[2017]樹 大 弊 病 一 覽

768 回覆
553 Like 16 Dislike
講時講,樹仁柒d定亞視柒d?
召返樹仁審犯呢樣野社工系都發生過

成間野得呢個系抵讀 因為可以註冊 但啲師資同學生質素係襯返樹大既 出到黎班人都特別柒 字又唔識counselling又唔識practical野又唔識funding又唔識 拎個學位打飛機 以為自己真係可以做aswo

成間野得呢個系抵讀 因為可以註冊 但啲師資同學生質素係襯返樹大既 出到黎班人都特別柒 字又唔識counselling又唔識practical野又唔識funding又唔識 拎個學位打飛機 以為自己真係可以做aswo

CCCU asso既social work都可以讀完有社工牌,仲要係city campus上堂仲吸引過佢
垃圾樹仁,成日以為自己比OU恒大好
利申:前OU仔, QUIT U轉左去澳洲第一大
入HKCC/CCCU ASSO/HD好撚過啦

利伸:HKCC升U CC D 設備好好同埋D PROFESSOR

個陣幾年前DSE未放榜都知自己麻麻,諗住一心入樹大就算
但結果in比佢扔落waiting list最後reject埋
最後得返珠海offer又覺得揀唔落手最後鼓起勇氣讀asso,上年升返三大
如果個陣樹大收左我,依家我應該會屌埋一份

根本就無必要一開始入樹開恆大 讀完兩年ASSO入唔番8大先再報都未遲啦

個陣我係14年DSE,個屆畢業生都仲係好多,人地樹大個陣好撚串要揀人架
順便一提,到今日sem2 gpa 都係未出
上年就628先出,唔知今年係唔係都要等628

我地summer sem都過咗大半啦喎
我聽中大啲fresh grad搵到工半個月啦喎
樹大真係勁

跟返中學時間表姐

都唔明點解佢可以升格做大學,東華學院既設施,教育都唔會俾樹大差啦

連asso學店都夠屌打樹大
唔好拎hkcc講,cccu/太空都夠做

ive都屌打啦

一間青大都可能大間過樹大
而且出gpa清清楚楚,唔似樹大咁不知所謂

樹大真係勁

跟返中學時間表姐

都唔明點解佢可以升格做大學,東華學院既設施,教育都唔會俾樹大差啦

ive都屌打啦

拎青大比覺得有d侮辱左青大
青大面積同設施有得同bu比
香港樹仁大學所有課程為文科、社會科學與商科課程,並沒有工程學、理學及醫學。教學語言為英語,輔以粵語。教科書及講義的文字主要為英語,輔以少量中文。
當初唔要政府資助都一定要搞4年degree,今日不如再有骨氣d,搞全中文「大學」教育呀笨
LM了解 正皮俾樓主
香港樹仁大學所有課程為文科、社會科學與商科課程,並沒有工程學、理學及醫學。教學語言為英語,輔以粵語。教科書及講義的文字主要為英語,輔以少量中文。
當初唔要政府資助都一定要搞4年degree,今日不如再有骨氣d,搞全中文「大學」教育呀笨

其實hkcc都係,份野英文notes,好多時上堂講講下就講左中文
推死樹仁

Btw屌樹仁都唔好吹奏Ou,恆管

樹大真係勁

跟返中學時間表姐

ive都屌打啦

ive 3.5 有poly offer

3.8 有 hku/ust offer

樹大真係勁

跟返中學時間表姐

ive都屌打啦

青大面積=兩間bu
柴I同hkdi都屌打到樹中
用月田尸

CCCU asso既social work都可以讀完有社工牌,仲要係city campus上堂仲吸引過佢

Poly hd都瘋狂屌打樹中
樹中班社工系學生近乎全耶撚
經常打飛機話自己係業界出名聽話
社工聽話都係優點 真係本末倒置

利伸:HKCC升U CC D 設備好好同埋D PROFESSOR

但結果in比佢扔落waiting list最後reject埋
最後得返珠海offer又覺得揀唔落手最後鼓起勇氣讀asso,上年升返三大

根本就無必要一開始入樹開恆大 讀完兩年ASSO入唔番8大先再報都未遲啦

即係讀完中學 之後讀asso 跟住又讀反中學?

即係讀完中學 之後讀asso 跟住又讀反中學?

我地有速度大學

樹大真係勁

跟返中學時間表姐

ive都屌打啦

青大面積=兩間bu

vtc 學校資源屈機

樹大真係勁

跟返中學時間表姐

ive都屌打啦

青大面積=兩間bu

vtc 學校資源屈機

係樹仁中學讀完四年
再讀兩年ive啦
究竟可以幾撚柒on9先會去讀樹仁?
以為自己讀緊大學? 你只係讀緊大專界嘅弱能學校咋

普通英中入政府資助院校最少都有20-30% 我諗樹中都無咁多人升到UGC 即係連英中都不如 相信樹中會降grade 到去band 3 遲下要宣傳小學生入學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞