[D7] 抗俄衛國 75:Slava Ukraini / 轟炸連日 Mariupol'苦戰 故都新市 一朝粉碎

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
記唔記得冬奧之前普京同維尼喺北京簽咗好多嘢
咁, 如果連核冬天都冇的話, 咁西方世界的Law and order就會回復得更快, 點解普京會覺得陷星剷之後, 喺剩下來的生還者下, 俄國仍然會有優勢呢? 貪西伯利亞夠大? 人地核的目標係最繁盛的俄國歐洲地帶已經夠哂喎
我睇左第二篇,而家拎晒產糧地區
核戰最後即死

食幅射生不如死

慘到癲
一起身又睇依個post 有冇新消息
所以我都想知點找數,我估係戰略物資換錢
普京知自己開始唔夠打,就唔會同你用常規打法,宜家已經見到,佢係會開炮狂炸你一座城十幾個鐘都唔停確保入面再無活口,無一棟完整嘅建築物,你諗吓個畫面幾恐怖
而家個個成年人都有槍,個前總統再咁玩就係考驗美國second amendment嘅可行性
我係NRA就大力支持平民推翻暴政嘅權利
北過頭,變左大部分都唔岩耕田,自己唔種得幾多菜
依家EU連歐羅都Ban埋, 咁除佐等價的戰略, 民生物資以物易物之外, 我都想唔到中共點找呢條天然氣, 仲有其他contract的數俾普京.

俄, 中, 伊三個國家自己玩番以物易物的世界, 之前有人講過崑崙銀行係點玩.
芬蘭化實際即係白俄盧卡申科化(同烏奸亞努科維奇化),烏克蘭國民同Zelensky唔會上當

芬蘭化個朵已經臭晒,1991年蘇聯解散前後芬蘭已經放棄咗芬蘭化改行歐盟、北約、俄佬三方cap水,芬蘭同瑞典1995年入歐盟,但芬蘭同瑞典keep住唔入北約

立陶宛、拉脫維亞、愛沙尼亞同波蘭更加勁憎芬蘭化
對, 佢玩番2戰攻城模式而已, 每炸一粒都係錢
佢話佢老母係烏克蘭人,所以話會盡力幫
同埋佢應該真心愛車仔

有錢佬黎講佢都算係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞