其實英國真係比香港人神化得好緊要!

696 回覆
1091 Like 916 Dislike
其實係
由其係白人 就算表面好禮貌
但內心一定係有少少睇你唔起
同好多香港人睇唔起南亞人一樣
就算佢地無做啲咩歧視既野
但內心都係將佢地睇低少少
你似係將自己同其他人相處/工作上問題都歸究自己種族問題比人歧視嗰啲傻閪多啲。
我係倫敦返工 好既同西既同事都有
去得英國首先要接受英撚係1/4個地球既殖民地主人
全世界包括美澳加歐洲人去到 都會比佢哋睇唔起
英撚自己都大把discrimination
irish比英撚叫paddy welsh叫sheep shagger 猁狗叫scouser 美國人叫yanks
hong kong people are nothing special 只係大英帝國其中一個城市
點都好過美國對亞洲人既racism 行行下街比人槍殺都唔知咩事
New York 點會平過 London呀

你搵Detroit呢啲閪位可以1蚊買樓添
滑坡?
真 起底功能真係好重要
大家仲要同條垃圾浪費時間
學rugby/cricket最有用
去英澳紐都用得著
香港又唔難搵club join
你都有D錢.....
真,識好幾個fd係美國 都好多野做,
可以做會計, 賣下retail野 , 文員

因為好多大部份區,特別加州,紐約都有asian區,好多都係中文人, 就算旅遊區都想你識中文招呼人
呢個graph係曼城人口?
其實真係睇你去邊區,
你睇下三藩市個d.......4成人口都asian......
基本上都係日日中文
其實好似冇咩人神化喎
大家都係對比香港多方面太撚惡劣啫
只係M14其中一區
你可以上去入postcode自己check

https://www.streetcheck.co.uk/
喺連登唔可以講英國壞話係不成文規定 麻煩張中
當你對比翻香港將來 去英美澳加任何一個地方都會好過係度
如果你要計搵錢 計方便就唔使諗啦 全世界都無香港咁好
個個地方都唔鐘意外來人架啦
一有咩利益衝突就見真章
人性黎
個網我淨係搵到人口年齡、學歷、性別,邊到搵到種族?
Culture嗰part

窮人去到真係好慘
你估個個都好似光明頂陶傑咁
得閒就約肥彭去飲茶 渣車周圍去畫畫
鍾意又飛去歐洲玩下
真係好似唔洗做咁
Thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞