召集所有精神病情緒病患者(7)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike

甲抗好似會好易焦慮, 有無食藥?

以前有 而家無 我自己停左
本來就無咩事 係呢排好似想復發咁
個人一靜落黎就好多野諗

咁襯未嚴重見下CP

咩係CP 我而家係公司
D情緒真係控制唔撚到
人地問野我又唔想理
我唔係有心 但我就黎癲
好想喊 但我又喊唔出 唉

係,發作時對人好衰,好想返屋企瞓教唔想不斷乞人憎
就係知道自己幾仆街先想收埋自己,收得耐又孤獨...

我唔係有心西面 而係我真係控制唔到呀
對唔住⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

我發作緊都會唔應人黑面, 自己咁辛苦仲點做個樣比你睇, 我對住阿媽喊tim 啦何止黑面

係呀好想匿埋自己
你地會唔會留起食完啲藥嘅包裝
以前好憎食藥
依家見到就好想一次過啪晒啲藥

甲抗好似會好易焦慮, 有無食藥?

以前有 而家無 我自己停左
本來就無咩事 係呢排好似想復發咁
個人一靜落黎就好多野諗

咁襯未嚴重見下CP

咩係CP 我而家係公司
D情緒真係控制唔撚到
人地問野我又唔想理
我唔係有心 但我就黎癲
好想喊 但我又喊唔出 唉

係,發作時對人好衰,好想返屋企瞓教唔想不斷乞人憎
就係知道自己幾仆街先想收埋自己,收得耐又孤獨...

我唔係有心西面 而係我真係控制唔到呀
對唔住⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

我都唔係有心發脾氣

我而家連野都唔想食 我已經兩日無食野了
但係無飢餓感囉
轉左藥之後奶曬野,每日都好焦慮驚慌
以為係新藥就停左佢,之後三日都仲有焦慮
今日提早見醫生,佢話應該係deanxit,唔係q仔
你地唔食嗰時要小心

焦慮 係身體同精神上係點樣

對眼會周圍望,好想掌環境中既變化,如果唔係會無安全感,好似d草食動物成日都search附近有無predator咁,警覺性不必要地高
行街見到人都要望,望下佢係咪望緊你
我既焦慮就係咁
你地會唔會留起食完啲藥嘅包裝
以前好憎食藥
依家見到就好想一次過啪晒啲藥

要洗胃架,勿試
其實每次復發會蠢係社康醫生靠嚇定事實
其實每次復發會蠢係社康醫生靠嚇定事實

講就係咁講,唔知幾成真
轉左藥之後奶曬野,每日都好焦慮驚慌
以為係新藥就停左佢,之後三日都仲有焦慮
今日提早見醫生,佢話應該係deanxit,唔係q仔
你地唔食嗰時要小心

焦慮 係身體同精神上係點樣

對眼會周圍望,好想掌環境中既變化,如果唔係會無安全感,好似d草食動物成日都search附近有無predator咁,警覺性不必要地高
行街見到人都要望,望下佢係咪望緊你
我既焦慮就係咁

我到而家都形容唔到自己焦慮係點, 但同你有唔同
喊咗成個鐘仲係好唔開心

Why?
喊咗成個鐘仲係好唔開心

Why?

工作壓力 成日做錯野
覺得自己好撚廢 好小事都會好撚唔開心

ching, 完全明白你, 明明無人care, 自己就好sad 好似個天冧落黎咁
寫左遺書

點解?
喊咗成個鐘仲係好唔開心

Why?

工作壓力 成日做錯野
覺得自己好撚廢 好小事都會好撚唔開心

ching, 完全明白你, 明明無人care, 自己就好sad 好似個天冧落黎咁

係 好憎自己抗壓力咁低
有得揀個個都想堅強啦
咁易唔開心我都唔想 控制唔到架

我就係因為細個有野影響到我接近無左抗壓能力, CP 講既, 唉
寫左遺書

唔可以咁架 連登有愛
寫左遺書

點解?

交代下都有d手尾

雖然幫唔到你d咩,但係或者係度呻下感覺會好d。
同埋有冇搵社工傾下?有冇諗過捱到星期五睇埋醫生可能會好d?
好彩仲有依個post可以呻
現實生活根本冇人明白
仲要日日扮冇野

其實FB 都有呢D group, 不過有人打殘體字, 見到唔想上
好彩仲有依個post可以呻
現實生活根本冇人明白
仲要日日扮冇野

我係朋友同同事面前幾辛苦都會扮無野, 屋企人有D 疏D 都會, 我阿哥都唔明我, 屋企得阿媽一個明
寫左遺書

點解?

交代下都有d手尾

Sorry,我意思係點解唔想做人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞