關於誤會鄺俊宇先生抄文一事

959 回覆
71 Like 1410 Dislike
鄺囝出post段野,無論文筆定標點分隔,都低水平到

由於習以為常 所以無人理

太高水平啲人點會睇得明
鄺仔fb出咗文回應

「原來她的作品於首輪已被篩選掉」

希望樓主認清自己既實力

食緊下午茶差啲噴水

笑撚死我

訓左2個鐘 唔係入決賽咩

係喎
樓主原post話自己入左決賽

但都算得體啦,可能仲因為咁而吸多幾個fan屎
銀芽
樓主5萬字作品 竟然首輪都唔過
好可惜

提提樓主下次5萬字大型垃圾自己拎去垃圾站
原post: https://lihkg.com/thread/290736/page/1

抱歉 浪費左大家既時間
經過鄺俊宇先生本人既回應同埋網上搵到既證據 我以為鄺先生抄襲本人參賽作品之事實屬誤會 希望大家留意返 亦希望鄺先生大人有大量唔好介意

係我太敏感 由於評審時間同出文時間太接近 相關句子亦太過相似 先會誤會被抄襲 對於我未有做好research就將矛頭直指鄺先生 深感抱歉

我從來冇睇過鄺先生既文章 所以今次無意中見到就以為係同比賽有關 誤會左鄺先生

今次的確係我柒左 冇搵好資料就話人抄

浪費左各位既時間好抱歉,亦都多謝為我抱過不平既巴絲

何來有不平之事比人抱? 你講緊協助你冤枉人既巴絲咋下嘛?
鄺仔fb出咗文回應

希望樓主認清自己既實力

食緊下午茶差啲噴水

笑撚死我

係喎

首輪都可以係決賽 可能得一輪呢

「順帶一提,我明天是人生的第一個立法會議案:動物保護法,我現在要先忙碌了,專注明天在立法會為動物權益的辯論,再一次謝謝大家。」

攞你命三千

希望樓主認清自己既實力

食緊下午茶差啲噴水

笑撚死我

係喎

首輪淘汰賽
原來她的作品於首輪已被篩選掉 鄺生真係好好野

鄺生都撚狗

「順帶一提,我明天是人生的第一個立法會議案:動物保護法,我現在要先忙碌了,專注明天在立法會為動物權益的辯論,再一次謝謝大家。」

攞你命三千

明天是我人生的第一個立法會議案

太高水平啲人點會睇得明

問題係讀落去唔順同睇唔明,好多句我要讀多一兩次先明佢講咩。又有好多明明應該句號又變左逗號。
決賽同首輪究竟可唔可以同存

比賽係用淘汰制

首輪淘汰垃圾決賽

餘下既作品可以進入決賽
「原來她的作品於首輪已被篩選掉,所以評審朋友們未有幸拜讀她的作品」

「亦都成功入圍左決賽。」

希望樓主認清自己既實力

食緊下午茶差啲噴水

笑撚死我

係喎

首輪淘汰賽

唉, 比你遲左出
點解樓主之前仲好意思話鄺囝濫情,睇你既文覺得你都不遑多讓喎

希望樓主認清自己既實力

食緊下午茶差啲噴水

笑撚死我

係喎

首輪淘汰賽

首輪應該係評審每人派幾份再揀一份,然後次輪比埋其他評審睇
我開始相信樓主根本係想借鄺囝上位
「原來她的作品於首輪淘汰垃圾決賽已被篩選掉,所以評審朋友們未有幸拜讀她的作品」

「亦都成功入圍左首輪淘汰垃圾決賽。」

紅字為補充

太高水平啲人點會睇得明

放心呀 我沒有介意
前面口語 後面書面語
恥笑開始
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞