關於誤會鄺俊宇先生抄文一事

959 回覆
71 Like 1410 Dislike
1. 開人全名
2. 揭發人首輪就被淘汰

鄺囝正仆街

公道自在人心
歷史會說明鄺囝係偽君子

所以兩個都係柒頭 但係今次講最柒喇喎....
1. 開人全名

鄺囝正仆街

真係幾仆街,不過珀盈先撩者賤
1. 開人全名

鄺囝正仆街

公道自在人心
歷史會說明鄺囝係偽君子

一定係連還炒車登仔
柒到喊
1. 開人全名

鄺囝正仆街

公道自在人心
歷史會說明鄺囝係偽君子

唔洗講啦
x x x x x x!
1. 開人全名

鄺囝正仆街

公道自在人心
歷史會說明鄺囝係偽君子

就算鄺囝柒
唔代表樓主唔柒
但係暫時樓主柒到出西天

鄺囝今次回應拎到人心
1. 開人全名

鄺囝正仆街

公道自在人心
歷史會說明鄺囝係偽君子

一定係連還炒車登仔

公道自在人心......
車禍現場
1. 開人全名

鄺囝正仆街

差d以為呢到變左鄺囝支持區
炒車
我宣佈:公道自在連登
1. 開人全名

鄺囝正仆街

鄺囝憑咁既學歷上到呢個位就知佢既實力係做人個方面啦
唔通好似樓主咁咩盲鐘鐘
樓豬唔好做作家啦 寫d垃圾出嚟又冇人睇 又屈9人抄你野 宜家一鋪清埋袋
不如出嚟做雞啦橫掂咁多巴打話你正
樓豬唔好做作家啦 寫d垃圾出嚟又冇人睇 又屈9人抄你野 宜家一鋪清埋袋

唔好迫死樓豬啦

唔好迫死樓豬啦

點知見到佢真樣炒多次車
樓豬加油
柒一次唔係致命
申請個新acc又可以黎過!

買個教訓下次醒D,經一事蔡一智啦

唔好迫死樓豬啦

點知見到佢真樣炒多次車

後面睇成個偽娘咁,真係無咩興趣
諗到樓豬MON住個POST 又唔敢入黎駁就想笑

塊面谷到紅晒,不停係到啜泣

以後唔使再寫文了

鄺仔都開哂佢名了
珀盈丫嘛
真係自食惡果

珀盈呢個名咁特別,佢身邊班人實知
鄺囝呢下暗箭好撚勁

晴朗接獲投訴,一名筆名鍾珀盈的網上作家於4月26日投稿散文比賽後,今早發現立法會議員,網上愛情小說作家鄺俊宇於6月20日刊登,題為《最好的》的文章與其參賽作品非常相似,鄺俊宇乃散文比賽評審之一,故鍾質疑鄺俊宇涉嫌抄襲。
是次比賽《天行小說賞》的主辦單位為天行者出版,鍾珀盈以《幸福的定義》一文參賽。6月20日,鄺俊宇於其專頁刊登一篇《最好的》文章,其中一句「幸福從來都是由你自己來定義,只要你認定了,那個人就可以是最好的」與鍾的原文「幸福從來沒有定義。因為這是由我們定義的。」非常相似,令鍾認為文章或涉及抄襲。
鍾已與出版社聯絡,出版社會應指正向評審了解,並回盡快回覆。
樓豬加油
柒一次唔係致命

已經俾人開左全朵了
下屆一票不投鄺俊宇

你今屆投左!?
樓豬加油
柒一次唔係致命

已經俾人開左全朵了

希望都係筆名
諗到樓豬MON住個POST 又唔敢入黎駁就想笑

塊面谷到紅晒,不停係到啜泣

以後唔使再寫文了

鄺仔都開哂佢名了
珀盈丫嘛
真係自食惡果

珀盈呢個名咁特別,佢身邊班人實知
鄺囝呢下暗箭好撚勁

晴朗接獲投訴,一名筆名鍾珀盈的網上作家於4月26日投稿散文比賽後,今早發現立法會議員,網上愛情小說作家鄺俊宇於6月20日刊登,題為《最好的》的文章與其參賽作品非常相似,鄺俊宇乃散文比賽評審之一,故鍾質疑鄺俊宇涉嫌抄襲。
是次比賽《天行小說賞》的主辦單位為天行者出版,鍾珀盈以《幸福的定義》一文參賽。6月20日,鄺俊宇於其專頁刊登一篇《最好的》文章,其中一句「幸福從來都是由你自己來定義,只要你認定了,那個人就可以是最好的」與鍾的原文「幸福從來沒有定義。因為這是由我們定義的。」非常相似,令鍾認為文章或涉及抄襲。
鍾已與出版社聯絡,出版社會應指正向評審了解,並回盡快回覆。

仆街又炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞