[D7] 抗俄衛國 75:Slava Ukraini / 轟炸連日 Mariupol'苦戰 故都新市 一朝粉碎

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
一舖清袋的包埋普京本人+跟佢搵食班黨羽
頂到咁多日已經超額完成
點解我會諗起香港....
其實我諗歐洲自己都唔會估到自己去到咁行
演員總統既鼓舞術+烏克蘭人民意志真心勁
民間壓力+唇亡齒寒
有無咁易拎得返 ....
俄搶咗就到佢守 咁易攻入?
志願軍唔係好多人
差東部同首都
志願軍點上前線已經係難題
笑出聲
呢個係你假設
人地拎左條河,運送物資效率會倍增
打通左東南走廊佢如入無人之境
輸只係時間問題
不過, 亦反映出美國對雙方戰力評估正確: 目前烏軍戰力大約削減佐差唔多10%.

呢10%可唔可以由reserved army + 外國志願軍補番, 將會係另一個關鍵, 另一方面亦反映出俄軍最精銳部隊, 目前集中喺南方果堆Marine度.
https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1499093271389294594
The conversation with
@TokayevKZ
has just ended. The difficult security situation in the region was discussed. They agreed to cooperate in humanitarian issues. We keep in touch.
澤仔好勤力,四圍cold call 人
https://twitter.com/AFPphoto/status/1499150054279585803
結髮為妻子,席不暖君床。暮婚晨告別,無乃太匆忙。
邊度都一樣
獨裁群體用錢收納核心階級就係完美嘅獨裁
非洲國家就係用美援嚟維持軍警嚟打9平民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞