[2017]樹 大 弊 病 一 覽

768 回覆
553 Like 16 Dislike
續(三)荒謬的存在——法商系:補充

剛才又收到苦主爆料,唔寫唔得!

其實唔止班長(佢地叫class rep 又名大帝走狗 ),所有同學都要隨時on call,只要大帝搵你,你要即刻蒲頭,whatsapp即覆。如果太忙冇聽佢電話,唔理咩原因(入院除外),一係你面前屌你唔聽電話,一係自己人圍內屌柒你。

仲有關於報串,大帝係非常恐怖。有次有兩個人可能係畢業生,或者係其他在校生,係中環講左法商壞話,大帝知道左即刻召集所有既class representatives開24小時通緝令,叫佢地係whatsapp問邊個係某日到過中環。雖然唔知最後大帝捉唔捉到人,但真係隨時有人上報你就係咁先。大帝點收到料真唔清楚,但你真係會防不勝防。

法商係商學士,唔係law degree,即使你first hon都只係商學士。考pcll要有law degree,法商同學要去讀完JD(學費每年廿幾萬up,要讀兩年)先可以考pcll。做律師唔係要英文好,而係要英文好撚好。上年收生最低13分,平均16分,入得黎都知自己咩料啦,要出路的話諗下轉去OU定恒管咪算,唔係仲妄想自己做到律師呀

成個系都只係比條控制狂做皇帝

學生係狗
嘩個法商大帝係咪心理有問題,真係痴撚線,推到佢仆街
嘩個法商大帝係咪心理有問題,真係痴撚線,推到佢仆街

有證據既呢單有得做,招瘋巴會唔會sd去蘋果

記者你好
Lawb 呢科有點勁 佩服
現時樹大學位課程已加價到68,000,咁就一世
IVE都話有機會駁上UGC
樹仁出gpa/transcript一定遲過各大院校non-jupas deadline
唔撚俾你走,自己諗清楚~

呢d 私立普遍出成績都慢吞吞
鯨大都好慢
不過七皮野又真係貴
雖然開樹痕三間並列香港三大垃圾
但樹對學生一定係最差,根本當學生係狗
e.g.貼學生證expire date必定扔返俾學生

張學生證咪可以用一世

發夢啦
早兩年學生證個過期日
仲個個sem痴個新的日期貼紙上去
去戲院都比人以為係假

搞退學仲要你特登番去還學生證
驚死人繼續用張垃圾

張學生證咪可以用一世

發夢啦
早兩年學生證個過期日
去戲院都比人以為係假

驚死人繼續用張垃圾

張學生證咪可以用一世

發夢啦
早兩年學生證個過期日
去戲院都比人以為係假

驚死人繼續用張垃圾

張學生證咪可以用一世

發夢啦
早兩年學生證個過期日
去戲院都比人以為係假

驚死人繼續用張垃圾

真唔真呀
直接黐張紙上去? 會唔會俾人以為係偽造架?

張學生證咪可以用一世

發夢啦
早兩年學生證個過期日
去戲院都比人以為係假

驚死人繼續用張垃圾

真唔真呀
直接黐張紙上去? 會唔會俾人以為係偽造架?

追翻以前個高登post
我有個樹大fd昆呀媽一個sem要讀十幾科 佢呀媽誇張到以為佢讀好多個學位
搭小巴去恆管

是咁的
尋日約曬成班以前中學同學出黎聚下舊,食下飯咁
本來過程都幾輕鬆愉快既
但係突然呢,有一個升左恆大既中學同學就提議玩下遊戲咁,廢事咁悶
當中有人就提議玩下D數字遊戲啦,計下數咁
大家都話好既,當係玩下啦

咁就一直計啦,突然間有一鋪
我唔小心咁將好簡單既加數計錯左,將10+7+9+5,計左做32,比正確答案多左一
我D FD就笑我話我咁渣嫁,我都唔好意思咁笑左幾下
就係依個時候,讀恆大果個FD就話我:「咁渣嫁,中學生WO。」
由於小弟不材,升唔到上大學,要係下年進行自修
我當時就無聲出,因為知道恆大係一間好勁既新晉大學,
所以只可以細細聲同佢講番:「唔好意思囉,大學生。」

但由於我條氣好唔順,所以決定係聽日去佢果間恆大到搵佢再玩過隻GAME
由於我住九龍果邊,唔係好熟新界﹗路

上左小巴,途中見到有數棟好有霸氣既建築物,坐立係山與屋村中間,旁邊仲有幾個工地作為點綴,幾個地盤佬企係街邊,左手撩住鼻屎,右手抓下屎忽。

我心諗,依一間一定就係傳說中既恆大

由於我坐係車尾。迫使我一定要運用我豪壯既聲音大叫出我既目的地

「恆大有落唔該。」

講完之後仲要撥下頭髮,電一電側邊D女
諗住可以靠下「恆大」既威名,去型一陣,溝下女
點知個小巴司機又好大聲咁回應我:「恆咩Q大啊,恆管就有。」
係依個時侯,車上引出一陣爆笑
坐係我側邊個中學妹都引唔住笑左我一陣

我都唔等佢停車,即刻係個車窗到跳左出去

我跑入恆大,即刻搵我個FD對質
我問佢:「依間唔係恆大咩?做咩我岩岩落車嗌恆大會被人笑。」
我個FD聽到我咁樣講,面都紅埋咁答我:「關唔關你事啊。」
之前被中學揀左去參觀樹仁真係大開眼界
樹大成棟中學咁 連啲lift都晍用得
之前去面試見到部lift入面貼話咩繁忙時間係老師先用得,學生用嘅話會有懲罰
我心諗 之後果斷reject offer
屌 樹仁 大你老母咩
垃鳩圾學校 唔撚明點解班廢柴比錢黎讀
以為碌撚左入黎4年唔撚洗還呀
以為自己真係大學生好撚威咩
R多幾下個頭 諗真d入唔入去讀啦
之前去面試見到部lift入面貼話咩繁忙時間係老師先用得,學生用嘅話會有懲罰

同中學有咩分別

同中學有咩分別

唔比搭lift

同中學有咩分別

唔比搭lift

期待更多中學規則

關愛𨋢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞