召集所有精神病情緒病患者(7)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有冇人岩岩返工個下會焦慮
即係未上手但mult tasks
expect你識哂 好順暢
當啲野一亂就大獲
但其實你根本唔知佢講咩 要咩
尤其返前線
同個網友反左面之後好唔開心
好重乎佢但唔想認低威
次次唔係我錯都我認低威

網戀?

網咩戀 見過幾次嘅網友 唔知算朋友定網友
只係我都同佢幾熟

點解反面?

係咁話我食精神科藥會點點點 應該去睇心理學家先岩
又話我學英文方式點錯點冇用 但我學校排名升左廿幾三十幾名
又唔了解我咩心情 其實我都唔係好介意呢樣
但我好介意佢係到批評我個控制唔到嘅心態
係咁話我食藥遲早會變蠢變鈍 戇鳩仔先食藥唔睇心理學家 治標唔治本

輕微至中等抑鬱

唔係好明,其實佢建議你睇心理學家有咩問題?你網友都係關心你姐
想問下食緊藥, 頭痛再食必利痛得唔得? 會唔會撞晒? 今日頭痛到爆開
同個網友反左面之後好唔開心
好重乎佢但唔想認低威
次次唔係我錯都我認低威

網戀?

網咩戀 見過幾次嘅網友 唔知算朋友定網友
只係我都同佢幾熟

點解反面?

係咁話我食精神科藥會點點點 應該去睇心理學家先岩
又話我學英文方式點錯點冇用 但我學校排名升左廿幾三十幾名
又唔了解我咩心情 其實我都唔係好介意呢樣
但我好介意佢係到批評我個控制唔到嘅心態
係咁話我食藥遲早會變蠢變鈍 戇鳩仔先食藥唔睇心理學家 治標唔治本

輕微至中等抑鬱

唔係好明,其實佢建議你睇心理學家有咩問題?你網友都係關心你姐

冇問題
但係點解要係咁話我睇精神科醫生食藥有問題
點解一定要睇心理學家 講到精神科藥物好似毒品咁恐怖
想同醫生講加藥但唔敢

實加俾你架,點解驚?

因為醫生覺得我有改善到,生活上正常返,其實都係,冇原因要加藥

咁你又無啦啦做咩想加藥
想問下食緊藥, 頭痛再食必利痛得唔得? 會唔會撞晒? 今日頭痛到爆開

無問題, 一早問過醫生, 精神科藥同出面d 止痛感冒藥無咩衝突, 當然我唔知你食緊咩藥唔可以肯定, 但大致上食必理痛好少會出事
當啲野一亂就大獲
尤其返前線

返新工我會焦慮到胃痛

你講政府?一係病發緊去急症, 我就搵家庭醫生幫我寫轉介信, 比幾舊水
想同醫生講加藥但唔敢

實加俾你架,點解驚?

因為醫生覺得我有改善到,生活上正常返,其實都係,冇原因要加藥

咁你又無啦啦做咩想加藥

好大壓力,覺得藥物可以減輕我壓力,但我又冇表現到有壓力亦唔識表達

無問題, 一早問過醫生, 精神科藥同出面d 止痛感冒藥無咩衝突, 當然我唔知你食緊咩藥唔可以肯定, 但大致上食必理痛好少會出事

多謝, 病前已經成日偏頭痛, 都唔知係加藥efexor xr副作用定自己問題
想同醫生講加藥但唔敢

實加俾你架,點解驚?

你話瞓唔著呀、焦慮呀、影響工作實加得藥
踎一踎低再起身差啲暈低
而家晚晚十時十五分阿媽拿藥給我食
無得唔食
當啲野一亂就大獲
尤其返前線

有0的想隔日先食一次DEANXIT睇有無咁眼訓, 呢排真係突然好攰.....但唔知會唔會發作
當啲野一亂就大獲
尤其返前線

返新工我會焦慮到胃痛

... 我會頭痛同埋個腦空空地

我係精神恍惚 記唔到野 頭緊
過咗今日適應多咗少少
見叫好返啲

你講政府?一係病發緊去急症, 我就搵家庭醫生幫我寫轉介信, 比幾舊水

去完但佢話叫我去返門診 無轉介信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞