其實英國真係比香港人神化得好緊要!

696 回覆
1091 Like 916 Dislike
傲慢到呢
啱呀,窮既人知足就乜地方都生存到
如果有人做文化
你去到溫哥華真係去做洗碗咩
80%人一定想搵本行先 工作機會唔多一直搵唔到工
真係搵唔到就真係洗碗啦
事實上你冇能力去番差唔多發展程度嘅城市
都會覺得果度好撚唔掂
正如美國至住la
正常都負皮你啦
講到自己高人一等去話英國高人一等
你list out下 你有咩咁勁 比大家討論下 係唔係英國人應該幫你含同聽你支笛先啦

每次個前設都係 香港人好撚勁
英國人唔欣賞你咁勁咁

你交個新朋友見到佢咁自大
你第一印象都差先啦
你都幾撚得意,人地烏克蘭同俄羅斯喺兩個唔同國家,攞香港同大陸情況比你都on撚尻。
教埋你啦五毛撚,你要比就攞俄羅斯政府同俄羅期人民做例句。
俄羅斯出國安法,俄羅斯人民都仲報道真相。
你班香港人就無撚用。應該咁講。
英國佬,曾經大英帝國威風過,覺得自己高人一等,面對新移民,會覺得佢地先係呢塊地既主人,大英帝國後代 ...

反而美加,除非係印地安人,否則佢地既祖宗都一定係移民 ,而且不同國家都有,同你無咩分別 ......
香港依家都叫唔惡劣街都無得出咁濟啦wo
有邊度唔係覺得自己人係叻過人地?香港咪又係睇唔過大陸東南亞,根本人性黎
我諗起一兩年前美國先有單新聞
有個黑人係自己屋企比個警察當賊仲要當場擊斃
個警察下意識就覺得呢啲高級地方點會係黑人住
直接當賊辦
樓主真係好撚有趣 會唔會你自己以為自己好勁咋 屌你 普通打工仔 你想人地點對你呀 你明星咩? 搵你簽名 好唔好?
on9
咪撚水鳩其他人啦
講嚟講去咪又係防疫
疫情之前走嗰啲係咪戇鳩仔?
正評樓主。

如果是因為政治環境,選擇去歐美,是ok的。

但要有心理準備,日常生活和理念是兩回事。
吹大左 千奇唔好黎
工作就一定係,特別係做Finance/IT,但London 個樓價真係
真假難分
Yes, 全中
喺外國做過野就知
如果想做返香港以前職級
係無乜可能
起碼實力要高local 1-2班先得
尤其喺本身香港越高層越難
(I-banker之類火星人不在討論之內)
防疫?管治失敗呀屌你個閪
乜嘢緊急法限制防疫條例出晒但死亡率最高

你以為管治失敗只會係防疫?係防疫失敗只係管治失敗既其中之一渣
香港賤民長遠只會仲慘過大陸
我冇話冇
但問題唔係個個都係咁
外國亦唔係份份工都係世外桃源咁
夠膽講祖國佬壞話樓主又浪費左個ac
英國佬勁虛偽,叻嘅少數可能係run緊country或做緊老細個班,其他都係廢嘅
對體育冇興趣點揀?
佢係南非人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞