[2017]樹 大 弊 病 一 覽

768 回覆
553 Like 16 Dislike
#N9396

"本人愛校心切,得悉近日樹大賊招風竟敢出言不遜,傷害我校上上下下全部人的感情,特此作了一首詩,鼓舞樹仁bb的士氣。
壯當自立,怕位世襲。
者當自強,前不想後。
眾皆讚賞,步無人擋。
富皆五車,締八大堆。

By 樹仁memes"

我地樹仁係仁者
我地樹仁會思前
樹仁大眾都讚好架
樹仁進步緊架
我地樹仁仔學富五車
我地樹仁仔屌打8大

一齊say
8大 我屌你老母 8大 我屌你老母
無聊望下樹大圍爐笑到仆街

#N9383

"最近網上有好多人討論緊樹仁,我想喺呢度一抒己見。
冇錯樹仁係比較新既大學,有d方面都有待改善。
但唔好唔記得我地係全港唯一既私立大學
喺美國,ive league全部八間都係私校,資金上唔太受政府干預
所以學校政策、方針上都可以比較自主,容易突圍。
人地harvard, yale得,點解我地唔得?
再者,有邊間大學一升格就即刻變名校?
所有野都係由學生、教員一朝一夕努力得返黎既成果。
樹仁既同學,我地唔需要同人地爭辯咁多。
事實擺在眼前,我地有既係資源,同埋各位同學既鬥心
有自信,好好利用資源,做實事,為校爭光。
共勉之。"

拎樹仁同ivy league相提並論,知唔知醜
樹大有嘅係資源,但係連學校行政都做得咁差,校舍更加唔好提
各位同學嘅鬥心就睇唔到,淨見到個個都好有心係secrets開po圍爐打飛機

我成日都諗 究竟係有一間咁不知所謂嘅學校而製造依啲咁不知所謂嘅學生 定係掉翻轉? 我真係睇唔透依間庇護工場同埋班智障搞乜撚

正常拎16-20分都入asso上u啦
好人好姐點會入樹大,入得都係智障,或者係自卑到極點嘅人驚比人知自己入唔到u,跟住樹大都照殺,入左之後又唔甘心比人話間u廢,先開po圍爐

咁我寧願比人笑尻我入唔到u 都唔想同人講我係樹大

入得樹大,dse多數有16分以上,中英文都有3以上
呢個分入asso既話都係average以上,英文3報non jupas更加好有優勢
Asso又靚grade,入到去唔好玩咁多,gpa過3入八大根本唔難,過3.5入埋三大笑返人轉頭tim
偏偏要行呢條賤過asso嘅路,咁就一世
做人最緊要知道自己定位
學校高層不思進取 管理得差
Hall貴到唔係人住 設施同價錢唔成正比
學生個個都好頹 氣氛好差
呢啲全部都係事實
有得揀 你會簡8大定樹仁?
好多野都比唔上ugc係事實
唯有做好自己 努力chur gpa走同讀master洗底
Secret啲老屎忽comment打曬飛機咁
我自己睇完都打曬冷震
其實黎黎去去都係果幾個打 可以唔洗理佢地
總之Dse雞真係要諗清楚
利申:樹中學生 上年睇完樹大巴post仲take offer既on9
做人最緊要知道自己定位
學校高層不思進取 管理得差
Hall貴到唔係人住 設施同價錢唔成正比
學生個個都好頹 氣氛好差
呢啲全部都係事實
有得揀 你會簡8大定樹仁?
好多野都比唔上ugc係事實
唯有做好自己 努力chur gpa走同讀master洗底
Secret啲老屎忽comment打曬飛機咁
我自己睇完都打曬冷震
其實黎黎去去都係果幾個打 可以唔洗理佢地
總之Dse雞真係要諗清楚
利申:樹中學生 上年睇完樹大巴post仲take offer既on9

洗底? 洗條撚咩你 一日樹中 一世樹中

不要再說了

https://m.facebook.com/syumemes/

真係有個咁嘅page

https://m.facebook.com/syumemes/

真係有個咁嘅page

床頭屍
依類學店拖低大學生價值同質素都算啦
仲要行出黎打飛機樹中係好「大學」,行埋一二邊靜靜讀咪無人理你

再者,依家樓主討論學校唔係討論學生,睇清楚內文先啦愛樹力

又係唔敢quote全格 唔敢承認拉curve問題既承其他u飛機撚

本身膠都廢事畀,拉curve同absolute grading 對出first hon難度咩直接關係,課程難度同競爭對手依啲又唔講嘅?

我講緊無拉curve 成績無得以 (比較上好)黎成為拎高分既理由
相反有得拉curve 分數就有保障 (可能你知道你身邊d人好廢);或者好危 (因為你身邊d人好勁)
Ou入面敵人得一個 就係自己

我講緊無拉curve 成績無得以 (比較上好)黎成為拎高分既理由
相反有得拉curve 分數就有保障 (可能你知道你身邊d人好廢);或者好危 (因為你身邊d人好勁)
SYU入面敵人得一個 就係自己

個標題係論拉curve與abs grading好壞?

成日攞拉curve出黎講,不如讀下咩叫normal distribution先
咁又係,樹大仔邊識呢d[/quote]

知唔知點解要用abs grading?咪就係出果份PAPER易D,咁咪多人靚GRADE D,樹中既學生咪多人高GPAD
呢間都叫U 我話你老母比狗屌都得啦
樹仁幾時摺啊,好撚柒啊救命
Pish
Push
做咩停手
做咩停手

係囉
入asso/hd好過啦 雖然要chur 2年但有機會入返8大 ugc 就算入唔到都可以報返恆大ou同樹中

樹中好似話asso gpa有2.5就有獎學金 收asso仔仲要得2.5嘅人 大家諗下都知呢間掛名大學咩質素
仲有睇完科法商真心覺得間學校都on99 又唔係llb 讀完又入唔到jd 讀返bba唔好
其實招瘋兄一直幫緊樹仁進步,改善不足之處
各位讀緊樹仁既要多謝佢,如果唔係你地今日仲用緊貼紙學生證

仲有ATM

呢樣真
無聊望下樹大圍爐笑到仆街

#N9383

"最近網上有好多人討論緊樹仁,我想喺呢度一抒己見。
冇錯樹仁係比較新既大學,有d方面都有待改善。
但唔好唔記得我地係全港唯一既私立大學
喺美國,ive league全部八間都係私校,資金上唔太受政府干預
所以學校政策、方針上都可以比較自主,容易突圍。
人地harvard, yale得,點解我地唔得?
再者,有邊間大學一升格就即刻變名校?
所有野都係由學生、教員一朝一夕努力得返黎既成果。
樹仁既同學,我地唔需要同人地爭辯咁多。
事實擺在眼前,我地有既係資源,同埋各位同學既鬥心
有自信,好好利用資源,做實事,為校爭光。
共勉之。"

拎樹仁同ivy league相提並論,知唔知醜
樹大有嘅係資源,但係連學校行政都做得咁差,校舍更加唔好提
各位同學嘅鬥心就睇唔到,淨見到個個都好有心係secrets開po圍爐打飛機

有時間打飛機冇時間讀書
抵佢入樹仁

push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞