其實英國真係比香港人神化得好緊要!

696 回覆
1091 Like 916 Dislike
咁可唔可以話係美國個邊人材比較多,
總會有人快人一步諗到D 新的business ideas 搶攤,
再加埋個邊好多錢, e.g. faang 同 vc $?
噤多回覆,最好呢個,無計,老一輩經歷過英國最好既年代,心態就係噤,或者唔好講英國,日本,香港果D都係噤

樓主毒撚係屋企做鍵盤戰士就係到扮看破紅塵
連AV都要上黎求
收皮啦垃圾
其實人係鐘意幻想, 有變化就有希望咁.
好明白好多人係香港只係被動地等上位個種屈悶既感覺.
用能力證明自己就最實際
真係有料點都有位上
連登啲傻閪cctoy話支那大啊 千奇唔好去
外國辦公時間不嬲勁chur. 好多唔俾玩whatsapp, 同埋你真係要做得晒. 因為外國好多時遲收工=收皮. 佢地唔係唔駛OT, 好多時係唔可以OT. 我識大部份係外國做寫字樓都唔夠時間食lunch. 要一路咬包一路做.
只係好工要慢慢做上去 不過香港人邊到等得黎 一聽到要entry level 甚至做藍領先就…
住過美國就知道依家俾人歧視得最嚴重嘅係華人,黑人歧視人既情況仲多過白人…
唔係唔夠時間食LUNCH
係唔想用咁多時間LUNCH
早啲做完早啲收工自由活動
根本要咁多LUNCH TIME無用
講真有幾惡劣你講嚟聽吓?
你想講民主自由?
你喺英國俾人打撚死講乜撚嘢自由
肥婆同醉酒佬其實喺大城市都唔係咁誇張多,澳洲一樣大把靚女你昅,同埋叫得肥婆都好快死,所以呢個問題已經越嚟越輕,另外如果你睇開新聞都會發現其實通常啲治安問題都未必係源自啲醉酒佬,佢哋通常最多都係會自言自語,好似傻Q咗咁

不過烏蠅係真,夏天嘅時候一抹大個口隨時飛幾隻入去
我覺得錢多係主因,睇下Theranos 個騙局幾成功就知
你都on99 有無去過澳洲做野
鬼佬會比你上位?
全世界都係咁嫁啦人在異鄉 講到英國先係咁
最嘔心係香港人都幫佢哋打飛機
工作歧視根本只要你唔喺香港就一定會有,同埋真心講句就算你喺香港做嘢要上位都要靠好多政治操作

英國澳洲加拿大都一定會有工作歧視,華人要上位一定難過鬼佬好多,分分鐘仲難嗰啲印度人,或者等啲鬼佬上晒位先輪到你

我其實今時今日啲大城市生活上嘅歧視其實係好少,但係工作上嘅歧視除非你自己做生意否則我唔信冇
試過同個英國鬼婆發展到曖昧
埋牙唔俾我扑嘢 第一時間係叫我奶西先
差唔多一個月先比屌
嗱嗱聲分手
屌你老母喺咁㗎啦,度度地方都有佢本身文化問題。
換著南亞人香港人未又喺戴有色眼鏡睇人。
而家走難啊,去嘆世界啊?
對比起呢個無理亂癲倒黑白事非嘅地方呢啲好少事
Well
I see 你既 meaning 啦
你真係very 好人
其他國家人係咪外星人?
幻想自己懷才不遇,係香港撈唔掂係環境差,自己無問題
屌你老母
我又做過日本公司,又去過非洲旅行,隔離位個同事就北歐人
等我開個點評全球國家既post先
出過一個黑人總統和幾個黑人部長就等於冇歧視?太過以偏概全吧
我頭先都起左佢底
好多都係成人台問人拎seed既post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞