[D7] 抗俄衛國 75:Slava Ukraini / 轟炸連日 Mariupol'苦戰 故都新市 一朝粉碎

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
北約都要有poosible deniability. 唔可以咁揚。

不過當打仗misinformation都唔錯。俄佬可能要移D空軍去西邊
除咗油,小麥同俄妹,仲可以出口咩俾中國?啲濕鳩30年前舊軍火留返自己內戰用喇
波蘭未做好決定同個形式
不過篇文都有提美國會俾返f16波蘭做補充
既然eu同美國呢啲大佬都話要俾
應該都只係拖下
布丁狗已經唔在乎烏人生死同建設。
你唔可以用香港黎比 香港得1100多d平方公里

d人話就話烏克蘭係小國

實質係好大 50萬平方公里

接近香既50倍

如果你要攞香港做比例 超過4億人口先可以比
出口俄妹嚟香港 幾萬買一個做老婆大把人肯制
佢自己玩到咁柒,有咩人幫到佢
基輔羅斯>留里克王朝>羅斯人向東擴張>莫斯科公國食曬其他俄佬公國>俄帝國
中間其實烏克蘭同俄佬都俾其他人征服過 基輔同莫斯科無乜繼承正統關係
仲弱過台灣<->中共
作為無神智正常既人 我覺得俄佬話基輔係俄佬起源 只係出兵既藉口 但以普京目前既精神狀態 佢真係咁諗可能唔出奇
最重要係確保彈藥同糧食補給
但烏克蘭軍特戰隊用既槍好似好過AK12
俄妹估好人咩
同大陸雞一樣
個人意見
布丁覺得復興基輔羅斯係佢嘅歷史任務
已經淩駕咗一切考量
又預備役又遠東部隊
出得嘅人都出哂
食哂成個烏係志在必得
只係冇周詳咁plan過就打
搞到依家咁
又咪襯你返工去做雞

二份收入🤣
為錢唔係真愛冇意思之前新聞都報過有人出錢娶咗個越南妹 最後結完冇耐就走咗佬
下面推文有人話婆婆係列寧格勒圍城戰既生還者
hmm....轉個角度, 或者都唔難理解.

香港人移民英國--生兒育女--幾十年後--希望收復香港

換轉心態, 或者可以理解到少少.
同我細個玩三國一樣,以為出一堆兵亂攻就sure win
結果。。。。
俄仔戰機引擎支共想要好耐
人地成隊遊俠排晒隊咁過嚟
Mail Order Bride.

八九十年代美帝有俄妹搵老公雜誌 成本好似地產廣告咁 有相有聯絡資料

平時你想鳩UP無人理你,
而家大把人翻譯放上twitter, 你想被人公審?
風頭火勢, 唔該收下口.
fifa ban左
棄車呀嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞