鄺囝好似抄襲左我份小說比賽參賽作品...

1001 回覆
2803 Like 264 Dislike
正皮比樓主既
我肯定鄺子係坐時光機返2012年 出文
除左樓主邊有人諗到咁精既句子同文章
推推推
BTW樓主加油
傻系 見你post出黎啲字句都覺得on99 個撚個都識講同寫既野仲好意思話人抄9你

垃撚圾
關於誤會鄺俊宇先生抄文一事
https://lihkg.com/thread/290847/page/11?ref=ios

炒撚囇車啦,蓮燈囝
天雨路滑,好彩有用愛膚堅
岩岩最新回應

岩岩最新回應

鍾的文章
岩岩最新回應

鍾的文章

https://www.facebook.com/881onaclearday/photos/a.738126806229075.1073741829.737074803000942/1578442308864183/?type=3&theater
晴朗接獲投訴,一名筆名鍾珀盈的網上作家於4月26日投稿散文比賽後,今早發現立法會議員,網上愛情小說作家鄺俊宇於6月20日刊登,題為《最好的》的文章與其參賽作品非常相似,鄺俊宇乃散文比賽評審之一,故鍾質疑鄺俊宇涉嫌抄襲。

是次比賽《天行小說賞》的主辦單位為天行者出版,鍾珀盈以《幸福的定義》一文參賽。6月20日,鄺俊宇於其專頁刊登一篇《最好的》文章,其中一句「幸福從來都是由你自己來定義,只要你認定了,那個人就可以是最好的」與鍾的原文「幸福從來沒有定義。因為這是由我們定義的。」非常相似,令鍾認為文章或涉及抄襲。

鍾已與出版社聯絡,出版社會應指正向評審了解,並回盡快回覆。
千七有望
阿盈 molamola
[/quote]

沒有鍾的文章呀柒頭
冇人識你呀屌你老母
圍都入唔撚到呀垃圾
邊撚到個珀屍呀? 打5萬字出黎把撚呀, 咪撚浪費網路資源啦柒頭
正皮呢個post再負皮第二個
笑撚死人,成班智障盲反撚
睇咗前幾頁comment直接跳到最後,果然又炒哂車

利申:就算冇鄺仔係2016年post過的嗰篇,都唔覺有抄襲的成分,依啲叫春文學亦無任何抄的價值,偶爾寫到句雷同的句子就叫抄,以後啲ig可以變做抄襲集中營

如果你話寫到啲好似余光中,星空很希臘,依啲前無古人的句子,再比人模仿句相似嘅嘢就話抄姐

更何況再退1萬步,天下文章一大抄,識paraphrasing都唔叫plagiarism啦屌
樓主hoball
抄得好明顯, 好過份.
會唔會之前都係抄人架?

抄完
加啲逗號
就唔覺
十卜樓豬
鍾珀盈
留名睇相

笑到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞