其實英國真係比香港人神化得好緊要!

696 回覆
1091 Like 916 Dislike
真,加拿大、澳洲都可以話
只係英國唔得
姐係痴埋支那人圍爐?
比白人黑人歧視就話唔好理佢當睇唔到?
到有日比人拎支槍指住個頭就當自己唔好彩?
唔怪得亞洲人喺美國咁低賤 行過見到亞洲人唔叫聲ching chong真係對唔住自己
冇去過三藩市
New York 啲鬼佬好唔friendly
地鐵又多乞衣
印象好差
有撚得揀咩
白人邊有可能咁少,包唔包埋 Greater Manchester 先
係...... d白人行過路過都會hi你 同埋how a u你,跟住就開始吹水
我求其入個postcode
你講嗰邊會多啲嘅
不過曼市一向多元文化
咁咪仲好
要睇邊區多asian決定去邊區都唔撚正常啦
即係某d區份亞洲人與狗不准進入?
我就係去new york
d人racist到仆街 行過就叫你ching chong 扔垃圾去你個身度 又唔見佢笑黑人
垃圾地方
根本成個香港啲人
都患上咗斯德哥爾摩症候群
係咪唔撚記得以前港英時代啲閪嘢
收片、濫權、半山特權、鬼頭高人一等
喂屌你老母,我哋嘅祖先喺港英時代俾人恰架
究竟英國有咩咁好呀,唔好同我講咩好過中國乜撚嘢
依家唔係兩害取其輕
喺香港要做返自己,高度自治

教精你班柒閪,唔好檬撚閉閉
自己會prefer 歐洲大國好過英美加
雖然各有各鳩嘅位,不過點都唔夠中共鳩
朋友移去邊都支持
我建議 將你嘅arguments 畀曬高官同佢哋喺英國讀書嘅仔女睇 呼籲佢哋返嚟 去大灣區讀中學大學
我都聽過朋友去加洲幾開心
不過美國太難移民啦
都唔駛諗
咪就係
我都係兩間英資公司做過
第一間 d 英國人工作能力係廢廢地
但唔係狗眼看人低既人
打飛機 meeting 係真心鼓勵大家一齊做好 d

第二間 d 英國人調返轉
好似香港人咁叻
做野 chur 到爆
會躁人底

只不過香港閪人既比率似係比英國多
佢咁岩撞到呢 d 啫
仲要唔係 based 英國
崇洋姐
成日都覺得
外國人住香港好開心
起碼唔會因為你係外人就成為打刧目標先
仲要本身犯罪率又低
真, 如果易 我都想去加洲多過英國
比你去到美國
你又咪話人地歧視你
係加拿大見過一條友
話人地歧視佢,唔請佢
我話,你咁叻
當場寫封grammar free既請假信睇下
佢又冇野講
根本上係自己能力唔夠,就賴人地成個社會唔掂
我個師兄香港人黎wor ching
香港讀ug
唔好以為個個都好似香港人咁歧視人啦⋯⋯
自己都睇唔起自己
事實上香港人最叻返工
白人老闆都唔知幾鐘意

反而印度人巴基人成日係廁所刷牙吐口水
成層都咖喱味
仲比人歧視得多....
屌碌柒DuncanTim老母閪
咁撚憎英國人 留英國公司做把撚呀 柒頭皮
英人一向自大

拉舒福特同麥佳亞咁垃圾都有人撐
5毛手法層出不窮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞