鄺囝好似抄襲左我份小說比賽參賽作品...

1001 回覆
2803 Like 264 Dislike
抄文狗仆街死

但老實講淨係睇你quote既句子未必夠料話佢炒喎
有無多d類似句子/概念?
切勿跟車太貼

推到條賤種仆街
推到佢仆街
抄文咁仆街
Pish
的確,我冇辦法證明到佢100%係抄我
只係我作為原文既作者,真係一眼就睇得出

正如我所講,識抄一定要rephrase住黎抄
所以我一開始都覺得好絕望,因為冇證冇據咬佢食

只能夠配上呢d cap圖黎證明,兩篇真係好撚似架

就係知道法律上應該咬佢唔入,我先會上黎開post,睇下大家覺得佢係真係自己諗?定係評審完我份稿拎黎私用!!!!
建議樓主send去d fb page?

我係自己fb page度出左post,send左比king jer 睇下佢會唔會幫手

你意思係邊個page?

我就係想話send比king jer同公關災難呢d
可能睇完之後唔覺意影響左到某d事發生就突然好似靈感到咁
我試過去旅行唔夠褲著唔覺意揀左條同我爸同一樣既褲之後返到屋企先知
睇人仆街最開心
會考都要考咁多次你想佢有幾多墨水
成篇文無論主旨定中心句好多位都同樓主篇文有相似地方 你話冇參考就一定係假
加上個時間點咁敏合
留名
唔明,內容有抄定剩係嗰句?!

我cap果句係特別相似,而佢成篇野個內容、意念,都同我篇參賽作品極度相似

btw,我用veigar

no offence但幸福自己定義呢樣嘢其實好多人講過........
接住嗰句唔覺得似

btw, veigar做sup好煩 其實我而家係main lux多

本身想同你繼續講lol,不過想保持個post嚴肅氣氛

幸福自己定義係好多人講過
但我連個故名都叫《幸福的定義》,內文又咁撚似

佢真係唔係睇完就拎黎自己用?

我真係唔知!
我都係一個發作家夢嘅人
最撚憎人抄文呀!!!!!
預言。因為月前讀了雨寶小姐的,幸福的定義,感動一直揮之,不去。於是用自己的文字,寫了自己的看法。對於造成這場誤會,本人深感,遺憾。
可能睇完之後唔覺意影響左到某d事發生就突然好似靈感到咁
我試過去旅行唔夠褲著唔覺意揀左條同我爸同一樣既褲之後返到屋企先知

但係逗號係利用自己既特權(做judge)
去攞人地條橋嚟 自己得益啵
仲有無其他地方有抄到?
推啊推 推爆佢 支持你
不如你喺紙言post你嗰幾萬字出嚟 反正你而家咁樣都唔會有心機出書
俾我地欣賞下 可能有出版社搵返你出書呢
或者好似其他故佬咁一日2篇上連登都唔錯吖
唔係話你借呢件事上位千萬唔好誤會
我諗鄺仔抄得 一定有你可取之處
講故台都好少高質文所以我先咁講戴返頭盔
唔係話撐鄺囝

但樓主呢d幸福既定義愛情既定義有幾難諗呀?

講真果d寫愛情文既人個個都講類似既野架啦,係演繹方法唔同咋嘛
推到鄺囝仆街,炒車都係咁話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞