關於誤會鄺俊宇先生抄文一事

959 回覆
71 Like 1410 Dislike
真係好on9 連登炒車速度快過舊登幾多倍
起碼都有人出講下正反
而家一出post係指責人既 就成千個正皮 乜鳩都唔理屌左先算

你睇返原post先啦
過左冇幾耐已經知道係炒車
不過班友正評引伏+ 盲撐先有咁多正皮
得個一句野相似,就起曬鋼咁屌人
喂阿哥,得個兩隻字,turn it in 都唔撚計la
總之就係
一來自視過高
二來就因為唔鐘意鄺仔,搞到成個調查一開頭已經唔理性,火遮眼,一心諗住擺上公眾層面,搞大佢
如果樓主係有d腦嘅,唔爭在等埋比賽單位嘅調查結果先出post la
自己都識講la 鄺仔係公眾人物wo
自己都未搞清楚件事就同人宣戰咁撚樣
而家就自食惡夢
不過
而家都上曬位la 不如直接po d作品出來la
咁多人留意住,你係有料嘅,實幫你出書架
柒頭,你邊撚位啊
又一柒事被記入屎冊。
篇孔乙己好撚正

寫果陣未有相

無改到個樣
大家係咪想逼死樓豬先安樂?

樓豬,我知你可能覺得好傷心好嬲好不甘

覺得連登仔好仆街,無人性

但唔好唔記得,當初你就係貪連登仔仆街無人性,想利用佢地公審鄺囝

如果鄺囝無證據能證明自己清白

佢食嘅屎一定仲多你十倍
我從此便整天的毒在連登裏,看別人仆街。雖然沒有什麼問題,但總覺得有些單調,有些無聊。連仔是一副嘻皮笑臉,會然也沒有好聲氣,教人活潑不得;只有珀樓豬到壇,才可以笑幾聲,所以至今還記得。   樓豬是寫幸福的唯一的人。她身材很纖瘦;青白臉色,雙腿間時常夾些奇怪玩意;一頭直不甩的黝黑的長髮。穿的雖然是裙,可是又短又貼,似乎十多年沒有男人,也沒有性。她對人說話,總是滿口幸福的定義,教人半懂不懂的。因為她姓珀,別人便從描紅紙上的「樓豬係on9仔」,這不中不英的話裏,替她取下一個綽號,叫作珀樓豬。珀想豬一到店,所有喝酒的人便都看着她笑,有的叫道:「珀樓豬,你臉上又添上新鞭痕了!」她不回答,對櫃裏說:「溫兩碗公道,要一碟花生。」便排出五萬大字。他們又故意的高聲嚷道:「你一定又偷了人家的東西了!」珀樓豬睜大眼晴說:「你怎麼這樣憑空污人清白……」「什麼清白?我前天親眼見你偷了鄺家的文,吊着打。」珀樓豬便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道:「竊文不能算偷……竊文!……讀書人的事,能算偷麼?」接連便是難懂的話,什麼「評審」,什麼「時間點」之類,引得眾人都鬨笑起來:店內外充滿了快活的空氣。

自此以後,又長久沒有看見珀樓豬。到了年關,花生友放下鍵盤說:「珀樓豬還欠一個道歉呢!」到第二年的端午,又說「珀樓豬還欠一個道歉呢!」到中秋可是沒有說,再到年關也沒有看見他。

我到現在終於沒有見……大約珀樓豬的確潛了。
真係好on9 連登炒車速度快過舊登幾多倍
起碼都有人出講下正反
而家一出post係指責人既 就成千個正皮 乜鳩都唔理屌左先算

你睇返原post先啦
過左冇幾耐已經知道係炒車
不過班友正評引伏+ 盲撐先有咁多正皮

根本一開始盲橕同之後反個堆唔同人黎
未夠700正評己經反緊樓主啦
係有一堆人話正評引人中伏
又啲傻鳩唔知頭唔知路先正評
成日講咩2千人炒車個啲咪中左伏囉

但唔好唔記得,當初你就係貪連登仔仆街無人性,想利用佢地公審鄺囝

佢食嘅屎一定仲多你十倍

同思狗一撚樣
明知連登仔憎鄺囝就唔理三七廿一公審咗先算
好在一開波too long didn't read

佢食嘅屎一定仲多你十倍

同思狗一撚樣
明知連登仔憎鄺囝就唔理三七廿一公審咗先算

明察秋毫
今次樓主柒過柒姑碌+ 自視過高

咩撚野珀屍? 睇過? 睇過? 邊撚到珀? 冇人識你呀!

屈人個時就大大聲話 時間太近/ 字都唔改成句出
知道屌錯人仲死橕話 公度自在人心
食撚屎啦屌你老母

輸打贏要, 人地係度坐時光機抄你呀? 柒頭

我相信呢個係鄺俊宇本人

我由原POST第5頁狙擊到今日已經第20個鐘
CAP圖整合+改圖都有

但我唔係鄺俊宇本人
推到鄺囝仆街
樓豬如果想繼續留在創作界,建議你學過寫第二種文字了

鄺囝

「我明天是人生的第一個立法會議案」

鄺囝大文豪寫緊乜撚野

大人有大量
樓主成功上左位

鄺囝

「我明天是人生的第一個立法會議案」

鄺囝大文豪寫緊乜撚野

大人有大量

鄺囝啲文筆都1999
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞