[2017]樹 大 弊 病 一 覽

768 回覆
553 Like 16 Dislike
依類學店拖低大學生價值同質素都算啦
仲要行出黎打飛機樹中係好「大學」,行埋一二邊靜靜讀咪無人理你

再者,依家樓主討論學校唔係討論學生,睇清楚內文先啦愛樹力

又係唔敢quote全格 唔敢承認拉curve問題既承其他u飛機撚

本身膠都廢事畀,拉curve同absolute grading 對出first hon難度咩直接關係,課程難度同競爭對手依啲又唔講嘅?

我講緊無拉curve 成績無得以 (比較上好)黎成為拎高分既理由
相反有得拉curve 分數就有保障 (可能你知道你身邊d人好廢);或者好危 (因為你身邊d人好勁)
Ou入面敵人得一個 就係自己

我講緊無拉curve 成績無得以 (比較上好)黎成為拎高分既理由
相反有得拉curve 分數就有保障 (可能你知道你身邊d人好廢);或者好危 (因為你身邊d人好勁)
SYU入面敵人得一個 就係自己

個標題係論拉curve與abs grading好壞?[/quote]
成日攞拉curve出黎講,不如讀下咩叫normal distribution先
咁又係,樹大仔邊識呢d

你睇唔睇到我講緊咩

我已經講得好清楚,我無話你地學生問題ok?
但你既出現令我對學生有d質疑,
我希望其他你既同學唔係咁。

已經直接skip左佢講野

講真其實佢幫緊你,
讀壞腦既典範

畀學校撚完仲幫主人吠
解決晒上面班飛機撚先

第一 有人話我話學生水平差唔多
我就無咁講過既, 我係話課程難度相約
我同意,你地EnF課程難度係同其他u差唔多,我睇過你地教材,我同意。

咁師資呢?

第二 好啦 講到SYU同其他u難度相約 想駁我
但就用外國u既課程同香港大學課程比較

第三 又有另一班人呢 睇一句就覺得讀SYU既人自覺ou> all u
我就想問 你地邊到見到有人咁講呢?
又關ou事?

講到底 其實係自己將自己睇成係自己讀個U
但每個人都係唔同, 所以我講多次, 你打飛機都要有資格架, 讀排名高既u 同你 個人既能力無直接關係

所以亦講明左點解要有honors

因為每間u都有班人唔讀書 有班人好叻讀書 有班人上莊打交

明未呀 飛機撚

你都係無正面回應咁多項批評
解決晒上面班飛機撚先

第一 有人話我話學生水平差唔多
我就無咁講過既, 我係話課程難度相約
我同意,你地EnF課程難度係同其他u差唔多,我睇過你地教材,我同意。

咁師資呢?

第二 好啦 講到SYU同其他u難度相約 想駁我
但就用外國u既課程同香港大學課程比較

第三 又有另一班人呢 睇一句就覺得讀SYU既人自覺ou> all u
我就想問 你地邊到見到有人咁講呢?
又關ou事?

講到底 其實係自己將自己睇成係自己讀個U
但每個人都係唔同, 所以我講多次, 你打飛機都要有資格架, 讀排名高既u 同你 個人既能力無直接關係

所以亦講明左點解要有honors

因為每間u都有班人唔讀書 有班人好叻讀書 有班人上莊打交

明未呀 飛機撚

你都係無正面回應咁多項批評

算啦唔好覆佢,一陣洗版搞到其他人追唔到post
我做CD rom算,講極都唔係同一點上爭論真係好辛苦
有頭髮邊個想做幟哥
夠料嘅就唔洗讀樹大

做人最緊要有自私之明呀愛樹力
邊有咁多政府工你做吖
掃街都係outsource嫁
開post冇耐就有愛樹力出現
拎左好多獎學金好叻叻呀
無知一問點解政府可以比大學用中文教?
拎左好多獎學金好叻叻呀

當年我都識唔少努力讀書拎獎學金的同學
但冇一個好似佢咁讀野1999又唔回應重點
唔該唔好出黎獻醜影衰其他努力的樹大生

再講多次,此post講的係學校制度、硬件問題
拎左好多獎學金好叻叻呀

當年我都識唔少努力讀書拎獎學金的同學
但冇一個好似佢咁讀野1999又唔回應重點
唔該唔好出黎獻醜影衰其他努力的樹大生

再講多次,此post講的係學校制度、硬件問題

筆記用英文,講書用中文
某D科筆記都會用中(非中文系),有時功課同Mid-term都可以用中文

因為特登整估人
愛樹力果然冇令我地失望
好多謝巴打你,上年dse完就係睇左你呢個post之後reject左輔心offer走去讀asso,今年已經入到大學,雖然唔係咩勁U,但總算叫8大裡面。
寧願retake都唔會入樹大啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞