[D7] 抗俄衛國 75:Slava Ukraini / 轟炸連日 Mariupol'苦戰 故都新市 一朝粉碎

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
仲有好多中亞人去俄國打黑工
好尷尬⋯⋯好似屌西插一半唔入晒
忽然間覺得啲俄乒都好 L 慘
咁樣比條仆街 普丁 出賣
亡國了
但日俄戰爭輸左後,俄國都鎮壓到民眾改革既請願 參看 Bloody Sunday
俄狗既談判條件咪又係叫你全國烏軍投降
冇得deal ga wo
根本個所謂談判一係投降一係繼續打
除非去到有一刻澤仔覺得大勢已去,又唔想繼續死人
咪會咁做
單純睇地圖 頓巴斯堆烏軍係要向後退

不過佢地選擇唔退 都要尊重
唔會架啦, 而家nato已經預左要打柒普京,
而家只係等時機, 等到俄國山窮水盡.
甚至nato唔洗正式出兵, 玩志願兵都夠玩.
因為俄軍無戰意.
民兵少數頂俄狗海?
that's why 全世界都誤判, 以為普京唔會打.
因為呢個時候打, 天時不再, 地利不存
我諗無有啲人諗得咁理想,慢慢拖到俄無補給就贏。
家陣烏有2/3軍力係東部,如果包圍線形成但東部軍力撤唔走,咁基本上都完,但東部大城市失守都只係時間問題,按照家陣唔理損傷、炮擊完再推嘅呢個打法

所以我諗最理想係東部軍力成功撤走到Kyiv / 烏西,集中軍力防守再拖到佢完
國際軍幾時先開始反攻?
真係冇念過布甸狗表面咁勁,但現實軍力真係有一段好長唧距離......太廢了
撤咪一個問題
點應付俄軍空襲
佢講嗰句最有INSIGHT嘅係
普京實際唔係史太林唔係希特拉
佢只係黑幫嘅阿頭
黑幫大佬保護唔到啲細嘅就會俾人收皮
呢樣野唔係長期反普京嘅俄羅斯本國人嘅話未必講到
其實係我地先咁肉緊一城一地
誘敵深入唔係壞事.
美帝好似73年支持以色列打班中東佬。無限送武器

同埋估唔到國際企業 自發制裁俄佬。除佐華爾街
我估要等烏軍真係冇哂戰力先會出手
反而有冇map係睇到而家北約先頭部象(4萬兵?)企左響邊?
印象愛沙尼亞好多?見到肥波去左個邊睇英軍
入侵人攪到自己國家戒嚴
依加布甸狗大軍真係冇念過回家了(一去不返)(天真的信沙王)
呢樣真我諗起梁家輝套江湖救急
做大佬, 得閒要show下quali, 如果唔係震唔到啲細

btw, 呢個POST有講過, 普京係從未打過大仗,
佢打仗係靠滲透同分化, 好KGB風格, 好似ukraine咁打硬仗係未試過.
堆傭兵得果一千幾百人

呢班友就算佈防
都係佈係基輔, 利維夫果邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞