[D7] 抗俄衛國 75:Slava Ukraini / 轟炸連日 Mariupol'苦戰 故都新市 一朝粉碎

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
Comm好左三日打完
普京打前叫巴西確保糧食供應
普京同巴西上年年尾簽咗好多農業協議

呢層就唔知
糧食供應唔係軍糧
況且佢而家用盧布定人民幣找數?
巴西彩佢都傻啦
點運?

海運 差不多ban 晒

空運,成個歐洲北美都禁飛
Bitcoin 找
唔一定㗎屌

本身巴西係金磚國家﹐同俄國好親密
二來巴西政府親侵﹐所以民主黨唔撚理佢﹐巴西嫌拜登廢唔理佢﹐所以搵返金磚國家
空運糧食
俄羅斯現況似之前香港
至少都仲有一堆記者影到相
Foodpanda
經太平洋去東俄
海運仲未ban晒
巴拿馬埃及新加坡
斷物資嘅圍城戰
斷進攻方
正常就係咁, 同時佢要開始面對來自Lviv的援軍.

Lviv依家應該已經集結佐大量reserved force + 國際志願軍. 之後就睇烏軍點安排呢堆新力軍支援. 兵分兩路(向北支援Kyiv, 向南支援Mykolaiv, Odessa), 或者剩係南下支援Odessa都得(目前Kyiv幾穩, 仲要奪回附近兩個suburb).

目前普京已經投入20萬大軍的82%兵力, 而來自遠東調來的追加增援約10萬, 依家坐緊火車, 大約5-6日先趕得到邊境, 追加增援D裝備, 我就唔知俄軍會點運啦.

另外, 依家普京似乎真係當佐自己係沙皇, 準備承認2014年俾烏克籣人趕走的前總統做烏克籣總統, 加埋烏東當兩個搞笑"獨立國家". 基本上我都幾肯定普京已經係痴Q佐線, 當佐自己係YY小說果D龍傲天咁款, 要1個打哂全世界, 佢話點就點
俄仔佔領烏之後就會同全世界講制裁問題
會話制裁已經等同宣戰
又會繼續炸其他非北約國家
咁係咪都繼續觀望
如果北約唔出手係驚核戰
咁俄仔以後睇到你地底牌真係唔再驚
Mariupol好似一路都冇咩相同片流出
早兩日斷咗電
尋日好似有消息話連續轟炸咗十幾個鐘
珍!
俄同成個歐洲都無得退
下下話玩核威脅,仲得掂
但而家蛾國被裁裁,點找數比巴西?如果咁都要做佢生意,係真契弟wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞