關於誤會鄺俊宇先生抄文一事

959 回覆
71 Like 1410 Dislike
一日未俾人知自己個樣都無事既
寫愛情故講故台大把啦
換過筆名再出咪無人知

但參加比賽 出版社一定知道你真名
分分鐘仲露過臉
個行頭又唔係闊

出版社邊得閒同你搞呢d, 宜家搞錯左佢仲安心哂,唔駛煩

係人地眼中根本就好少事

年中都唔知幾多呢d自命不凡既作家話人炒野啦
唔好話現實 連網上都唔出名既 出版社會理你
兩個鐘就有咁多人炒車
寫愛情故講故台大把啦
換過筆名再出咪無人知

分分鐘仲露過臉
個行頭又唔係闊

係人地眼中根本就好少事

文化界 指控抄襲邊會係小事

對文字工作者而言係最大既侮辱
寫愛情故講故台大把啦
換過筆名再出咪無人知

分分鐘仲露過臉
個行頭又唔係闊

係人地眼中根本就好少事

無錯,其實人地真係告得
鄺囝又大把錢
民事誹謗又幾難
上個post炒完車都仲有四百幾人正皮

係900個

屌啲正皮仲越嚟越多
後面大把人仲炒緊車
炒完車可唔可以推樓主車
寫愛情故講故台大把啦
換過筆名再出咪無人知

分分鐘仲露過臉
個行頭又唔係闊

係人地眼中根本就好少事

如果樓主唔係寫大路野人地可能會驚下既
寫愛情故講故台大把啦
換過筆名再出咪無人知

分分鐘仲露過臉
個行頭又唔係闊

係人地眼中根本就好少事

無錯,其實人地真係告得
鄺囝又大把錢
民事誹謗又幾難

人地會唔會同一個on9仔計較呀

係900個

屌啲正皮仲越嚟越多
後面大把人仲炒緊車

見倒白鴿黨喎,禁入去,正評,然後上一頁。

咁就千幾個正評,in 連登仔 we 7
寫愛情故講故台大把啦
換過筆名再出咪無人知

分分鐘仲露過臉
個行頭又唔係闊

係人地眼中根本就好少事

無錯,其實人地真係告得
鄺囝又大把錢
民事誹謗又幾難

你估鄺囝真係會告佢咩
放生樓主當形象宣傳都要啦
寫愛情故講故台大把啦
換過筆名再出咪無人知

分分鐘仲露過臉
個行頭又唔係闊

係人地眼中根本就好少事

無錯,其實人地真係告得
鄺囝又大把錢
民事誹謗又幾難

人地會唔會同一個on9仔計較呀

老實,應該會望一望,但係見倒個指控都唔多覺會係抄
其實我覺得樓豬最柒係話鄺囝無病呻吟

你d文你經歷晒?

樓豬俾鄺囝執一劑,聽日乜事都無啦
寫愛情故講故台大把啦
換過筆名再出咪無人知

分分鐘仲露過臉
個行頭又唔係闊

係人地眼中根本就好少事

無錯,其實人地真係告得
鄺囝又大把錢
民事誹謗又幾難

你估鄺囝真係會告佢咩
放生樓主當形象宣傳都要啦

我錯
怪唔得樓主都話收到鄺囝回應 : 好震撼
其實我覺得樓豬最柒係話鄺囝無病呻吟

你d文你經歷晒?

樓豬俾鄺囝執一劑,聽日乜事都無啦

佢寫果d係神來之筆
人地果d咪無病呻吟
只係覺得 樓主除左神經過敏外冇做過任何野

易地而處 將心比心 我相信自己都會咁諗

唔係話呢個行為係岩 但樓主既缺點最多都係魯莽 想表達自己鬱結同難受

而呢個好大可能係樓主第一個屬於自己有呢種規模既故事,所以想突出(5萬字)

咁樣比人放大佢既過錯,你話我大愛左膠都係,我實在不敢苟同連登仔咁樣既態度

正評比樓主承認過錯

我地幫緊樓主,做得作者遇左俾人批評,所以請一切屌柒樓主

作為一個作者,你應該知道樓主寫既野係幾咁大路,尤其鄺囝仲要係呢方面既專家。
係炒文事廢之後,佢既然連係google search 鄺囝+幸福 都無就屌人?
你都係一個文人,知道比人屈炒文既後果可以幾嚴重,可況鄺囝更加係一個立法會議員
如果柒左之後係連登認句錯,比人鞭下都話有問題既,佢除左del左佢個fb pages之外仲有咩後果要承擔?
難道你覺得鄺囝真係會告佢?其實就連佢del fb page都只係逃避緊現實需要承擔既責任

人哋而家可能冇得出書架
炎上商法乙
亦都多謝為我抱過不平既巴絲

?? 不平?
見到你第一個post都知炒撚硬車
垃圾傻鳩
其實已經唔係文筆既問題

巧合誤會即出黎聲明道歉, 冇人會搞到咁大

係樓主自視過高 , 小人之心, 心胸狹窄, 死都唔認錯
仲要睇左鄺俊宇文章又話自己扮清高block左冇睇
仲要講句公道自在人心
仲要比人踢爆左仲係度覺得全世界既人都好似佢咁鍾意屈人
仲話facebook係人地地頭. 人地唔橕佢係因為人地主場

根本當初就係諗住人格謀殺鄺俊宇
所以我出整合都係想人格謀殺番樓主
呢d人唔好比佢有權力, 死得人多

係900個

屌啲正皮仲越嚟越多
後面大把人仲炒緊車

見倒白鴿黨喎,禁入去,正評,然後上一頁。

咁就千幾個正評,in 連登仔 we 7

笑到仆街
樓主有無人同你講過道歉要點樣做先有誠意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞