[D7] 抗俄衛國 75:Slava Ukraini / 轟炸連日 Mariupol'苦戰 故都新市 一朝粉碎

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
召喚:希魔
無大消息
俄軍霸左地方之後咪可以逼平民整野食
唔服從咪搶糧油
依家唔知
啲人又話係因為打到仆街所以Twitter 先靜咩
因為冇人update 到
中國同仲可以入油同天然氣
其他金磚國入咩
不過將貝加爾湖買俾中國算
車奸卡德羅夫又點會幫車臣獨立,卡德羅夫只會同普太林侵略格魯吉亞(格魯吉亞隔離就係新車臣,2008年卡德羅夫有份幫俄軍侵略格魯吉亞)同侵略烏克蘭
咁你明知補給差,係咪應該慢慢推,用大集團軍一個個點圍攻再換人補給,而唔應該多線開戰又直插基輔
有個係基輔讀書既香港人寧願留係度都唔走
驚走路個陣俾流彈射中
韓總
入去俾個正評先
所以俄仔一開始就誤判
在一次,希魔vs邱吉爾
https://twitter.com/TimesRadio/status/1499059949930004486
睇完出面棋王嗰POST 搵下佢講啲乜又幾有洞見
俄原油提煉成本唔低
佢依家咪慢推緊
尋日俄軍消息聲稱LPR同DPR兩隊契弟軍攻佔左唔少中小城市
應該有誇大數量但做就實在做緊
仲有一個原因係佢好多大城市冇佢手上佢冇得用鐵路都係死症黎
佔領城市, 市民有糧, 但唔會太多.
到市民都無糧, 你又想點打落去?
捉個市民黎食?

你今日圍城斷水斷糧斷電巧威威, 但你佔領後要重建,
否則你打個城市返黎都做唔到補給點, 你仲要養埋班市民.
俄國錢從何來? 物資從何來? 補給問題永遠係佔領軍既challenging.

所以我上幾個POST講過, 拉長補給線, 俄軍頂唔住, 補給唔到, 就會輸.
其實俄狗戰況愈黎愈不利
好驚佢又係玩大規模炸平哂所有野
唔理外國點審判佢都要咁做
咁就好驚

同埋唔知佢個核攬炒既底線響邊
會唔會佢知道自己就死個時就會用
Russian troops have seized their first major Ukrainian city since the start of an invasion ordered by Russian President Vladimir Putin, the New York Times reported.

https://twitter.com/yahoonews/status/1499216586019942400?s=21
其實得返一個答案,你知的
克里米亞之後佢都食好多啦大佬
佢地本質共產國家,把心一橫鎖國玩番全部國營分派都得
而家出黎嘈個班係呢家受惠資源出口富左既中產同富豪
值得俾
Anna
唔奇架,沿路俄軍
佔領城市糧食開始唔夠個陣
咪開路比人道支援運資源
西方又唔可以睇住成個城餓死
俄佬咪順便搶D嚟養俄兵
獨裁國家唔洗理道德真係易打好多
我都捐左呢個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞