關於誤會鄺俊宇先生抄文一事

959 回覆
71 Like 1410 Dislike
原post: https://lihkg.com/thread/290736/page/1

抱歉 浪費左大家既時間
經過鄺俊宇先生本人既回應同埋網上搵到既證據 我以為鄺先生抄襲本人參賽作品之事實屬誤會 希望大家留意返 亦希望鄺先生大人有大量唔好介意

係我太敏感 由於評審時間同出文時間太接近 相關句子亦太過相似 先會誤會被抄襲 對於我未有做好research就將矛頭直指鄺先生 深感抱歉

我從來冇睇過鄺先生既文章 所以今次無意中見到就以為係同比賽有關 誤會左鄺先生

今次的確係我柒左 冇搵好資料就話人抄

浪費左各位既時間好抱歉,亦都多謝為我抱過不平既巴絲
連登仔齊炒車
大型炒車
屌,又炒車
又炒車
今次樓主柒過柒姑碌+ 自視過高

咩撚野珀屍? 睇過? 睇過? 邊撚到珀? 冇人識你呀!

屈人個時就大大聲話 時間太近/ 字都唔改成句出
知道屌錯人仲死橕話 公度自在人心
食撚屎啦屌你老母

輸打贏要, 人地係度坐時光機抄你呀? 柒頭
真係好撚柒
上個post炒完車都仲有四個幾人正皮
收皮啦mk妹
希望樓主今次可以認清自己既實力
只係一般狗屎垃圾都寫得出既野黎
炒車
上個post炒完車都仲有四百幾人正皮
被人威脅
其實樓主係咪覺得你D垃圾句子好有價值
要幾撚肉鳩麻先寫得出果D嘔心既文字
說好的公道自在人心呢?

好撚慘
珀珀

見怪不怪 自己唔求證post又唔追 樓主講咩啲人就信到足 仲衰過舊登
說好的公道自在人心呢?

你條仆街抄鳩樓主
我從此便整天的毒在連登裏,看別人仆街。雖然沒有什麼問題,但總覺得有些單調,有些無聊。連仔是一副嘻皮笑臉,會然也沒有好聲氣,教人活潑不得;只有樓豬到店,才可以笑幾聲,所以至今還記得。   樓豬是寫幸福的唯一的人。他身材很高大;青白臉色,皺紋間時常夾些傷痕;一部亂蓬蓬的花白的鬍子。穿的雖然是長衫,可是又髒又破,似乎十多年沒有補,也沒有洗。他對人說話,總是滿口幸福的定義,教人半懂不懂的。因為他姓珀,別人便從描紅紙上的「樓豬係on9仔」,這不中不英的話裏,替他取下一個綽號,叫作珀樓豬。珀想豬一到店,所有喝酒的人便都看着他笑,有的叫道:「珀樓豬腳,你臉上又添上新鞭痕了!」他不回答,對櫃裏說:「溫兩碗酒,要一碟公道。」便排出五萬大字。他們又故意的高聲嚷道:「你一定又偷了人家的東西了!」珀樓豬睜大眼晴說:「你怎麼這樣憑空污人清白……」「什麼清白?我前天親眼見你偷了鄺家的文,吊着打。」珀樓豬便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道:「竊文不能算偷……竊文!……讀書人的事,能算偷麼?」接連便是難懂的話,什麼「評審」,什麼「時間點」之類,引得眾人都鬨笑起來:店內外充滿了快活的空氣。

自此以後,又長久沒有看見珀樓豬。到了年關,花生友取下粉板說:「珀樓豬還欠一個道歉呢!」到第二年的端午,又說「珀樓豬還欠一個道歉呢!」到中秋可是沒有說,再到年關也沒有看見他。

我到現在終於沒有見……大約珀樓豬的確潛了。

好撚慘

寫埋d垃圾以為得佢自己一個諗到

見怪不怪 自己唔求證post又唔追 樓主講咩啲人就信到足 仲衰過舊登

大把玩野正皮啦
屌真係得啖笑

好撚慘

咁又唔好講句,寫五萬字一個故事,絕對唔容易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞