鄺囝好似抄襲左我份小說比賽參賽作品...

1001 回覆
2803 Like 264 Dislike
其實樓主都唔係第一次
屌你老母炒撚到
好撚柒
https://m.facebook.com/18809502474/photos/pb.18809502474.-2207520000.1456817934./10153434036187475/?type=3

知道連登仔懶,cap埋圖比你地

樓主做咩抄評判啲作品去參賽呀
真係好柒
肯定有
成件事太巧合
聽講遲d會有聲明

你地講得岩,的確係d好大路既野,好難話係咪真係抄
令我咁樣覺得既原因,就係我參加比賽、佢評審同佢出文個時間太接近

依家有人搵到佢舊link,證明佢一早已經寫過,甚至仲可以掉返轉話我抄佢先岩

而出版社方面,就一定會話佢冇份睇我份稿

最終,其實都只能講一句「公道自在人心」

相信我支持我既人,好多謝你地

我相信之後既發展,會係鄺囝果邊話返係我抄佢

公道自在人心指乜
你仍然覺得佢有抄你?
幫推
lm
講真,我都係一個對文字比較敏感嘅人,我都好明白有時睇到一啲比較深刻嘅嘢或者比較有意義嘅嘢,一段時間之內個腦都會不斷咁縈繞住,可能講嘅嘢寫嘅嘢都會同影響着你嘅嗰篇文章或者說話有所契合,呢一點相信有接觸開文字嘅人都有類似嘅經驗

至於樓主話既然佢睇咗你篇野都覺得比較特別但係冇入到圍或者得奬, 我覺得可能係因為評審團只得佢一個,假設佢當樓主嗰份野係比較有意義,當其他評審唔覺得嘅時候都冇辦法扭轉結果

所以我覺得佢真正無恥嘅地方係在於剽竊樓主嘅文章。

我主要唔係想幫佢,而係想帶出一個重點。文字呢樣野係攀附於名氣嘅,相同嘅文字或者相近質素嘅文章,有兩個唔同名氣出嚟嘅人效果係好唔同,冇名氣嘅人甚至可能連獲得人哋閱覽既機會都無,證明左真正可以欣賞到文字相異之處嘅人唔多,大部份人都只係掌握文字嘅表面意思,而唔係深層既意義。咁樣其實已經說明左文字嘅價值已經貶低左

PS呢啲嘢想講好耐,一隻收埋係心入邊冇同任何人講過

再者,鍾意文字嘅人得以發揮嘅機會真係好少,雖然有呢啲所謂嘅比賽,但係其實只係有一個所謂嘅平台,我覺得要成就呢啲夢想,更多嘅係運氣

共勉之
https://m.facebook.com/18809502474/photos/pb.18809502474.-2207520000.1456817934./10153434036187475/?type=3

秒?

訓左無睇 今次幾多車連環相撞?

係咪可以反告樓主

睇返時間,究竟邊個抄邊個
聽講遲d會有聲明

令我咁樣覺得既原因,就係我參加比賽、佢評審同佢出文個時間太接近

依家有人搵到佢舊link,證明佢一早已經寫過,甚至仲可以掉返轉話我抄佢先岩

追夢好難 我都好鍾意小說 曾經諗過不如做大陸網絡小說寫手
最後都冇做 過左咁多年 而家仲成日諗起想試下
結果係點都好 支持你
花生花生
講真,我都係一個對文字比較敏感嘅人,我都好明白有時睇到一啲比較深刻嘅嘢或者比較有意義嘅嘢,一段時間之內個腦都會不斷咁縈繞住,可能講嘅嘢寫嘅嘢都會同影響着你嘅嗰篇文章或者說話有所契合,呢一點相信有接觸開文字嘅人都有類似嘅經驗

至於樓主話既然佢睇咗你篇野都覺得比較特別但係冇入到圍或者得奬, 我覺得可能係因為評審團只得佢一個,假設佢當樓主嗰份野係比較有意義,當其他評審唔覺得嘅時候都冇辦法扭轉結果

所以我覺得佢真正無恥嘅地方係在於剽竊樓主嘅文章。

我主要唔係想幫佢,而係想帶出一個重點。文字呢樣野係攀附於名氣嘅,相同嘅文字或者相近質素嘅文章,有兩個唔同名氣出嚟嘅人效果係好唔同,冇名氣嘅人甚至可能連獲得人哋閱覽既機會都無,證明左真正可以欣賞到文字相異之處嘅人唔多,大部份人都只係掌握文字嘅表面意思,而唔係深層既意義。咁樣其實已經說明左文字嘅價值已經貶低左

PS呢啲嘢想講好耐,一隻收埋係心入邊冇同任何人講過

再者,鍾意文字嘅人得以發揮嘅機會真係好少,雖然有呢啲所謂嘅比賽,但係其實只係有一個所謂嘅平台,我覺得要成就呢啲夢想,更多嘅係運氣

共勉之

多謝你
共勉之!
會考我唔洗溫都寫到5* 作文啦,考咁多次既鄺囝幾多分?

秒?

訓左無睇 今次幾多車連環相撞?

好彩我追多陣post先回覆

大家快d call白車

我打左999喇

其實依啲愛情文章, 睇來睇去都係果幾個人寫既野
仲要大家都係相同文化, 我諗寫來寫去都係差唔多
嘩屌

寫啲狗屎垃圾都算
仲要偷人橋

好多人唔追post,陸續有人炒緊車
唔係幫鄺囝

佢仆街死唔關我事

但我想問假如我係鄺囝,睇到你篇野,然後比你啟發到,有靈感,我係應該死控制住死都唔諗相關既野寫,定還是點?

做緊design,有試係街邊見到d 裙等等,好好睇

然後個腦幾個禮拜都會諗相似既裙

畫極發現最後都下果條裙既翻版

咁我想問點先忘記到

我覺得唔洗話點忘記 試下消化呢個靈感成為d新野
畫低佢先 當係練習咁 唔放作品集
過一段時間就有d新刺激 再放d新元素入去
聽講遲d會有聲明

公道自在人心指乜
你仍然覺得佢有抄你?

乜撚野公道自在人心 真係痴撚線
只能幫你推推post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞