關於誤會鄺俊宇先生抄文一事

959 回覆
71 Like 1410 Dislike
老實講,出版社邊會咁記仇,更何況都真係未必會有出版社既人記得樓主個樣,最壞情況咪拎筆錢去改名,然後將來再參賽就當咩事都無發生過

其實係
所以叫樓豬繼續努力
荒廢左呢個acc重新出發

真係在晴朗的一天出發
睇樓主張相好似好索
連登仔點忍心屌鳩樓主

巴打小心駕駛呀

條腿咁正 我先唔撚驚
屈完人就咁打果幾粒字道歉走左去就得 網上世界真係做咩都得唔洗出樣

鄺囝

直線開全名

老實講,出版社邊會咁記仇,更何況都真係未必會有出版社既人記得樓主個樣,最壞情況咪拎筆錢去改名,然後將來再參賽就當咩事都無發生過

其實係
所以叫樓豬繼續努力
荒廢左呢個acc重新出發

真係在晴朗的一天出發

屌你
巴打咁幽默風場趣 參賽可能可以過到第一輪

仆街又炒

你班友連真名筆名都可以炒

其實有無人諗過樓豬咁醒
真係有可能筆名=真名

側田真係叫側田

屌你
大把人以為哈林真名庾澄慶

兩個人黎 只係好似樣

屌你老母炒撚哂車
連登有愛系列:
第一輪篩走唔係問題!
JK羅琳出版《哈利波特-神秘的魔法石》前,曾向4家出版社投稿,但都被拒絕。

鄺囝

直線開全名

人地咁撚忙 樓主仲要攪尻人地
唔好笑樓豬啦

其實鄺囝匿名報名

都幾肯定佢首輪out
唔好笑樓豬啦

其實鄺囝匿名報名

都幾肯定佢首輪out

100%的波啦
屈完人就咁打果幾粒字道歉走左去就得 網上世界真係做咩都得唔洗出樣

當初追擊葉希臨班友
大部份知道自己炒車之後
未又係潛水當無事

班新牌仔唔知咩叫保持兩秒距離
但後來經出版社澄清,原來她的作品於首輪已被篩選掉,所以評審朋友們未有幸拜讀她的作品,
[詳盡版]

今年年頭,天行者出版舉辦左「第一屆天行小說賞」,發左好多年作家夢既我就決定參賽,亦都成功入圍左決賽。呢間出版社亦都幫過狩獵夢的人、心層次、做金庸的男人等等網絡作家出書,而我亦都係舊登同連登出過幾個故,有個唔夠1000人like既page咁樣,出書一直都係我既夢想。
情情愛愛果啲?
原來她的作品於首輪已被篩選掉

發左好多年作家夢既我就決定參賽,亦都成功入圍左決賽。

OH
連登有愛系列:
第一輪篩走唔係問題!
JK羅琳出版《哈利波特-神秘的魔法石》前,曾向4家出版社投稿,但都被拒絕。

但人地羅林都唔會走去誤會沙士比亞抄自己掛

鄺囝喎,,,,,,,,,,,,,,,
連登有愛系列:
第一輪篩走唔係問題!

但人地羅林都唔會走去誤會沙士比亞抄自己掛

鄺囝喎,,,,,,,,,,,,,,,

應該係陳偉霆唔會誤會豬dragon抄佢舞步
睇完呢個post再睇原post嘅感覺真係另有一番柒味

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞