其實英國真係比香港人神化得好緊要!

696 回覆
1091 Like 916 Dislike
倫敦人>其他地區英國人已經知你9up
cockney一定低賤過west country
基本上同brummie同級
但樓主話自己喺香港
你係咪講緊陶傑?
全世界最有錢嗰堆喺晒倫敦
美國搵錢就好 長住就不了
美國最撚歧視亞洲人
英國生活習唔習慣到好睇個人
但你水人去美國都講得出
未變前既香港一定好過英國,但係係咩都未變前。

唔係神化,係無選擇者
事實上又唔係咁多人有條件join澳洲加拿大個救生艇計劃
睇左做國英,以為升1600點要binc
唔同地區 postcode 睇法都唔同.

係倫敦 SW1 & SW3 好過 SW2. SE1 好過 SE25, SE25 依家巳經係Cryodon個度. SE25 好近 CR7 兩個postcodes ge 屋我都住過唔係好地區

其他towns/cites postcode我唔識睇.
Top 10 Countries with the Highest Number of Billionaires:
United States - 724
China - 698 (626 mainland, 71 Hong Kong, 1 Macau)
India - 140
Germany - 136
Russia - 117
Hong Kong - 71
Brazil - 65
Canada - 64
United Kingdom - 56
Italy - 51
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/billionaires-by-country
正解
去過美國旅行都知依個地方幾閪
西歐人歧視poc 但領導世界文明幾百年 民族性絕對係亞洲人有排都追唔上
美國根本係生蕃國家 喺歐洲人眼中無文化可言
連日本都比唔上 仲要歧視亞洲人多過黑人 顛佬又多
你話美國做嘢人工高is fine 做多幾年咪走
吹奏美國 話美國生活好過英澳加嗰啲人我懷疑成世未離開過香港
部分認同

同公司d 英國佬做過野
佢地的確好鐘意打飛機吹到咩都得
你咁計香港支那印度俄羅斯都好住 大家唔洗移民
話時話 你隻狗日日發狗癲 去國安處人道毀滅佢啦
見到樓豬啲語氣
唔難理解點會佢會比英國人閪
係。尤其聽你口音
去得美國一係窮撚無錢 一係要做生意
賺夠退休/財自想過中產生活一定係英澳加>美
其實係連登講英國唔好真係多鳩餘
班移民塔利班一定負評加屌鳩你
然後就叫你係香港食屎
其實香港垃圾同講出英國缺點係無衝突
唔明點解咁多人將兩樣野對立
第一次聽留低做起
巴打計劃幾時去加大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞