關於誤會鄺俊宇先生抄文一事

959 回覆
71 Like 1410 Dislike

應該hide左啫

短期都好難攞返出黎

唔怪得入唔到去

柒到咁都只係hide一排個page就可以無事
比著係我都盡地一鋪去盡佢
真係無成本又搏盡無悔

如果唔係鄺生之前有寫過類似嘅野 樓豬可能已經成功左

我傾向相信樓主唔係有心既,係無google過姐

我都信佢唔係有心,只係之後做既野有少少商業味姐(一開波就搵晴朗同show自己個page)

我認為當真心覺得自己作品比人抄,搵哂途徑去拎番個公道係正路既。show自己條link無可否認當借機宣傳下

唯一我覺得核突係,當証明左鄺囝無抄,樓主個「公道自在人心」既回應,無論語氣同內容都好似自己一d問題都無咁,最後見立場一見倒,先焗住跪低。
屈鄺囝者,實捉到你
樓主正垃圾
可能係連登史上傷亡人數最多的連環炒車事故
多謝樓蛛

應該hide左啫

短期都好難攞返出黎

唔怪得入唔到去

真係無成本又搏盡無悔

我都信佢唔係有心,只係之後做既野有少少商業味姐(一開波就搵晴朗同show自己個page)

我認為當真心覺得自己作品比人抄,搵哂途徑去拎番個公道係正路既。show自己條link無可否認當借機宣傳下

唯一我覺得核突係,當証明左鄺囝無抄,樓主個「公道自在人心」既回應,無論語氣同內容都好似自己一d問題都無咁,最後見立場一見倒,先焗住跪低。

樓主作品名就叫「幸福的定義」
又難怪佢對鄺囝依五隻字特別敏感既
識樓主個巴打鐘珀盈係咪佢真名?

珀=碧?
盈=瑩?

九估

真名就唔講啦 無謂做到咁盡
佢依家好傷心 人都唔見埋 周圍啲朋友搵緊佢

好撚慘

巴打之後睇睇佢好,個打擊都好大下

快啲介紹佢比我,等我可以喺佢而家最傷心既時候關心下佢

其實俾千幾人咁恥笑法都真係幾hurt
不過樓主又唔洗咁sad
呢D野聽朝起身就冇人記得

起碼推番幾個禮拜啦

只要唔好上黎連登就ok, 好彩既係d咩100毛、新聞fb page未整post
識樓主個巴打鐘珀盈係咪佢真名?

珀=碧?
盈=瑩?

九估

好撚慘

打擊大咁又點呀大撚哂呀
食得咸魚抵得渴
連少少覺悟都冇學咩人做呢d控告行為
仲要比哂fb link擺明想借今次乘機上位啦

做得呢行明知比人屈係非常嚴重既指控
己所不欲 勿施於人小學讀書有冇教過呀
今次鄺jar就話eq高當冇事jer,如果下次有另一個創作者比條撚樣屈諗唔開做傻事咁又點
呢d人唔諗人感受自私自利,一野就打鑼打鼓post上黎公審,食屎就有佢份啦
講真,就算真係睇完你先寫出來,都無咩大不了

李賀:衰蘭送客咸陽道,天若有情天亦老
石延年:天若有情天亦老,月如無恨月常圓
元問好:天若有情天亦老,世間原是無情好
毛澤東:天若有情天亦老,人間正道是滄桑(雖然呢句唔知做乜鳩)

老老柒柒,文壇嘅嘢本身就係咁,好聽啲就係互相inspire,難聽就天下文章一大抄

何況就得個一句完全無文學價值嘅垃圾比人炒,你就屌晒鬼?

天若有情天亦老,呢句唔知做乜鳩

冇錯 有時題材寫到爛 所以冇人超越到前人

呢個唔算抄或者inspire, 某程度只係唔同人對「天若有情天亦老」既睇法
多謝樓蛛

唔好傻啦
思古井單野先炒到勁
不過班人自己柒左就當無左件事,今次依單就出盡力踩

應該hide左啫

短期都好難攞返出黎

唔怪得入唔到去

真係無成本又搏盡無悔

樓主作品名就叫「幸福的定義」
又難怪佢對鄺囝依五隻字特別敏感既

句公道自在人心擺明係風頭轉得太快反應唔切
再加上跌落地都想乸返咋沙
點知就柒出個大頭佛
多謝樓蛛

思古井先係
指控人抄襲咁大件事都唔(用下腦)做下功課先
留名睇樓豬正面相
累到全連登炒車 班友即刻掉轉槍頭屌番樓主
this is lihkg this is hongkong
多謝樓蛛

思古井先係

今個post九成回覆可以用返落果班公審葉希臨果班人到
炒車聖地

好撚慘

其實俾千幾人咁恥笑法都真係幾hurt
不過樓主又唔洗咁sad
呢D野聽朝起身就冇人記得

起碼推番幾個禮拜啦

只要唔好上黎連登就ok, 好彩既係d咩100毛、新聞fb page未整post

佢pm左king jer
多謝樓蛛

思古井先係

其實真係幾唔抵
明明思古井單野,果個葉希臨真係慘
又俾人貼街招又剩
但反而果班炒車既人咩事都無
有樓主正面圖睇下未
你當自己邊撚位?
多謝樓蛛

思古井先係

其實真係幾唔抵
又俾人貼街招又剩

思古希單野可以簡短講幾句點炒法。之前嘗試過睇整合post, 但真係好長放棄左
多謝樓蛛

思古井先係

其實真係幾唔抵
又俾人貼街招又剩

思古井單野可以簡短講幾句點炒法。之前嘗試過睇整合post, 但真係好長放棄左
柒過孔乙己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞