[D7] 抗俄衛國 75:Slava Ukraini / 轟炸連日 Mariupol'苦戰 故都新市 一朝粉碎

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
而家冚世界都等緊羅馬尼亞戈壇嘢點解話,如果堅係俄軍打跌(老老實實應該就唔會係當咗烏雞黎誤擊ge,別國軍隊點都有識別裝置)的話,大家就買定午餐肉準備搬去地鐵度住啦
中國成日想要拎到俄國引擎技術, 但就算拎到美軍係完全有能力handle.
因為中國雖然大, GDP雖然高, 但中國都係面對同俄國相同問題

貪污令軍隊裝備得個殼, 一孩政策下士兵唔想打仗,
渡海能力不足將會令補給出問題.

基本上, 中國敢打台灣, 全世界用返同樣既方法制裁中國,
咁中國既下場同俄國唔會有分別.
自由社會只要你係個行係頂尖水平一定有成就
獨裁社會叻都冇用
一定要跟主旋律識刷鞋識保護自己
就算頂尖科學家都要花心思動力時間去搞政治
學習近平思想
咁樣一打折扣一定輸蝕
其實狂轟唔係問題,問題在佢係無目的地轟炸

佢又未去到美軍果種強度

咁樣無意思 炸要精準到胃

即係我要打一隻雀 我係要一發打中佢

而唔係要亂Q咁射博有一槍打中就算

咁係好浪費彈藥 你彈藥唔係無限

當你用完 咁你既狀態就係任人魚肉

普京好明顯唔耐煩 唔理3 7 21都要拿下基輔
起碼要拎埋Kharkiv先
就係冇,但普京畜有。所以攬炒程度係普京遠高過希魔
其實唔係兩個極端, 而係同一件事.
因為就黎無補給, 所以要發癲咁攻, 有因果關係, 係同一件事黎.
Russia’s central bank has imposed a 30% commission on foreign currency purchases by individuals on currency exchanges, brokers told Reuters, citing a letter from the regulator.

換錢要多交30%!

https://www.theguardian.com/world/live/2022/mar/03/ukraine-news-russia-war-vladimir-putin-biden-latest-live-updates-kherson-kyiv-kharkiv-refugees-russian-invasion
anon 今次真係做到嘢
得個引擊有Q用咩,家下仲証明成個作戰指揮系統先係無價,有錢都買唔到
最大機會令俄退兵就係天氣/疫情
咩制栽嗰啲普京理撚得你
可能俄佬塞緊車
天眼屈機
嘉里寧格勒咪對住波羅的海
上twitter見到班黑客上曬電咁
應該都等左呢個可以名正言順狂炸政府嘅機會好耐
但中港台o既商業淘汰情況
都一樣無助於技術進步
民主發展咁成熟同資訊發達嘅時代又有啲分別嘅
俄佬夠膽屠城,Twitter十分鐘傳到全世界都知,歐洲一半國家九成國民要求出兵/更強烈制裁嘅/供應軍備嘅,你唔照做或者一猶豫,下屆即刻唔洗選
民主制係有呢樣野好,所謂民意輸贏真係切切實實嘅壓力嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞