召集所有精神病情緒病患者(7)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
精神科醫生點先算hea 廢
我第一次睇感覺好hea好廢咁

無人會夠我廢
咩都唔解釋
一句食完有副作用
副作用有咩唔講
最後我因爲啲副作用搞到生不如死
連我嚴唔嚴重都唔話我知
聽晚又要見個垃圾醫生
好厭世添今日

其實唔出奇, 我睇個d 我唔問佢都未必講, 琴日先問個專科, 話deanxit 難唔難減, 醫生話有d 麻煩, 可能一減就IBs 發, 上次都無講既 不過佢話可以格硬切半, 半粒咁慢慢減, 因為本身隻藥好難切, 佢話可能會整碎佢食

無人會夠我廢
咩都唔解釋
一句食完有副作用
副作用有咩唔講
連我嚴唔嚴重都唔話我知
聽晚又要見個垃圾醫生
好厭世添今日

佢都冇乜點講副作用
淨係講有啲人食完想嘔

佢淨係比左escitalopram 10mg我食
每晚半粒 我係咪算好輕微

而家d 醫生你唔問佢地就唔講, 好多都係咁, 我次次都諗定一大堆問題, 所以我成日煩d 醫生, 可能焦慮症係咁, 我咩都要知

無人會夠我廢
咩都唔解釋
一句食完有副作用
副作用有咩唔講
連我嚴唔嚴重都唔話我知
聽晚又要見個垃圾醫生
好厭世添今日

你轉醫生啦, 不過講真, ssri, 真係人人感覺唔同, 之前醫生都話唔岩食先轉, 佢話好難講你食左會有咩唔舒服
我見佢有時又打喊露 有時又係到諗好耐要講咩
上一分鐘話我又未算抑鬱
下一分鐘又話我算抑鬱
上一分鐘話我又未算抑鬱
下一分鐘又話我算抑鬱

咁佢收左你幾錢?
上一分鐘話我又未算抑鬱
下一分鐘又話我算抑鬱

咁佢收左你幾錢?

740 初次診金600 藥140
上一分鐘話我又未算抑鬱
下一分鐘又話我算抑鬱

咁佢收左你幾錢?

咁佢藥又真係好平, 如果藥岩唔好轉住, 除非你有多餘錢, 出面係診金貴藥仲貴
上一分鐘話我又未算抑鬱
下一分鐘又話我算抑鬱

咁佢收左你幾錢?

咁佢藥又真係好平, 如果藥岩唔好轉住, 除非你有多餘錢, 出面係診金貴藥仲貴

啲藥廢掛 佢叫我食三個禮拜先
escitalopram 10mg 每晚半粒
唔好自殺嘅原因可以有咩
留名

無人會夠我廢
咩都唔解釋
一句食完有副作用
副作用有咩唔講
連我嚴唔嚴重都唔話我知
聽晚又要見個垃圾醫生
好厭世添今日

佢都冇乜點講副作用
淨係講有啲人食完想嘔

而家d 醫生你唔問佢地就唔講, 好多都係咁, 我次次都諗定一大堆問題, 所以我成日煩d 醫生, 可能焦慮症係咁, 我咩都要知

點解你地成日話半粒?
點解我10mg都係一粒?
唔係個個都係一粒咩?

無人會夠我廢
咩都唔解釋
一句食完有副作用
副作用有咩唔講
連我嚴唔嚴重都唔話我知
聽晚又要見個垃圾醫生
好厭世添今日

佢都冇乜點講副作用
淨係講有啲人食完想嘔

點解你地成日話半粒?
唔係個個都係一粒咩?

因為我輕微掛
上一分鐘話我又未算抑鬱
下一分鐘又話我算抑鬱

可能佢先係有精神病

無人會夠我廢
咩都唔解釋
一句食完有副作用
副作用有咩唔講
連我嚴唔嚴重都唔話我知
聽晚又要見個垃圾醫生
好厭世添今日

佢都冇乜點講副作用
淨係講有啲人食完想嘔

點解你地成日話半粒?
唔係個個都係一粒咩?

因為我輕微掛

我都好輕微我覺得
上一分鐘話我又未算抑鬱
下一分鐘又話我算抑鬱

可能佢先係有精神病

無人會夠我廢
咩都唔解釋
一句食完有副作用
副作用有咩唔講
連我嚴唔嚴重都唔話我知
聽晚又要見個垃圾醫生
好厭世添今日

佢都冇乜點講副作用
淨係講有啲人食完想嘔

點解你地成日話半粒?
唔係個個都係一粒咩?

因為我輕微掛

我都好輕微我覺得

咁你輕微 我極輕微囉
唔好自殺嘅原因可以有咩

我搵唔到

無人會夠我廢
咩都唔解釋
一句食完有副作用
副作用有咩唔講
連我嚴唔嚴重都唔話我知
聽晚又要見個垃圾醫生
好厭世添今日

佢都冇乜點講副作用
淨係講有啲人食完想嘔

點解你地成日話半粒?
唔係個個都係一粒咩?

因為我輕微掛

10mg每日一次係effective dosage,最高20mg/daily,有啲醫生想去食型啲,一開頭副作用唔好咁勁,就會由5mg/daily 開始,你要問返醫生target dosage係幾多
唔好自殺嘅原因可以有咩

我搵唔到

死後世界好恐怖
唔好自殺嘅原因可以有咩

我搵唔到

你仲有我哋?呢個世界真係冇嘢比到樂趣你?你仲有冇野想要/想試/想睇,don't do any you would regret, sleep on it
唔好自殺嘅原因可以有咩

我搵唔到

你仲有我哋?呢個世界真係冇嘢比到樂趣你?你仲有冇野想要/想試/想睇,don't do anything you would regret, sleep on it
唔好自殺嘅原因可以有咩

我搵唔到

你仲有我哋?呢個世界真係冇嘢比到樂趣你?你仲有冇野想要/想試/想睇,don't do any you would regret, sleep on it

返工返學唔開心咪最多唔好返

佢都冇乜點講副作用
淨係講有啲人食完想嘔

點解你地成日話半粒?
唔係個個都係一粒咩?

因為我輕微掛

10mg每日一次係effective dosage,最高20mg/daily,有啲醫生想去食型啲,一開頭副作用唔好咁勁,就會由5mg/daily 開始,你要問返醫生target dosage係幾多

一開始個一星期
依家轉夜晚食好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞