召集所有精神病情緒病患者(7)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
上網睇一睇原來粒eurodin 咁多副作用
但我好似無啲人講到咁誇張

真係好睇人

deanxit 可以開紙配?好想出面配, 平0的藥費

你除咗食lexapro同benzo之外,仲有邊隻?
我食緊citalopram(cipram)20mg,係同lexapri一樣,藥廠出完citalopram之後,再出escitalopram(lexapro)去延長專利權,但醫生話食到落肚身體會轉變返成一樣嘅嘢,只不過lexapro肝臟分解少一個步驟,我仲有食risperidone 0.5mg,之前食過lyrica, prozac, remeron , zoloft,我淨係食ssri 嘅話試過兩次triggered hypomania episode,第一次係食緊zoloft 100mg,第二次係食緊cipram 20mg,瞓覺就食過melatonin,stillnox,diazepam,lexotan,主要同埋依家都係食緊melatonin,我而家一個月藥費大概$800(三隻藥),其實醫生到買藥唔止收得貴,仲有機會俾副廠藥你,自己買全部正廠

巴打你拎張醫生紙會再去邊度配, 留名學野

屋企附近大啲嘅藥房,如果量多嘅話會叫做藥劑師嘅阿姨佢幫我買,佢會問佢幾個做緊藥房藥劑師同學,睇吓邊個平就同佢買,成箱寄去佢屋企,每盒藥可以比出面買平幾十至百幾,你唔怕貴嘅話可以去萬寧買(不過如果細嗰啲要其他分店轉過去,不過有藥劑師解釋服食嘅注意事項,譬如有啲藥食完要漱口,醫生未必會話你知)如果我買一盒普通藥都會喺萬寧買,因為啲藥房成日sell你副廠藥

原來你有識人做藥劑師唔怪得咁熟啦

我上網睇完唔識咪複診問醫生囉,有時都會問阿姨,其實主要睇自己興趣

咁我粒eurodin 有無轉d強勁嘅訓教藥

半粒唔得可以試吓一粒

副作用你上網搵一定一大堆, 其實睇個人會有咩反應, 普通感冒藥上網打都係一大埋副作用, 真係要試先知
食左一粒stilnox 個人飄飄地暈暈地,好易打錯字
同埋啲字細粒左

副作用你上網搵一定一大堆, 其實睇個人會有咩反應, 普通感冒藥上網打都係一大埋副作用, 真係要試先知

當佢免責聲明睇會好啲
同埋啲字細粒左

你係咪跟住醫生開既份量食架
抑鬱左好多年

介唔介意放低個background?
各位今日過成點

今日過得幾好
希望今晚訓教唔洗喊

咁就好啦
同埋啲字細粒左

你係咪跟住醫生開既份量食架

之前od 得太犀利,無藥剩
又訓唔著 .....
個人感覺成日好暈好暈咁,但之前做左MRI check左腦話無事,但個人總係成日wing下wing下咁,成日好易攰,就黎精神崩潰 究竟係咩事
個人感覺成日好暈好暈咁,但之前做左MRI check左腦話無事,但個人總係成日wing下wing下咁,成日好易攰,就黎精神崩潰 究竟係咩事

check唔到既,亞健康狀態,到check到應該好嚴重
明明咩都無改變
明明其他人無欠你任何野
明明出面仲係好好天
硬係覺得所有野都好似染左灰色咁樣
覺得自己虧欠左所有人所有事物好多野咁
覺得自己唔值得有啲咩好既野會發生
覺得唔想再存在係呢一個時空
明明唔係唔開心 但係就好似開心唔到咁
明明知道可以點做 但係就唔敢或者唔想去做

其實咁樣算唔算係有精神病
明明咩都無改變
明明其他人無欠你任何野
明明出面仲係好好天

你都係早醒?
明明咩都無改變
明明其他人無欠你任何野
明明出面仲係好好天

你都係早醒?

巴打
係未訓~
明明咩都無改變
明明其他人無欠你任何野
明明出面仲係好好天

你都係早醒?

巴打
係未訓~

喊到攰我訓到 但係咁醒
又訓唔著 .....

好撚辛苦。。。。

check唔到既,亞健康狀態,到check到應該好嚴重

亞健康應該點搞 試過食善存,但感覺無作用
肚痛
肚痛

成個人都好驚好想發癲。。。但喺公司。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
肚痛

成個人都好驚好想發癲。。。但喺公司。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

Call sick leave 啦
肚痛

Call sick leave 啦

但去到第二度都係咁。。。。返屋企又係。。喺街又係。。。點先可以解脫。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞