關於誤會鄺俊宇先生抄文一事

959 回覆
71 Like 1410 Dislike
有冇人有樓豬d大作品,好想睇下

想睇相多d
樓主認左錯算係咁啦
樓主係柒 但係逼到人del page 唔再寫故分享比人睇好似唔係咁好

佢目的唔係分享俾人睇
佢係想出書

你諗下佢第一個POST話鳩鄺仔咪話鳩佢囉
洗乜出埋自己FACEBOOK

根本呃LIKE

明眼人
有冇人有樓豬d大作品,好想睇下

http://forum.hkgolden.com/view.aspx?message=6232012&type=SY&page=1
舊作
有冇起底睇
只係覺得 樓主除左神經過敏外冇做過任何野

易地而處 將心比心 我相信自己都會咁諗

唔係話呢個行為係岩 但樓主既缺點最多都係魯莽 想表達自己鬱結同難受

而呢個好大可能係樓主第一個屬於自己有呢種規模既故事,所以想突出(5萬字)

咁樣比人放大佢既過錯,你話我大愛左膠都係,我實在不敢苟同連登仔咁樣既態度

正評比樓主承認過錯

我地幫緊樓主,做得作者遇左俾人批評,所以請一切屌柒樓主

作為一個作者,你應該知道樓主寫既野係幾咁大路,尤其鄺囝仲要係呢方面既專家。
係炒文事廢之後,佢既然連係google search 鄺囝+幸福 都無就屌人?
你都係一個文人,知道比人屈炒文既後果可以幾嚴重,可況鄺囝更加係一個立法會議員
如果柒左之後係連登認句錯,比人鞭下都話有問題既,佢除左del左佢個fb pages之外仲有咩後果要承擔?
難道你覺得鄺囝真係會告佢?其實就連佢del fb page都只係逃避緊現實需要承擔既責任
On9

唔係話呢個行為係岩 但樓主既缺點最多都係魯莽 想表達自己鬱結同難受

而呢個好大可能係樓主第一個屬於自己有呢種規模既故事,所以想突出(5萬字)

咁樣比人放大佢既過錯,你話我大愛左膠都係,我實在不敢苟同連登仔咁樣既態度

正評比樓主承認過錯

你去睇返原post樓豬見到鄺囝舊文之後咩回應先啦
公道自在人心啊, 轉個頭會被鄺囝話返佢抄自己啊

其實呢句就係講緊樓主嗰啲所謂覺得人哋會屈返樓主抄佢轉頭嘅comment ,易地而處,我覺得自己都會咁諗
樓主柒左後聲明:我從來冇睇過鄺先生既文章 所以今次無意中見到就以為係同比賽有關 誤會左鄺先生

本身屈鄺仔既post:本來我早知道鄺囝係評審,而且考慮到愛情故事既市場銷路比較穩定,所以一向偏好寫懸疑故事既我,今次用愛情故參賽,而且內容加入大量金句,目的就係想吸引到評審 (尤其是愛情作家鄺囝) 既注意。但我勢估唔到,我既心血竟然會比人咁樣踐踏,比人當係用完即棄既condom咁用.....

你條垃圾 前言不對後語
又話想引起愛情作家鄺仔注意 仲特登作多d金句

轉頭又話無睇過鄺條任何文章?

咁撚仆街都有?

就你呢番說話而言,知鄺俊宇係金句王咪作多啲金句囉,個個都知㗎啦,唔洗睇啲書先知㗎,哪裏有前言不對後語?

btw,由一開始我都覺得不夠證據證明是抄襲。因為只有一個標題相似,但沒內文相似的對比圖。
睇左原POST,

咁都叫連登仔炒車? 第一頁已有人質疑喇 (唔計係唔係都叫人唔好跟車太貼既花生友)

樓下,經一事蔡一智喇, 拎連登仔出手有代價,下次最好自己私下做野無反應之後先出post

屌你到而家仲有人信鄺囝抄樓豬喎

d 人唔追post 者
今次未嚴重到咁
真小人偽君子- 珀屍

屌人無病呻吟好煩, 點知自己創作既野同人地一樣, 即係自己都無病呻吟好煩啦

仲要上綱上線屈係FACEBOOK唔公平係因為fb已經係人地地頭
而漠視整件事既真相

到比人踢爆仲要死橕, 好撚嘔心

紅線, 明明係樓主自己小人之心去屈人抄野 ; 人地都冇諗過要屈你, 你已經判定人地會屈番你轉頭, 根本心胸窄到仆街

當初樓主見人地出文時間比佢遲, 就咬定人地係抄佢野
到發現人地出文時間比樓主早, 樓主又話人地會屈番佢轉頭
屌你老母, 你贏撚哂, 輸打贏要到咁撚樣
真小人偽君子- 珀屍

屌人無病呻吟好煩, 點知自己創作既野同人地一樣, 即係自己都無病呻吟好煩啦

仲要上綱上線屈係FACEBOOK唔公平係因為fb已經係人地地頭
而漠視整件事既真相

到比人踢爆仲要死橕, 好撚嘔心

紅線, 明明係樓主自己小人之心去屈人抄野 ; 人地都冇諗過要屈你, 你已經判定人地會屈番你轉頭, 根本心胸窄到仆街

當初樓主見人地出文時間比佢遲, 就咬定人地係抄佢野
到發現人地出文時間比樓主早, 樓主又話人地會屈番佢轉頭
屌你老母, 你贏撚哂, 輸打贏要到咁撚樣

呢位手足都幾撚激動
另外,鄺囝本人回應表示「好震撼」-(樓豬, 2017)

加返citation先,好驚比人屈
另外,鄺囝本人回應表示「好震撼」-(樓豬, 2017)

加返citation先,好驚比人屈

緊係震撼啦,鄺囝有時光機呢個秘密比樓豬發現左

正評比樓主承認過錯

做錯事認錯唔係應份

我未試過啦,我覺得比咁多人圍插仲要出嚟道歉而唔係潛水,係需要一定程度嘅勇氣

o係網上藏頭露尾需要咩勇氣?
換個身份又再黎過啦
你睇蔣薇之流都可以繼續呃飯食就知咩事啦

正評比樓主承認過錯

我地幫緊樓主,做得作者遇左俾人批評,所以請一切屌柒樓主

作為一個作者,你應該知道樓主寫既野係幾咁大路,尤其鄺囝仲要係呢方面既專家。
係炒文事廢之後,佢既然連係google search 鄺囝+幸福 都無就屌人?
你都係一個文人,知道比人屈炒文既後果可以幾嚴重,可況鄺囝更加係一個立法會議員
如果柒左之後係連登認句錯,比人鞭下都話有問題既,佢除左del左佢個fb pages之外仲有咩後果要承擔?
難道你覺得鄺囝真係會告佢?其實就連佢del fb page都只係逃避緊現實需要承擔既責任

你講得都有道理,受教了
我唔應該因為同情樓主而偏頗佢嘅行為帶嚟嘅後果

不過都係果句,有苦自己知
如果唔係樓主講左句咩公道自在人心
又話事情發展會話人地話返佢抄
邊有咁多連登仔睇唔過眼
上個post仲要有樓主腳圖
都冇人理

照俾人鬧
樓主人格破哂產啦
唔摺page點得呀
有冇諗過之前支持佢既讀者,知道作者原來係咁人品
會有幾失望
睇左原POST,

咁都叫連登仔炒車? 第一頁已有人質疑喇 (唔計係唔係都叫人唔好跟車太貼既花生友)

樓下,經一事蔡一智喇, 拎連登仔出手有代價,下次最好自己私下做野無反應之後先出post

屌你到而家仲有人信鄺囝抄樓豬喎

d 人唔追post 者
今次未嚴重到咁

咪代表連登仔愈黎愈似港豬
連囝整個APP有幾快有幾順都無撚用喇
啲人都唔撚追POST既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞