關於誤會鄺俊宇先生抄文一事

959 回覆
71 Like 1410 Dislike
我開始相信樓主根本係想借鄺囝上位

根本就係
有巴打都話,一開始討公道,使乜放fans page
仲要放埋腳圖

食緊下午茶差啲噴水

笑撚死我

訓左2個鐘 唔係入決賽咩

係喎
樓主原post話自己入左決賽

首輪都可以係決賽 可能得一輪呢

首輪淘汰賽

唉, 比你遲左出

本來我早知道鄺囝係評審,而且考慮到愛情故事既市場銷路比較穩定,所以一向偏好寫懸疑故事既我,今次用愛情故參賽,而且內容加入大量金句,目的就係想吸引到評審 (尤其是愛情作家鄺囝) 既注意。但我勢估唔到,我既心血竟然會比人咁樣踐踏,比人當係用完即棄既condom咁用.....

好慘
諗到樓豬MON住個POST 又唔敢入黎駁就想笑
認真我覺得樓主篇文同佢咁似,懷疑都好正常

呢家都道左歉,仲想點

一個女仔有咁大勇氣企出黎你估易?

樓主可以加我LOL一齊散下心,我玩TOP,會好好保護你

平時中意打籃球,籃球有底線,但我無底線

樓豬, 夫子呢位巴打好野黎
平時食開杜蘭特老母

唔知邊個係杜蘭特老母

去google durant mother就OK

PSY嚟

樓豬拒絕夫子 要我吧

不了

不了,你也是杜老母fanboy
我開始相信樓主根本係想借鄺囝上位

根本就係
有巴打都話,一開始討公道,使乜放fans page
仲要放埋腳圖

擺到明啦,恨上位做大作家恨到懞左,又唔睇下自己幾多斤兩,做得作家正常都要睇多d書,點解咁都唔知自己能力有幾不足呀

塊面谷到紅晒,不停係到啜泣
本來我早知道鄺囝係評審,而且考慮到愛情故事既市場銷路比較穩定,所以一向偏好寫懸疑故事既我,今次用愛情故參賽,而且內容加入大量金句,目的就係想吸引到評審 (尤其是愛情作家鄺囝) 既注意。但我勢估唔到,我既心血竟然會比人咁樣踐踏,比人當係用完即棄既condom咁用.....

好慘

佢用鄺仔風寫文,連首輪出版社評審都過唔到。
間接話緊鄺文廢
上個post: 我係自己fb page度出左post,send左比king jer 睇下佢會唔會幫手
認真我覺得樓主篇文同佢咁似,懷疑都好正常

呢家都道左歉,仲想點

一個女仔有咁大勇氣企出黎你估易?

樓主可以加我LOL一齊散下心,我玩TOP,會好好保護你

平時中意打籃球,籃球有底線,但我無底線

樓豬, 夫子呢位巴打好野黎
平時食開杜蘭特老母

唔知邊個係杜蘭特老母

去google durant mother就OK

PSY嚟

樓豬拒絕夫子 要我吧

不了

不了,你也是杜老母fanboy

鄺囝出post段野,無論文筆定標點分隔,都低水平到

但都算得體啦,可能仲因為咁而吸多幾個fan屎

「順帶一提,我明天是人生的第一個立法會議案:動物保護法,我現在要先忙碌了,專注明天在立法會為動物權益的辯論,再一次謝謝大家。」

攞你命三千

明天是我人生的第一個立法會議案

唔知佢句野主語係咩
「我」或者「明天」或者「議案」三樣野都唔對等,正常黎講,中間唔可以用個「是」字將佢地畫上等號,除非係刻意既修辭手法/有特別語境,但睇唔出

好多改法,是但鳩作:「我人生的第一個立法會議案將會在明天出爐:」

有錯求屌

以後唔使再寫文了
樓主你要知道一沉百踩呀,當你柒左既時候就大撚把人會追擊你,唔會有人可憐你,這就是連登。
出每個post都要小心啲啦
樓主你要知道一沉百踩呀,當你柒左既時候就大撚把人會追擊你,唔會有人可憐你,這就是連登。

尤其是自己攞黎柒嗰班

都係損失左個ac姐

好慘

佢用鄺仔風寫文,連首輪出版社評審都過唔到。
間接話緊鄺文廢

原來她參加了一個有我做評審的徵文比賽,然後發現我近期有散文作品的意念很像她參賽的作品,因此誤會了我不問自取,但後來經出版社澄清,原來她的作品於首輪已被篩選掉,所以評審朋友們未有幸拜讀她的作品,而且「幸福從來由自己來定義」我早於2012年已寫過了。

鄺仔睇唔到,如果睇到一定拎冠軍
上個post: 我係自己fb page度出左post,send左比king jer 睇下佢會唔會幫手

咁就大獲啦
鄺囝: 原來她的作品於首輪已被篩選掉,所以評審朋友們未有幸拜讀她的作品

屌你笑到腹肌痛

以後唔使再寫文了

鄺仔都開哂佢名了
珀盈丫嘛
真係自食惡果

咁就大獲啦

車仲炒緊 上埋報都不是夢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞