召集所有精神病情緒病患者(7)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
趁今日幾正常
同roommates 出左去玩
幾舒服
想一路咁持續落去
好快可以見到男朋友
要繼續努力

加油, 我放左個孖DAY都開開心心玩, 呢兩日STEAM特價仲DOWN左0的GAME打機
同網友反面
係咁話我食精神科藥會點點點 應該去睇心理學家先岩
又話我學英文方式點錯點冇用 但我學校排名升左廿幾三十幾名
又唔了解我咩心情 其實我都唔係好介意呢樣
但我好介意佢係到批評我個控制唔到嘅心態

好多無病0既人唔明我地點解會控制唔到自己要去到用藥先得

係咁話我食藥遲早會變蠢變鈍 戇鳩仔先食藥唔睇心理學家 治標唔治本

廢撚柒事解釋

我都廢事解釋
跟住又話我固執 牛皮燈籠

其實嚴重的話兩樣都需要, 又唔可以話睇醫生就會點, 睇CP就一定得, 最好係兩樣一齊配合TIM, 如果情況同金錢許可
趁今日幾正常
幾舒服
想一路咁持續落去
好快可以見到男朋友
要繼續努力

加油, 我放左個孖DAY都開開心心玩, 呢兩日STEAM特價仲DOWN左0的GAME打機

咩game好玩,用開mac book好多鐘意架game都玩唔到
趁今日幾正常
幾舒服
想一路咁持續落去
好快可以見到男朋友
要繼續努力

咩game好玩,用開mac book好多鐘意架game都玩唔到

我本身鐘意LEGO 玩LEGO GAME, 同埋買左SONIC賽車, 都係舊GAME, 舊先最平, 30蚊就買到隻GAME好抵
搵左n個社工n個人重覆n次我嘅case
聽左n次人地意見
我都依然覺得自己係得1個
多謝安慰我嘅人
我只能說我無救

你咩情況?

每10分鐘loop一次自己自殺嘅場景
等精神科覆診 新症
未知咩事

排到幾時有期
好想死
好撚辛苦
唔想做人
好想死
好撚辛苦
唔想做人

點先可以解脫
好想死
好撚辛苦
唔想做人

點先可以解脫

散步
好想死
好撚辛苦
唔想做人

點先可以解脫

散下步可以幫到我清空腦袋
然後就唔想死了
感覺醫生除左藥既野之外都唔識其他野
是咪正常

好多生活上既野都只可以靠自己

其實生活習慣>藥物幫助

係架 其實藥係令到你冇咁攰呀有返d動力去令你做下會開心既野咁 做嗰個都係你自己

其實我係想講一d失去左既野
可能係工作能力,對愛情對未來既信心咁
同埋一部分自理能力

其實d藥照計係可以幫你執返起個人既
自理能力 工作能力嗰d應該係會好左
前日見完counsellor了
係個後生姐姐 把聲幾好聽
傾咗一個鐘多啲 見佢唔知點解一路jot notes
然後下星期又再見一次
無想像中咁緊張
希望真係幫到手~
細個俾人玩得太多 又俾人講壞話
搞到個人 疑心好重 成日亂諗野...
情緒長期低落 好驚再俾人搞...
好想死
好撚辛苦
唔想做人

點先可以解脫

然後就唔想死了

我淨係想死
點先可以唔咁諗
我回來了
而我自尋死路地直接面對我的壓力源
覺得自己唔識死
跪問各位抑鬱症巴絲

醫生話我有抑鬱症,食左4年血清,一啲起色都冇。

其實我情緒好穩定,好少會情緒低落
係每一日個頭同條頸好繃緊,放鬆唔到,幾年都係咁
搞到個人好易疲累,同埋嗜睡

無知一問抑各位巴絲係咪都係會咁,
唔知會唔會係斷錯症,
困擾左好耐,考慮緊轉睇腦神經科

我同你差唔多情況
有時唔關精神病事

你有冇睇過中醫?

近排開始有食中藥,一日三碗飲到想嘔
巴打你大概係咩情況?睇開中醫?

中醫嘅解說係濕毒
同飲食習慣有關

我而家都會嗜睡同易攰
但個情況冇以前咁差
味精,高鹽份,白沙糖,凍飲
呢d好易令到個人濕同埋好攰
凍飲我戒左,除非冇得揀
糖鹽味精盡可能食少d

你個頭會唔會有緊同拉扯架感覺?
飲食我就冇咩注意,幾乎咩都食
不過我估毒都冇可能毒幾年,而且搞到個頭咁緊掛
我係疲倦到嚴重影響日常工作果啲
上網翻查左好多資料,都唔知問題究竟出係邊

個頭緊係點既感覺?

會感覺到啲神經線同啲每寸肌肉拉住拉住,好似孫悟空帶住個金鋼圈咁。跟住會覺得好累,精神呆滯、頭痛

類似有 但呢個情況係我未食藥前
成日都覺得個頭緊哂 集中唔到
頭痛 好攰 記性麻麻
食藥初時都會 即係壓力大而藥效未發揮時
但我無耐自己停咗藥
就無出現過(好似)
前日見完counsellor了
係個後生姐姐 把聲幾好聽
傾咗一個鐘多啲 見佢唔知點解一路jot notes
然後下星期又再見一次
無想像中咁緊張
希望真係幫到手~

恭喜你成功踏出左你既第一步 好勇敢架啦 要keep住見喎
細個俾人玩得太多 又俾人講壞話
搞到個人 疑心好重 成日亂諗野...
情緒長期低落 好驚再俾人搞...

有冇諗過揾人幫下手咁
再唔係呢度既巴絲都肯聽你講野架
好想死
好撚辛苦
唔想做人

點先可以解脫

然後就唔想死了

我淨係想死
點先可以唔咁諗

點解會咁諗先 要知原因先拆到個思維既陷阱
對唔住呀 我到而家都未知點先唔會咁諗 因為我揾唔到原因 要等其他巴絲答你 不過你有咩想講都可以講 我會聽
我回來了
而我自尋死路地直接面對我的壓力源
覺得自己唔識死

有直接面對既勇氣已經好唔簡單
感覺醫生除左藥既野之外都唔識其他野
是咪正常

好多生活上既野都只可以靠自己

其實生活習慣>藥物幫助

係架 其實藥係令到你冇咁攰呀有返d動力去令你做下會開心既野咁 做嗰個都係你自己

其實我係想講一d失去左既野
可能係工作能力,對愛情對未來既信心咁
同埋一部分自理能力

其實d藥照計係可以幫你執返起個人既
自理能力 工作能力嗰d應該係會好左

其實我食左藥好耐
係唔知點解自從畢業後個人好似企唔返起身咁
之後仲要見埋CP

CP都幫唔到你?有冇諗過換過個/較下d藥咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞