[D7] 抗俄衛國 75:Slava Ukraini / 轟炸連日 Mariupol'苦戰 故都新市 一朝粉碎

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
好似係倒返轉, 歐盟想俾, 但東歐有啲國家唔肯, 因為佢地本身唔多機, 俾埋自己就無

希特拉既最後瘋狂. 要頂住. 頂得住就可以拖死俄軍.
羅馬尼亞兩架軍機墜毀 至少7人遇難
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1636875-20220303.htm
伊拉克阿富汗越南都冇正規軍
靠游擊隊一樣可以將大國拖到得不償失
就算烏克蘭嘅主力軍滅亡,大量城市失守,咁又如何呢?

烏克蘭從來只有俄羅斯一個敵人而佢四方八面都係盟友,佢嘅資源基本上係由西方世界免費提供咁滯
而俄羅斯四方八面都係敵人,而冇一個盟友,但佢嘅資源竟然大量浪費喺烏克蘭身上,依家差唔多All In都未打得贏,如果呢個時候白俄羅斯再次內亂,哈薩克又政變,咁俄羅斯仲有冇資源去干涉呢?

戰術上烏克蘭當然會輸,但戰略上輸嘅肯定係俄佬
........羅馬尼亞, 個位好敏感. 去飛去邊先?
你講起花樣溜冰,我就諗返起普魯申科前幾日出ig post話相信普京
呢個時候派EU送個七十架機轟落俄佬補給線
下屆世錦啫
下屆冬奧幾多個位唔係25年世錦先定咩
除非俄俾人禁到25年啦

點都好
其實下屆你都大機會唔會見到佢哋 年紀大發育就會被淘汰
佢下面咁多人 除咗K仲有啲機會
飛去東南方向 應該近黑海
都話冇飛機送啦而家 啲成員國拒絕左
俄羅斯個股市係咪仲停緊?
兩架係咪比人打左落黎
好似停到5號
連自己都承認........
但守軍會唔會都一齊受害
不過有額遮頭爭好遠
好似好少source講烏軍糧食補給?
咁古怪,一次兩架
奧委會正式ban左啦,即日起唔比俄參賽
所以好多運動都跟指示,唔比俄參賽,例如fifa uefa
MH17 D 朋友
連打機 電競個D都 俄仔隊都Ban 埋
世界杯呢?

追到而家終於最後一頁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞