關於誤會鄺俊宇先生抄文一事

959 回覆
71 Like 1410 Dislike
999個負皮
其實今次鄺仔可以告返樓主 。。好慘

唔會啦 一黎要形象
二黎公道自在人心 問心講句 會有人想抄佢野咩

唔准抄樓主
人哋宜家有account
會開post懷疑你抄佢
Be water, my friend!
希望樓主今次可以認清自己既實力
只係一般狗屎垃圾都寫得出既野黎

好認同
正皮畀識得道歉既巴打
樓豬係柒
但係都未夠個班炒車既傻閪柒
連登個風氣就係跟風盲反,見到有人開個po 話鄺仔抄野就個個都高潮為屌而屌,跟大隊型d 威d 架你班中學雞?
媽呀
好柒呀
以後一作文就諗返起
再也作唔到文喇
樓豬係柒
連登個風氣就係跟風盲反,見到有人開個po 話鄺仔抄野就個個都高潮為屌而屌,跟大隊型d 威d 架你班中學雞?

唔鍾意鄺仔嘛 唔理三七廿一屌咗先算
樓豬係柒

話篇文5萬字,focus 係個8粒字叫抄
真係弱智先講得出
我從此便整天的毒在連登裏,看別人仆街。雖然沒有什麼問題,但總覺得有些單調,有些無聊。連仔是一副嘻皮笑臉,會然也沒有好聲氣,教人活潑不得;只有樓豬到店,才可以笑幾聲,所以至今還記得。   樓豬是寫幸福的唯一的人。他身材很高大;青白臉色,皺紋間時常夾些傷痕;一部亂蓬蓬的花白的鬍子。穿的雖然是長衫,可是又髒又破,似乎十多年沒有補,也沒有洗。他對人說話,總是滿口幸福的定義,教人半懂不懂的。因為他姓珀,別人便從描紅紙上的「樓豬係on9仔」,這不中不英的話裏,替他取下一個綽號,叫作珀樓豬。珀想豬一到店,所有喝酒的人便都看着他笑,有的叫道:「珀樓豬腳,你臉上又添上新鞭痕了!」他不回答,對櫃裏說:「溫兩碗酒,要一碟公道。」便排出五萬大字。他們又故意的高聲嚷道:「你一定又偷了人家的東西了!」珀樓豬睜大眼晴說:「你怎麼這樣憑空污人清白……」「什麼清白?我前天親眼見你偷了鄺家的文,吊着打。」珀樓豬便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道:「竊文不能算偷……竊文!……讀書人的事,能算偷麼?」接連便是難懂的話,什麼「評審」,什麼「時間點」之類,引得眾人都鬨笑起來:店內外充滿了快活的空氣。

自此以後,又長久沒有看見珀樓豬。到了年關,花生友取下粉板說:「珀樓豬還欠一個道歉呢!」到第二年的端午,又說「珀樓豬還欠一個道歉呢!」到中秋可是沒有說,再到年關也沒有看見他。

我到現在終於沒有見……大約珀樓豬的確潛了。

仆街
改得好高質
不枉你叫夫子
上個post幾千人集體炒車
我從此便整天的毒在連登裏,看別人仆街。雖然沒有什麼問題,但總覺得有些單調,有些無聊。連仔是一副嘻皮笑臉,會然也沒有好聲氣,教人活潑不得;只有樓豬到店,才可以笑幾聲,所以至今還記得。   樓豬是寫幸福的唯一的人。他身材很高大;青白臉色,皺紋間時常夾些傷痕;一部亂蓬蓬的花白的鬍子。穿的雖然是長衫,可是又髒又破,似乎十多年沒有補,也沒有洗。他對人說話,總是滿口幸福的定義,教人半懂不懂的。因為他姓珀,別人便從描紅紙上的「樓豬係on9仔」,這不中不英的話裏,替他取下一個綽號,叫作珀樓豬。珀想豬一到店,所有喝酒的人便都看着他笑,有的叫道:「珀樓豬腳,你臉上又添上新鞭痕了!」他不回答,對櫃裏說:「溫兩碗酒,要一碟公道。」便排出五萬大字。他們又故意的高聲嚷道:「你一定又偷了人家的東西了!」珀樓豬睜大眼晴說:「你怎麼這樣憑空污人清白……」「什麼清白?我前天親眼見你偷了鄺家的文,吊着打。」珀樓豬便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道:「竊文不能算偷……竊文!……讀書人的事,能算偷麼?」接連便是難懂的話,什麼「評審」,什麼「時間點」之類,引得眾人都鬨笑起來:店內外充滿了快活的空氣。

自此以後,又長久沒有看見珀樓豬。到了年關,花生友取下粉板說:「珀樓豬還欠一個道歉呢!」到第二年的端午,又說「珀樓豬還欠一個道歉呢!」到中秋可是沒有說,再到年關也沒有看見他。

我到現在終於沒有見……大約珀樓豬的確潛了。

仆街
改得好高質
不枉你叫夫子

天不生仲尼 萬古如長夜
1001之後又唔記得架啦港豬
識樓主個巴打鐘珀盈係咪佢真名?

珀=碧?
盈=瑩?

九估

真名就唔講啦 無謂做到咁盡
佢依家好傷心 人都唔見埋 周圍啲朋友搵緊佢

好撚慘

巴打之後睇睇佢好,個打擊都好大下

快啲介紹佢比我,等我可以喺佢而家最傷心既時候關心下佢

其實俾千幾人咁恥笑法都真係幾hurt
不過樓主又唔洗咁sad
呢D野聽朝起身就冇人記得

係 冇睇原文po 我純粹抽下鄺仔水
樓主唔洗太care

佢邊有資格傷心呀
明明係佢冤枉人在先 仲要聲大夾惡
事前又唔搵足資料 事後柒左又點都up返句公道自在人心
鄺囝無啦啦俾人屈抄襲仲慘啦
得罪講句佢真係唔抵可憐
乜撚野公道自在人心 自己柒左就用呢句黎兜 覺得自己無錯真係on9
上個post幾千人集體炒車

700幾個正評之後好多都係正評引伏
思古井個單交通意外就真係死傷慘重
作品已在首輪被篩選掉
香港人真係鍾意打落水狗
有正面相未
正係睇背面唔敢丁住

樓主 我點都十卜你

Jing

樓主 我點都十卜你

Jing

公道自在淫腿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞