召集所有精神病情緒病患者(7)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
請問有無人知邊到有得睇私家精神科醫生?

私家上網搵, 好易搵, 你想睇邊區?可以問呢度有無邊個巴絲睇過
你地飲食方面點?
唔知係咪成個星期冇乜食野
而家食到某d味既野好想嘔 又冇乜胃口

胃口差左好耐
不過今日roommate 報告出左良性好開心就食到正常分量
其餘時間都係好差
連最愛嘅炸雞扒聞到都想作嘔

我仲未食到 飲湯多
一食到肉就作嘔 係咪過幾日會好返?
其實我好清楚引發我有呢個病嘅原因係咩
我唔想去承認唔想去知道唔想去面對
我呢一個星期好努力拎自己開心
盡量去社交多啲
唔好再比自己脫離群眾

係,我真係好垃圾
但我真係唔想承認自己因爲個小小社交問題搞左個病出黎
老老實實,我真係知道由mid term 開始已經唔對路
我同醫生講持續一個月
其實我心底好清楚
根本唔止一個月
只係呢一個月好嚴重,返唔到學,生活造成困擾

我好想9up下,對唔住
發放負能量
但呢一刻,好想9up下我嘅心情
好想借酒消愁,但應承過男朋友唔會飲
唯有不停食朱古力同飲茶

我好乖,我好叻,我只係病左
我好唔開心,我好辛苦,我好想喊
我變得好快,但我努力緊
我真係好愛我男朋友,我好想快啲無事
我好驚,有一日佢頂唔順唔要我
比多小小時間我得唔得?

呢度主要目的就係俾有問題既人呻,有咩話負唔負能量,同埋你所謂既負能量真係好小兒科,我嫌佢太正能量添。
(其實我好撚憎人講咩正能量負能量,但唔解釋咁多,廢事同人嘈)
有無巴打巴絲對亞健康有研究,本人覺得自己亞健康十分差,試過食善存,但無咩用,求救
唔知有冇人同我一樣 覺得自殘嗰陣先有生存緊嘅感覺 雖然唔會好痛 但我好enjoy嗰種感覺 甚至係成個過程
我知咁樣唔啱 不過控制唔到自己 自殘對我嚟講就好似索k咁 上曬癮
點樣先可以阻止自己繼續落去?之前有同一個最熟嘅朋友提及呢件事 但佢好似覺得冇乜大件事 安慰咗我十分鐘 然後大家都冇再提 依加唔敢再講 怕煩到人
我唔想睇醫生 如果睇醫生 屋企人一定會因此而知道

點解要咁做
醫生唔肯定我係咪有adhd
比左張關於集中力嘅問卷比我叫我拎比呀媽做
但我轉個頭唔見左

諗住三個禮拜後再拎
啲藥食幾耐先開始有副作用
啲藥食幾耐先開始有副作用

一個禮拜內必出
無得醫真係抵撚我死
有無巴打巴絲對亞健康有研究,本人覺得自己亞健康十分差,試過食善存,但無咩用,求救

No, 唔好太在意

你人生發生過咩開心事?
如果覺得自己性格問題 成日導致感情同其他問題
可以點樣有解決
成日喺一段關係入面覺得有啲啲問題就接受唔到
傷害人又傷害自己
明明係好少事 已經成個星期
到逼自己放棄段關係後都係好辛苦 其實明明係唔捨得
冇晒動力 唔想食野。。。
已經唔只一次
暫時食左5日藥 我知藥效暫時未發揮 而鎮靜劑我feel到止到我生理上既問題好似心跳加速 標汗 但唔係日日得 同埋止唔到心理上驚人
暫時食左5日藥 我知藥效暫時未發揮 而鎮靜劑我feel到止到我生理上既問題好似心跳加速 標汗 但唔係日日得 同埋止唔到心理上驚人

今日仲要衰到食左粒鎮靜劑 個人都係緊張到一路行一路間歇性咁震

今日仲要衰到食左粒鎮靜劑 個人都係緊張到一路行一路間歇性咁震

醫生有冇開解到你心入面既焦慮?

果次第一次睇 佢都係了解下我既情況 背景 再分析番係咩病 同埋開藥 教我放鬆既方法

你人生發生過咩開心事?

諗唔到

果次第一次睇 佢都係了解下我既情況 背景 再分析番係咩病 同埋開藥 教我放鬆既方法

你覺得有冇幫助?

你人生發生過咩開心事?

諗唔到

可以寫低開心事等你唔好覺得淨係唔開心
我自己都幾極端,每日都寫低開心唔開心既事
例如我就好緊張人際關係啦,清潔啊姐主動講早晨我就會寫低佢
又一日報到
第二日食半粒白瓜子
你老味6點訓9點起身,五日夾埋都唔知有無十個鐘
不過一陣去長洲同男朋友過一晚,諗緊今晚好無食一粒,定還是有奇蹟有男朋友陪訓到呢
去完長洲就立刻搵翻個醫生叫佢寫紙睇正苦

同埋我其實有信仰 呢個星期日日睇約伯記 又search下啲人點樣解釋神學苦難 個人有翻少少盼望 覺得自己經歷緊既exact7ly 經上咁寫
又一日報到
第二日食半粒白瓜子
不過一陣去長洲同男朋友過一晚,諗緊今晚好無食一粒,定還是有奇蹟有男朋友陪訓到呢

同埋我其實有信仰 呢個星期日日睇約伯記 又search下啲人點樣解釋神學苦難 個人有翻少少盼望 覺得自己經歷緊既exact7ly 經上咁寫

你考慮下係咪要食一粒啦,有機會醫生都會加你
不過你自己有責任

你覺得有冇幫助?

藥就話要比d時間 但放鬆果個方法對我唔得
又一日報到
第二日食半粒白瓜子

你考慮下係咪要食一粒啦,有機會醫生都會加你
不過你自己有責任

係..自己有責任
好攰好辛苦 想食 但知道有後果

你人生發生過咩開心事?

諗唔到

可以寫低開心事等你唔好覺得淨係唔開心
我自己都幾極端,每日都寫低開心唔開心既事
例如我就好緊張人際關係啦,清潔啊姐主動講早晨我就會寫低佢

我會試吓 Thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞