
有價值咩?
你咁做只係引人地將你地唔好既一面公諸於世。

至於話學校 (唔係指學生)勁過hku,
如果你真心,我覺得你讀壞左腦,
你係有目的講既,不如腳踏實地improve下學校啦。

又黎 你肯quote晒成格未
我講埋今次
理論上SYU first hon勁過其他u first hon
因為SYU唔拉curve

唔知你了唔了解唔拉curve係點
但我就知道好多時你表現普通 整體差 你都可以上到a range
就咁簡單

唔拉curve就要85分up先有A既
咁我就暫時未見到有人係其他u first hon又show到自己都係咁既分數拎A囉

你睇唔睇到我講緊咩

我已經講得好清楚,我無話你地學生問題ok?
但你既出現令我對學生有d質疑,
我希望其他你既同學唔係咁。
不推不是人
實捉到你
樓主小心
依類學店拖低大學生價值同質素都算啦
仲要行出黎打飛機樹中係好「大學」,行埋一二邊靜靜讀咪無人理你

再者,依家樓主討論學校唔係討論學生,睇清楚內文先啦愛樹力

又係唔敢quote全格 唔敢承認拉curve問題既承其他u飛機撚

本身膠都廢事畀,拉curve同absolute grading 對出first hon難度咩直接關係,課程難度同競爭對手依啲又唔講嘅?
讀樹仁我都唔反對,各人有各constraints同values

你根本都唔係辯護緊,
有價值咩?

我講埋今次
理論上SYU first hon勁過其他u first hon

但我就知道好多時你表現普通 整體差 你都可以上到a range
就咁簡單

間間學院同學都話自己first hon係最勁最難拎

又黎一個

請問係邊到同難度有關

我講緊無拉curve 成績無得以 (比較上好)黎成為拎高分既理由
相反有得拉curve 分數就有保障 (可能你知道你身邊d人好廢);或者好危 (因為你身邊d人好勁)
SYU入面敵人得一個 就係自己

關難唔難咩事

可以講埋 我自己都讀過bu 因為jupas低分入左d唔想讀既科 知以講
有拉curve既時候 你整體成績可以好diverse 有A 有C

到你唔拉curve 全部都係B

要閱讀理解真係咁難咩

救命你班dse30分係咪計錯加減數得3分

可以呀,我同意你。

你都唔係回應緊重點。

討論可以繼續,估唔到入一入黎都見識到咁壯觀既事。

你根本都唔係辯護緊,
有價值咩?

我講埋今次

就咁簡單

咁我就暫時未見到有人係其他u first hon又show到自己都係咁既分數拎A囉

你睇唔睇到我講緊咩

咁你地用dse分數決定學生質素 所以質疑埋學校比first hon同課程質素又好成立

分數係其中一樣,你想我地講埋你d學生質素低?

無人將課程質素同收生質素混為一談,只不過你地兩樣都唔出眾。而邏輯上,兩者有正向關係絕對唔出奇。
不推不是人

留名, 討論真係熱烈
留名, 討論真係熱烈

其實真係唔係討論
佢唔係回應緊
大家都自說自話緊

你睇唔睇到我講緊咩

已經直接skip左佢講野

你根本都唔係辯護緊,
有價值咩?

我講埋今次

就咁簡單

你睇唔睇到我講緊咩

咁你地用dse分數決定學生質素 所以質疑埋學校比first hon同課程質素又好成立

分數係其中一樣,你想我地講埋你d學生質素低?

無人將課程質素同收生質素混為一談,只不過你地兩樣都唔出眾。而邏輯上,兩者有正向關係絕對唔出奇。

問心個句啦,拎到入3大嘅分數會唔會揀樹仁
樓主一直都講「學校」問題,愛樹力係要衝出黎
仲要行出黎打飛機樹中係好「大學」,行埋一二邊靜靜讀咪無人理你

又係唔敢quote全格 唔敢承認拉curve問題既承其他u飛機撚

本身膠都廢事畀,拉curve同absolute grading 對出first hon難度咩直接關係,課程難度同競爭對手依啲又唔講嘅?

我講緊無拉curve 成績無得以 (比較上好)黎成為拎高分既理由
相反有得拉curve 分數就有保障 (可能你知道你身邊d人好廢);或者好危 (因為你身邊d人好勁)
Ou入面敵人得一個 就係自己

[/quote]

個標題係論拉curve與abs grading好壞?
招瘋巴又拯救一眾學子

你睇唔睇到我講緊咩

已經直接skip左佢講野

講真其實佢幫緊你,
讀壞腦既典範

Ou入面敵人得一個 就係自己

個標題係論拉curve與abs grading好壞?[/quote]
算把啦
講事實係幾hurt嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞