[2017]樹 大 弊 病 一 覽

768 回覆
553 Like 16 Dislike
本身睇左樹大secret 諗著入樹大放棄jupas, 而家睇完個post都係排返HKU做A1
lm
唔好再推啦
本來有諗過讀完high dip轉嚟讀 睇完個post 好彩冇報到

都唔輪到你啊 人地唔收HD仔啊
本來有諗過讀完high dip轉嚟讀 睇完個post 好彩冇報到

唔係喎,asso同HD都可以報讀direct year 2架喎
官網都係咁寫嘅:
http://www.hksyu.edu/year2admission/
無知一問點解政府可以比大學用中文教?

無知一問點解你老母生你咁撚On9問埋啲On9問題?

你答我啦柒頭
我除左中文同少部分人文學科外,不論major定GE course全部都英文教
有日我個讀樹仁既朋友入黎搵我食tea,順手sit埋堂
結果佢聽左3個字就訓著左,佢話樹仁冇可能全英文教
你話d人有幾廢

屌我讀asso個陣都全英文教啦

唔係喎,asso同HD都可以報讀direct year 2架喎
官網都係咁寫嘅:
http://www.hksyu.edu/year2admission/

係咩?
原來已經改左
因為我好耐之前睇篇文講有人讀完ive想去in樹大
但樹大直接話佢地唔收HD學生
JUPAS 一推
不推不是人
屌你老味 樹大巴打係咪死撚左?
有冇人知quit u有咩手續

去教學大樓度拎form

去教學大樓度拎form

OK THX
pish
唔好以為新傳會好啲 其實新傳都好撚黑暗
最大粒嘅爺爺成日都唔聽人講野 自己話晒事
仲要同出面有聯絡嘅公司一齊壓fresh grad價
每年完sem都會排除異己 反共嘅老師都要走
明知intern有啲公司有問題 例如性騷擾學生
都照將有問題嘅公司放入list 俾下屆嘅學生揀
以為無人講就無人知間公司有問題
睇完先發現原來垃圾真係無下限
諗下班八大都考唔到嘅DSE雞,為咗大學個名揀咗樹大
成世人就背負樹大個名同68000x4的學債
樹大仔有時真係慘過ive仔
讀ive 最多咪唔讀書嘅垃圾
讀樹大同話比人聽你係憨鳩仔有咩分別
真心講句啊,係樹大又冇大學咁多機會,好似intern,exchange,research,識下prof,玩下比賽
身邊嘅人又唔係勁,眼界差好遠啦
Dse仔可能會諗讀完樹仁係搵份文職政府工,同八大頹科嘅人咪一樣
但想像吓你間公司老細係KongU嘅,實錫自己友多啲嫁
同事同一間u又多個話題,ive仔都同聲同氣自嘲啦,你樹仁撞唔撞到自己友都成問題啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞