[D7] 抗俄衛國 75:Slava Ukraini / 轟炸連日 Mariupol'苦戰 故都新市 一朝粉碎

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
二戰日本仔有版睇,戰線拉太長都係67
同俄狗講凍?
空對地,最多可以打爆下啲罐頭
制空就唔得啦
我都已經唔記得晒升級之後叫咩名
淨係記得長矛兵.

其實佢駐軍烏東與克里米亞, 西方未必出聲.
入侵基輔真係on99
你估主場咩
作客呀家陣
簡單講應該當年烏克蘭係東歐大國,但比蒙古一下打死咗,部分人逃難去咗莫斯科,部分人逃離去波蘭立陶宛,而個一班人之後又返咗基輔,但去咗莫斯科個班就無返黎。往後因為宗教同語言原因,喺波蘭立陶宛返黎個班被認為係基輔羅斯正統,但莫斯科個邊又會話自己先係。

所以對某啲民族主義者黎講,佢地真心覺得烏、白俄同俄係同一家人,係蘇聯將佢地帶返埋一齊(但忽視左蘇聯帶比佢地嘅苦難),而蘇聯解體亦都等同再分家。所以佢地一直都想重建往日三國統一嘅局面
買幾個
有咩唔同最多咪唔熟路,唔通烏雞啲雪唔同俄國啲雪
可以偵察火砲部隊係邊
果個年代引擎可用乙醇做燃料,日本都有用䉀糖去造飛機燃料
偵察既野 交俾拜登去祈禱下就知
問題係烏佬有冇遠程手段去打先
除左架tb2
係唔係直接介入係佢定性

獨裁者話你係就係架啦

好似港共咁,話你係犯法就係犯法

除非你係xx
toyota?
你睇埋上面先,話幅員遼闊仲有4000萬人口所以Kyiv失守都仲可以係其地方打。

但將4000萬人口擺返落50萬平方公里其實唔多,睇下好似香港咁細都擺到800萬人,計返4000萬擺係烏亦都唔會算多人,仲要受過訓練嘅軍人只係佔好少部分。

當然可以好理想諗會有游擊隊,但長時間作戰之下又有冇咁多人捱到咁耐
波蘭真係有咁多仲郁到既機咩
因為俄係進攻方
唔係
香港果種19凍真係好凍
緊係啦
每日都唔知訓唔訓到兩個鐘
咪埋眼第二朝起身隨時隔離係俄軍
外國濕度低 唔係冷風同落雨 基本上落雪都唔凍
UAZ-23632-148-64

Toyota 特種部隊先有
#Russia #Ukraine 🇷🇺🇺🇦: A Pro-Russian "Underground Organization" from #Kyiv released an alleged (unverified) video calling for people to join the group.

The members appear to be fully armed with mid/late variants of AK-74 rifles —very common rifle in both Russia and Ukraine.

https://twitter.com/war_noir/status/1499243997956657152
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞