其實英國真係比香港人神化得好緊要!

696 回覆
1091 Like 916 Dislike
如果收入唔係好高,基本上都唔係交好多,甚至唔使交,因為美國俾海外公民的Tax exemption有10萬美金,高過本土免稅額好多。
tax exemption 其實係點玩?
美國個稅制比較複雜所以冇乜研究
想問大家如果20歲頭,去英國定加拿大好?好迷惘唔知點揀
悶你老母 個個星期 落club飲酒
你個人悶姐
想睇黄尸monkey去到英国比白人歧視
其實所有國家既人都係咁
我細個都落d 香港無去club
黎到先落club文化唔同
呢邊落club好開心
香港似雜交場所 好撚cheap

都係睇你咩心態
你黎肯容入 你就會覺得唔悶
大把野玩 癲撚過係香港
咪係 影相都多d景啦
呢邊都有19港女cafe比你打卡
無人想走,但對比而家既香港,就算對面世界有幾多不是都係要離開,因為大家成長同埋幾十年黎辛苦建立名譽既國際城市係國安法後毀於一旦

如果用雨傘年前既香港比較而家咁好移民條件既uk,我諗都唔會有咁多人想走。香港麻雀雖小五臟俱全,戲院唱k美食天堂交通方便,收工可以周圍HAPPYHOUR,周末玩通頂,大家對政治訴求踴躍參半,至少政策仲未病入膏肓,自從維尼之後......

神唔神化都好,如果你覺得而家大灣港傀儡政權係無問題既話,其實已經可以上一頁,而家香港情況對後生一輩發展已經再睇唔到將來
我落club d女全部都18 廿二
99%大學生黎 星期六k pop night
勁多Asian 你黎感受下先

唔講落club 你答火車 兩粒鍾就到巴黎
幾百蚊港紙 點會悶
呢兩個國家太多on9 防疫撚 不了
英國唔玩防疫 所以值得去
London
所以值得去
移民緊係揀個搵到錢既國家移過去
你放負

仲高度自治,完全廢話
英國未必咁好,咁點都遠遠好過依家既垃圾香港、極權中國啦
屌你老母
屌返你老母
好撚過香港本地人比新移民同內地人歧視
唔係神化唔神化
係兩害取其輕咋
無英國 香港仲係條漁村咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞