關於誤會鄺俊宇先生抄文一事

959 回覆
71 Like 1410 Dislike
睇完你原post都覺得果句野好撚大路姐
咁都算抄 ?自視過高
以為得自己先作到果句野

打句咁既叫春句子當正自己創左d咩金句咁 呢d 19野大把mk諗到啦

樓主 我點都十卜你

點都好,隻腳咁正一定唔會係壞人

不過一定係傻閪
哎呀摺左個PAGE
正想backup你D相架

認真,其實唔駛摺page啦,搞錯左出黎認句柒左同向鄺囝say個sorry咪一條好漢

真心覺得寫幾萬字唔係容易

字數多就係勁?

樓主 我點都十卜你

不過一定係傻閪

但實好好砌
本來我早知道鄺囝係評審,而且考慮到愛情故事既市場銷路比較穩定,所以一向偏好寫懸疑故事既我,今次用愛情故參賽,而且內容加入大量金句,目的就係想吸引到評審 (尤其是愛情作家鄺囝) 既注意。但我勢估唔到,我既心血竟然會比人咁樣踐踏,比人當係用完即棄既condom咁用.....

鄺囝都唔係柒,要抄當然唔會成句抄。你地睇圖都可以見到,d字唔係100%一樣。但係綜合咁多樣野黎睇,佢真係唔係因為睇完我既參賽作品而寫d咁既野出黎? 連句重心句子都似得咁緊要??

到底文字何價? 創作何價?

我地參賽者、想出書既人辛辛苦苦寫出黎既野,比人一個唔該就據為己用,係幾咁唔甘心、唔忿氣?

我知道咁好有可能係以卵擊石,始終只係一個fb post,根本wfc.. 而對方又係有地位有名氣既立法會議員作家。但係正正因為咁,一個咁樣既人,竟然抄自己做評判睇既作品... 我真係到呢一刻都唔敢相信

本來比賽輸左就輸左,我都覺得係自己寫得未夠好。尋日專登reg左呢個新ac,打算係度再出故,儲下人氣,將來再投過稿。依家咁樣,算咩意思?

我屌你老母
而加又話無睇話鄺仔任何文章
你收皮啦

佢已經可以再reg過個新ac
上個post炒完車都仲有四個幾人正皮

正負皮不嬲得啖笑,比班小朋友用黎當fb呃like咁款

前排仲有人叫連囝整埋有人回覆就彈通知
我從此便整天的毒在連登裏,看別人仆街。雖然沒有什麼問題,但總覺得有些單調,有些無聊。連仔是一副嘻皮笑臉,會然也沒有好聲氣,教人活潑不得;只有樓豬到店,才可以笑幾聲,所以至今還記得。   樓豬是寫幸福的唯一的人。他身材很高大;青白臉色,皺紋間時常夾些傷痕;一部亂蓬蓬的花白的鬍子。穿的雖然是長衫,可是又髒又破,似乎十多年沒有補,也沒有洗。他對人說話,總是滿口幸福的定義,教人半懂不懂的。因為他姓珀,別人便從描紅紙上的「樓豬係on9仔」,這不中不英的話裏,替他取下一個綽號,叫作珀樓豬。珀想豬一到店,所有喝酒的人便都看着他笑,有的叫道:「珀樓豬腳,你臉上又添上新鞭痕了!」他不回答,對櫃裏說:「溫兩碗酒,要一碟公道。」便排出五萬大字。他們又故意的高聲嚷道:「你一定又偷了人家的東西了!」珀樓豬睜大眼晴說:「你怎麼這樣憑空污人清白……」「什麼清白?我前天親眼見你偷了鄺家的文,吊着打。」珀樓豬便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道:「竊文不能算偷……竊文!……讀書人的事,能算偷麼?」接連便是難懂的話,什麼「評審」,什麼「時間點」之類,引得眾人都鬨笑起來:店內外充滿了快活的空氣。

自此以後,又長久沒有看見珀樓豬。到了年關,花生友取下粉板說:「珀樓豬還欠一個道歉呢!」到第二年的端午,又說「珀樓豬還欠一個道歉呢!」到中秋可是沒有說,再到年關也沒有看見他。

我到現在終於沒有見……大約珀樓豬的確潛了。

好文
今次樓主柒過柒姑碌+ 自視過高

咩撚野珀屍? 睇過? 睇過? 邊撚到珀? 冇人識你呀!

屈人個時就大大聲話 時間太近/ 字都唔改成句出
知道屌錯人仲死橕話 公度自在人心
食撚屎啦屌你老母

輸打贏要, 人地係度坐時光機抄你呀? 柒頭

樓主炒完恵即變過街老鼠

樓主 我點都十卜你

不過一定係傻閪

但實好好砌

扯爛條裙後入
咁都算抄 ?自視過高
以為得自己先作到果句野

打句咁既叫春句子當正自己創左d咩金句咁 呢d 19野大把mk諗到啦

唔準你借D椅笑鄺仔係老MK

樓主 我點都十卜你

不過一定係傻閪

但實好好砌

你老母開post個陣聲大夾惡 而家
咁都算抄 ?自視過高
以為得自己先作到果句野

唔準你借D椅笑鄺仔係老MK

垃圾老MK
樓豬邊撚個呀?無人識你喎
連登仔真係易呃
柒到喊左

樓主 我點都十卜你

不過一定係傻閪

但實好好砌

連登仔真係易呃

零判斷能力
負評多到
樓豬bb,唔好連登廢青,我十卜你
陰公
咁就可以摺埋個page lu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞