[2017]樹 大 弊 病 一 覽

768 回覆
553 Like 16 Dislike
有冇方可以令法商內部改革
曾經係樹仁學生第一年轉左去八大
雖然不屌,但都想佢會變好

曾經有幾屆學生會做過下野
但學校屢勸不改(之後會講)
咁大家可以做的唯有叫DSE生唔好入黎中伏

理性想,你咁做都是逼佢地改革
同學識將學生當人看待

呢間學校未死到臨頭都唔識變架 以為自己可以一路食老本

我雖然走左
但都好希望你屌完佢會改善
目的當然唔係希望呢間學店可以收多d人,搵多d錢,而係希望入邊學生可以好過d

不過巴大都曾經係樹大人,有冇想過會影響左以前既同學朋友出路

不如你具體少少講下點影響出路
你覺得DSE生同僱主邊一方會較多上連登
仲有內容一直講緊學校問題
而唔係講緊學生問題
要求無理苛刻、設施殘舊、飯堂難食
以上幾點邊一樣會影響到僱主對應徽人的印象?

你想講點撚樣影響到佢地呀

我立場絕對支持巴打繼續爆
只係諗會唔會有呢個憂慮
解決晒上面班飛機撚先

第一 有人話我話學生水平差唔多
我就無咁講過既, 我係話課程難度相約

第二 好啦 講到SYU同其他u難度相約 想駁我
但就用外國u既課程同香港大學課程比較

第三 又有另一班人呢 睇一句就覺得讀SYU既人自覺ou> all u
我就想問 你地邊到見到有人咁講呢?

講到底 其實係自己將自己睇成係自己讀個U
但每個人都係唔同, 所以我講多次, 你打飛機都要有資格架, 讀排名高既u 同你 個人既能力無直接關係

所以亦講明左點解要有honors

因為每間u都有班人唔讀書 有班人好叻讀書 有班人上莊打交

明未呀 飛機撚

課程難度相約
笑撚死人咩樹大仔
仲要有班樹大仔扮曬有u life
好撚心你讀樹大就摺柒埋唔好出黎柒喇
推撚到樹仁降格到中學
樹大正垃圾
仲有成堆人中伏
樹大正垃圾
樹大

利申 quit過
走唔到
走唔到

讀asso HD都好過樹大
橫掂你入唔番ugc,都可以有獎學金俾你入番樹大

待續

等左好耐
走唔到

垃圾 食屎喇你
樹中都走唔到 咁你仲有乜撚野用?
根本入去已經on9 而家仲要話走唔到 柒撚到仆街
不如係街邊搵舊狗屎食喇你

對呢d人唔洗太在意
連登總係有d心智似小學生既人鐘意透過攻擊人增加自己自尊
呢個世界通常真正有能力都唔會分hierachry 輕易睇唔起人
反而係係hierarchy 最低層的人先會睇人唔起
請繼續出文
啲lecturer好似英文麻麻喎

Ms. LUI Chit-ying, Wendy
Lecturer in Law

Wendy Lui is graduated with a BA from the University of Hong Kong where she also obtained her Master degree, Wendy pursued law from the University of London while working in the education sector. She obtained her LLM in Arbitration and Dispute Resolution from the City University of Hong Kong with Distinction and was awarded the Sweet & Maxwell Edlyn Yap Prize. Her main interest are negotiation and mediation, ADR training, arbitration. Wendy is an accredited mediator of the Hong Kong International Arbitration Centre.

http://www.hksyu.edu/lawbus/index.php?id=41
走唔到

垃圾 食屎喇你

對呢d人唔洗太在意
呢個世界通常真正有能力都唔會分hierachry 輕易睇唔起人

對樹中仔唔好太介意
樹中總有班飛機撚 鐘意自我感覺良好 自己覺得自己係讀緊大學
香港通常正常人都唔會覺樹中係大學而輕易睇高樹中班垃圾失敗者
反而係樹中班老屎忽先鐘意睇得起班樹中仔
btw 你食屎喇垃圾樹中仔

多謝你 有屎我一定食
走唔到

垃圾 食屎喇你

對呢d人唔洗太在意

對樹中仔唔好太介意
樹中總有班飛機撚 鐘意自我感覺良好 自己覺得自己係讀緊大學
香港通常正常人都唔會覺樹中係大學而輕易睇高樹中班垃圾失敗者
反而係樹中班老屎忽先鐘意睇得起班樹中仔
btw 你食屎喇垃圾樹中仔

多謝你 有屎我一定食

洗撚定牙喇你 食就食緊㗎喇 差在食一舊定兩舊㗎姐

我以前係樹仁,讀左一年走左翻八大
我唔會為間學校打飛機,唔會覺得自己比人好
唔會好似secret班人要抬高自己, 貶低人
但尊重係雙向既
根本唔洗睇高睇低,正常去看待咪好好囉
一個大老闆都唔會同個文員仔計較啦
事實上愈有能力的人氣量愈大
大家理性互相尊重啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞