鄺囝好似抄襲左我份小說比賽參賽作品...

1001 回覆
2803 Like 264 Dislike
珀絲加油
可能睇完之後唔覺意影響左到某d事發生就突然好似靈感到咁
我試過去旅行唔夠褲著唔覺意揀左條同我爸同一樣既褲之後返到屋企先知

有乜撚野事可以發生

重要野利申左先:唔係幫鄺囝條撚樣
呢個世界日日發生緊咁多事,請問咩叫有乜撚野事可以發生
尤其依家人地假假地都立法會議員,人面廣左不在話下,身邊發生既事更加多不勝數,就算幾唔想點都要準備一堆資料同文件同埋處理某d希望得到幫助既案件,再加上佢自己既私人生活所發生既事,所以突然間發生左d能夠勾返起佢"靈感"既事係一d都唔奇
個個人好似你咁生活平平無奇活係自己世界入面當然係你所講既"有乜撚野事可以發生啦"

冇啦啦又比人攻擊 你都識講佢係議員啦 忙到西咁 有咩私人空間可以聯想幸福的定義 個時間點有冇咁撚橋 寫開文都知靈感呢家野有幾難出現 仲要個題材同時間咁橋
btw打一句野 你就起L矖鋼咁 真係唔知邊個生活平平無奇 加油啦

睇完樓主篇文有靈感,講返同一個主題就係抄架喇咩

做評審係咪應該避忌下? 同埋最重要係人地落選咗 你而家又貼返篇差唔多嘅上FB 玩鳩人咩大佬

避唔避忌同抄唔抄係兩回事
老老實實,憑一個咁嘅idea 話人抄你,會唔會太武斷

先唔講佢可能一早就有呢個觀念,只係未出文
就算真係睇完你篇文再出,我都覺得唔代表係抄
例如我睇左本哲學書,我認同佢嘅人生觀,將佢嘅內容糅合落自己個價值體系
然來如果自己出書,係咪代表抄緊人呢?我覺得唔係囉…

講真,愛情啲野黎黎去去都係嗰啲,唔通你寫過人地就唔再寫得咩
當然你樣野係好有原創性又唔同啦,家陣咩愛情咩定義咁,普通到一個點
鄺,仔,好,賤
樓主加油
入得民主黨 咩人自己諗
咁PK
推一推先

留名跟進
我又幫你問問出版社

support 樓主
樓主加油
幫推
https://m.facebook.com/18809502474/photos/pb.18809502474.-2207520000.1456817934./10153434036187475/?type=3

秒?

訓左無睇 今次幾多車連環相撞?

好彩我追多陣post先回覆
not surprised
呢啲垃圾寫字佬
https://m.facebook.com/18809502474/photos/pb.18809502474.-2207520000.1456817934./10153434036187475/?type=3

秒?

樓主抄夠鄺囝未

秒?

大家快d call白車
聽講遲d會有聲明

你地講得岩,的確係d好大路既野,好難話係咪真係抄
令我咁樣覺得既原因,就係我參加比賽、佢評審同佢出文個時間太接近

依家有人搵到佢舊link,證明佢一早已經寫過,甚至仲可以掉返轉話我抄佢先岩

而出版社方面,就一定會話佢冇份睇我份稿

最終,其實都只能講一句「公道自在人心」

相信我支持我既人,好多謝你地

我相信之後既發展,會係鄺囝果邊話返係我抄佢

秒?

係咪可以反告樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞