[D7] 抗俄衛國 75:Slava Ukraini / 轟炸連日 Mariupol'苦戰 故都新市 一朝粉碎

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
我諗緊玩到最後烏克蘭會唔會自己炸過聶伯河既橋
正常理解係
但而家嘅布丁好難用常理去理解
以佢一直做出黎嘅軍政強人形象,今次開始咁柒,為面子真係會炸爛烏克蘭所有城市再走都唔奇
K寶
K寶係冬奧前仲見過普J
https://www.youtube.com/watch?v=L_Fs7hU-sI8
所以全方位制裁禁運呢招軟反擊係work
慢推都無用. 大軍包圍係好燒錢, 佢係無錢, 亦無補給計劃.
烏克蘭唔係發達國家, 公路唔發達, 好難運.
俄軍個logistic系統好明顯係垃圾.

就算俾你logistic得, 而家前線唔夠油, 你都要停火, 重新規劃,
先可以打落去. 又唔停火, 又唔搞補給, 都唔知佢想點.

現代戰爭, 大炮巨艦都重要, 但補給更重要. 唔通拎把生果刀打咩,
流浮山刀手都好過佢啦.
唔炸點有下台階
連下屆冬奧都得番一個位。我好想Anna拎。sor
Ukrainian government confirms Russian occupation of Kherson
https://twitter.com/news18india/status/1499218968665812992?s=21
唔係過期三十年咪算好
俄國而家轉左體育會, 會唔會可以避到西方制裁?
奧運都係咁玩啦
search下俄國連錬油廠都要靠支國勞工,上年仲因為人工問題有過工潮,加下盧布跌到咁,仲有咩人會去打工
俄佬本身勞動力係呢幾年都一直下降緊,家下制裁外勞都無埋
唔會啦。係人都知俄委會咪即係俄羅斯
其實仲有個角色都好似
不過喺度講會俾人屌
依家個個都叫 下台, 冇人再叫落台階
日出王?
咁多早知咩雖然柒咗但打法正路,就係知唔可以長時間補給,所以先想斬首直接入Kyiv再宣稱Kyiv陷落&總統拋棄國民,然後打沉軍人士氣咁就贏。點知係低估咗烏克蘭人(應該估唔到烏東俄語區都打咗咁耐),同高估自己士氣同能力,搞到家陣要用下策慢慢推

見外國有人整合咗俄衰咗係邊part:
- 想打閃電戰但無安排第2、3縱隊
- 打慣小國好快贏,但用返同一個戰法係烏就失效
- 指揮者無大型戰爭經驗

係衰在指揮失當同戰略失敗
叫沙王下台?
唔講啦
廢事俾人圍屌
日本新聞話基輔一部分地方俾俄佬控制左
東京熱
咁free skate仲可以去邊度比賽
俄狗搶掠就預左
城內一有資源都比軍隊控制曬⋯⋯
姐係有機會有人道災難
反而餓死嘅係巿民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞