召集所有精神病情緒病患者(7)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有0的想隔日先食一次DEANXIT睇有無咁眼訓, 呢排真係突然好攰.....但唔知會唔會發作

理論上tca要日日食,但係試一日唔食睇下會唔會好啲都冇問題嘅,結果記得同醫生講
有0的想隔日先食一次DEANXIT睇有無咁眼訓, 呢排真係突然好攰.....但唔知會唔會發作

唔係ssri唔使日日食(應該)

Tca同snri 等都要日日食

理論上tca要日日食,但係試一日唔食睇下會唔會好啲都冇問題嘅,結果記得同醫生講

之前都試過兩次有一日唔記得食, 都無野, 試下先, 真係返工好難頂
上網見到DEANXIT 半衰期係36小時, 試下隔日得唔得, 唔發作隔日先, 捱到下次覆診先傾, 拎左好多藥, 即刻轉又無左成千蚊
上網見到DEANXIT 半衰期係36小時, 試下隔日得唔得, 唔發作隔日先, 捱到下次覆診先傾, 拎左好多藥, 即刻轉又無左成千蚊

其實我睇左好多次
都唔明半衰期係咩
我係咪真係好蠢

其實我睇左好多次
都唔明半衰期係咩
我係咪真係好蠢

份量減到一半要用既時間
half lift 36 hrs 咪姐係36小時後
身體中deanxit份量得返一半
打住貓咪大戰爭個人都釣魚, 一專注就想訓

其實我睇左好多次
都唔明半衰期係咩
我係咪真係好蠢

半衰期36小時
即係36小時後體內淨返一半劑量

我覺得其實我地好變態, 食藥食到咁專業係咪好事

其實我睇左好多次
都唔明半衰期係咩
我係咪真係好蠢

半衰期36小時

所以,半衰期愈耐
隻藥愈勁?

其實我睇左好多次
都唔明半衰期係咩
我係咪真係好蠢

半衰期36小時

所以,半衰期愈耐
隻藥愈勁?

半衰期超過一日即係唔食一日都得

係, 我印像中血清我唔記得食第3日先開始黎料, 半衰期都係30小時以上, 不過都要睇本身需要幾多劑量, 我而家DEANXIT係食緊最輕劑量, 都有機會唔夠力, 本身醫生想我一日兩粒, 但係我一粒己經眼訓, 所以佢上次先叫我唔好加住
想問如果發覺自己有燥鬱既徵狀 睇私家醫生係咪好貴同有無作用 定係排政府好?
利申: 仲讀緊大專
想問如果發覺自己有燥鬱既徵狀 睇私家醫生係咪好貴同有無作用 定係排政府好?

我係覺得自己有啲抑鬱都諗緊睇咩好
學生好窮
有無人可以講吓情緒病係點 我上網睇咗d症狀好似中咗九成 同埋情緒病有無得醫
睇呢個Post睇到我好頭痛
個人越黎越負面 唉 但又好中
⋯⋯ 好矛盾

我係覺得自己有啲抑鬱都諗緊睇咩好
學生好窮

讀緊大專大學可以試搵學校counsellor 傾下先

我學校無呢啲架
唉今日起身之後就諸事不順 又就黎考試 機又打唔好 好廢好垃圾 連趕時間搭車個陣架車都會停 有無方法可以等自己暈低入醫院 唔想返學唔想返工 我好垃圾 唉
今日條頸同個頭又好緊

可以一路排政府一路睇私家 副作用就因人/藥而異 我就冇乜
有無人可以講吓情緒病係點 我上網睇咗d症狀好似中咗九成 同埋情緒病有無得醫

每個病都唔同架喎 抑鬱就攰呀冇動力呀想死呀之類 影響到日常生活 你覺得有需要可以去揾CP/醫生 絕對有得醫既
睇呢個Post睇到我好頭痛
個人越黎越負面 唉 但又好中
⋯⋯ 好矛盾

點解咁講

點呀你今日
食左藥多數會便祕
我卻係咁放屁(但在街上不會)
我阿媽今朝就係咁鬧我放屁
搞到我成朝忍住唔敢放屁
終於忍到而家去唔到廁所
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞